fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kıraz sulama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kıraz sulama

benim 450 agac kırazım var anacları mahlep ne sıklıkla sulamalıyım

Cevap: kıraz sulama

Ağustos ayı sonuna kadar ayda bir veya iki sulamnız yeterli.Ağustos ayı sonu sulamayı kesebilirsiniz.

Comment

bende zıraat ogrencısıyım kıraz sulama hakında odew hazrlamam gerek yardımcı olur musunuz...

Comment

arkadaşlar

kiraz sulamaı tarif edin denmiş ama kimse dememişki arkadaşım salma sumu yoksa damlamamı sprinkmi ne ile sulama ediyosun

salma sulama ile sulamada sulama sıklığı ile damla ma sulama sıklığı değişir sprink de aynı ha keza

düşünün 50dekar tarla sürecez traktör aynı marka aynı güç aynı

ama toprak yapısı yada tavıı farkklı kaç kez sürsem nadas yerini tutmuş olur

cvp: tarlanın taban suyu yakınsa devamlı ot tazelenir sür gene çıkar toprğın taban suyu uzaktır

senede 2kere sür kafidir mesela

sulamada metot farkı elbet önemli ama kriaz ağacının bulunduğu toprak yapısı nasıl

Comment

kirazlığı hatta meyva bahçelerini asla sürmeyin diolar. taç izdüşümünü de aşan çevresindeki kılcal köklere zarar verirsin dio mühendisler. biçok köylü gibi ben de artık bahçeye traktör sokmuyorum.otlar çok uzamadan hatta tohuma kaçmasına meydan vermeden ot tırpanıyla biçeceksiniz . kırpılmış otları olduğu yerde bırakın, al sana yeşil gübre de diolar . ot tırpanı çok zahmetli, şu sırtta taşınanı. kadın başıma yapması zor. ben de boschun şarjlı çim makinasından aldım, rotak 43 . çok memnunum. yalnız bahçede taş olmamalı ve uzun ot da olmazsa şarjı da çok gidiyo, otları biçmesi de kolay. ben selesini de takmıyorum arkasına, kırpılan otlar anında dağılıyor. bahçeme diye aldım ama yaklaşık 13 dönümlük bağın otlarını azar azar biçiyorum

Comment

bir de artık mahlep anaçlıları istemiyo mühendisler.

Comment

nazsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bir de artık mahlep anaçlıları istemiyo mühendisler.
              mahlep anaçları derken köylü terimi ile bir adı varmı yabancı geldi bana biraz konuyu açmak istermisiniz

------------------

ot biçme konusunda yerden göğe kadar haklısınız lakin piyasada bulunan yana ve arkaya asılı ot tırpanları ağır olduğu gibi seside çok fazla kulak zarına ciddi zararlar veriyor kulaklık taktım nafile ağır olması ise artı külfet bel fıtığı nı adeta kokluyo ileriden aman dikkat edin ben 3sene kullandım artık bıraktım

serbesit olmayan ot ilacı kulanıyorum serbesit nedir diye sorarsanız googleden bir inceleyin kanserin ağa babası

Comment

bana serbisit diye arattırdığınız kelimeden google ın haberi yok. herbisiti anlatıyor, herhalde bunu demek istediniz. bu arada sayenizde aşağıdaki bilgilere ulaştım ve sizlerle de paylaşmak istedim.

""Aslında ayrık otu (Agropyron repens) da çim bitkilerindendir. Bazı yerlerde özellikle çim amacıyla kullanılıyor. Ama istila ettiği yer tarım arazisi, yada ev bahçeleri gibi ayrık otunun istenmediği yerler olunca, o zaman da yabancı ot oluyorlar.
                İlkbahar ve sonbaharda, ayrık otlarının aktif büyüme dönemlerinde mekanik olarak kopartıp üst kısımlarını atacaksınız. Bunun için biçme makinaları kullanacağınız gibi küçük alanlarda el ile de yapılabilir. Bunun amacı, bitkinin yeni tohumlar vermesini egellemektir. Çünkü ayrık otunun tohumları 10 yıla kadar canlı kalabilir. Ve bütün yabancı otların tohumları, kendilerini korumaya alırlar, yani hepsi çimlenmez, çimlenme yüzdesi düşüktür, ve yıllarca toprakta canlı kalırlar, yıllar sonra çimlenebilirler.

Bitkinin rizomları aktif hale gelmesin diye sık sürüm yapmamanız gerekiyor. Ayrık otunun üst kısmı biçildikten sonra Total Herbisit ile ilaçlamanız gerek.
                Total herbisit kullanacağınıza göre, alanı tamamen boşaltacaksınız, yani ilaçlayacağınız bahçe/tarla boş olmalı, yada orada olan bitkileri gözden çıkarmalısınız. Ağaç gibi çok yıllıklar varsa, ilaçlama esnasında üzerlerine gelmesin yeter. Çünkü adından da anlaşılacağı gibi, bitki seçmeden hepsini öldürecektir.
                UYARI: Unutmayın, total herbisitler uygulandıkları tüm bitkileri öldürürler, önlem almadan uygulamayın...

Yabani otları kökünden sökerek yok olmasını sağlayabilirsiniz. Zirai ilaç kullanımı toprağın doğal yapısını bozuyor
                kimyasal mücadele şart. Ama seçici herbisitlerle bu iş olmaz. Total herbisit kullanmanız gerekecek. Ve bu herbisit öyle birşey olacak ki, rizomlara kadar sistemik olarak ilerleyecek.

Bu yabancı ot ile mücadele oldukça zordur ve sabır ister.

Sırf ayrık otundan kurtulmak için tarlayı sürmek, yada ayrıkları koparmak, bitkinin rizomlarını uyaracağı için önerilmez

Rizom Fazla miktarda yedek besin maddesi depo eden, toprak altında yatay olarak uzanan, çok sayıda saçak kökleri olan, silindir biçimindeki bir toprak altı gövdesi. Örnek olarak süsen ve ayrıkotu bitkileri verilebilir. Rizomlar, normal gövdelerde olduğu gibi, tepe ve yan tomurcuklara da sahiptirler. Tomurcuklar gelişerek, toprak üstü veya toprak altı sürgünlerini verir. Ölü mevsimlerde toprak üstü gövdeleri kuruyarak rizom üzerinde izleri kalır. Rizomlu bitkiler, toprak altındaki rizomları sayesinde çok yıllık bitki özelliği gösterirler. Birçok arsız otların temizlenmesindeki güçlük, bu çok yıllık toprak altı gövdelerine sahip olmalarındandır. Bu otların temizlenmesi ancak, rizomların temizlenmesiyle mümkündür. Rizomlu bitkiler, tohumlarıyla çoğaldıkları gibi rizomlarının bir düğüm taşıyan en küçük parçasıyla bile, vejetatif olarak üreme özelliğine sahiptirler.

siz siz olun zeytinliklerde yabani ot mücadelesini ot ilacı ile sakın yapmayın..zeytin bu tür sistemik ot ilaçlarına çok hassastır..ne kadar rüzgarsız hava olursa olsun atacağınız ot ilacı ince zerrecikler halinde zeytin yapraklarına bulaşabilir ve o fidanlar hiçbir zaman gelişmezler..

fidanlığınız hiç otsuz tertemiz gözüksün diye kendinizi telef etmeyin..ben mayıs başlarında son yağmurlardan sonra yere enine boyuna çift diskaro yaptırıyorum..fidan diplerinde ot barındırmamak önemli olan

Diskaro ( tırmık ) :
                Tarlayı sürdükten sonra kabartmak ve yabancı otlardan temizlemek için kullanılan alet.
                Asma V Tipi (Goble) Diskaro
                Asma V Tipi Diskaro“, pulluğun işini tamamlayarak kesekleri parçalamak, toprağı karıştırarak tohum yatağı hazırlamak, tarladaki bitki atıklarını ve yabancı otları kesip parçalamak, gübreyi toprağa karıştırmak gibi işlemler için kullanılmaktadır.

bir de bizim çiftçimizin çok yanlış bir uygulaması vardır..tarladan otları temizler ve yakar..oysa bu otlar belli havuzlarda çürümeye bırakılarak çok değerli gübreler elde edilebilir..
                veya her fidanın dibine 1.5 m. çapında 5-6 cm. kalınlıkta yayılıp malçlama yapılır..bu işlem toprağa güneş ısısının yüksek derecede geçmesini engelliyecek ve toprağın su kaybını geciktirecektir

Comment

kısacası toprağın yıllarca saklayıp koruduğu yabani ot tohumlarını bizler ot ilaçlarıyla yok ederek çok kötü bişey yapıyoruz diye düşünüyorum. kimbilir ne şifalı otların neslini kurutuyoruz, ayrıca toprağa faydalı bakterileri ya da başka şeyleri yok ediyoruz. bağ komşusunun yaptığı ot ilacı yüzünden komşusunun yeni fidanlarını kurutanları duydum. mühendis yeni fidanları graphon kağıdıyla sarın öyle ilaçlayın dedi ama ben hiç yapmamadan yanayım. işimizin adı ne, fidan diplerini ellerinizle yolun. çevresini de benim gibi çim makinasıyla biçin....

Comment

bosch firması seneye şarjlı ot tırpanı çıkarmayı planlıyormuş. çıkar çıkmaz almayı düşünüyorum. o dediğiniz ot tırpanını eşim bir türlü eline almak istemiyordu. ben zaten patlamış bir bel fıtığı ameliyatı geçirdim. şimdi onun da kullanmasını istemiyorum. göze kafaya bii sürü şey çarpıyo kırparken. hiç sağlıklı değil.
                    mahlep anaçlı kiraz suya dayanıklı değil dediler. burda köylü ona endülüs, enderez filan diyor. basbayağı mahlep işte.
                    köylü de bir tuhaf... mühendisler bişey anlamıyor, biz tecrübeliyiz diyor. tecrübe ne kadar çoksa o kadar yanılgı yaşamışsın demektir. tecrübeyle bi işi 10 yılda öğrenirsin ; işin uzmanıyla hareket edersen belki bu 5 yıla iner. yani yanılgıların en aza indirgenir.
                    ziraat mühendislerinin branşları da önemli. hangi konuda eğitim almışlarsa onları takibetmek gerek. yoksa onlara pratisyen dr. luk yaptırmış oluyoruz. hem mühendis olsun hem her konudan anlasın. yok öyle şey.... yani var da, olmamalı diyorum.

Comment

bir alıntı daha : biyoloji bölümü bitki biyoteknolojisi kümesi mezunuyum. 2-4 D kullanımı son derece zararlı olan, kalıntı bırakan ve son zamanlarda yasaklanmaya başlamış olan oksin türevi bir insektisittir.

yazı içinde Total herbisitler nasılsa toplam herbisit diye geçmişdüzeltirim....

Comment

bir alıntı daha : biyoloji bölümü bitki biyoteknolojisi kümesi mezunuyum. 2-4 D kullanımı son derece zararlı olan, kalıntı bırakan ve son zamanlarda yasaklanmaya başlamış olan oksin türevi bir insektisittir.

yazı içinde geçen toplam herbisit yerine total yazdıramıyorum yine toplam yazıyor. hayret bişey....>

Comment

ayyy delircem Toplam totaaaalllll olacak

Comment

kandırdım sonunda bilgisayarı...geri zekalı, bu defa anlayamadı...

Comment

Benim düşüncem herbisit kullanarak otları yok edene kadar,Eğer dar bir alansa oraları dayanaklı naylonla örterek çıkan ve çıkacak olan istenmeyen otların cıkması engelenemez mi.ben bu sene kiraz diblerini(sera veya malç naylonlar)kablayarak mücade tmeyi düşünüyorum.
                              nazsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              kısacası toprağın yıllarca saklayıp koruduğu yabani ot tohumlarını bizler ot ilaçlarıyla yok ederek çok kötü bişey yapıyoruz diye düşünüyorum. kimbilir ne şifalı otların neslini kurutuyoruz, ayrıca toprağa faydalı bakterileri ya da başka şeyleri yok ediyoruz. bağ komşusunun yaptığı ot ilacı yüzünden komşusunun yeni fidanlarını kurutanları duydum. mühendis yeni fidanları graphon kağıdıyla sarın öyle ilaçlayın dedi ama ben hiç yapmamadan yanayım. işimizin adı ne, fidan diplerini ellerinizle yolun. çevresini de benim gibi çim makinasıyla biçin....

Comment

Working...
                              X