fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz & Fındık Fidanı Ekimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz & Fındık Fidanı Ekimi

Merhabalar;

Bende sitenizle yeni tanışanlardanım. Benim yaklaşık 3 dönüm arazim var. Mülkü kendime ait. Ağaçlandırma yapmak istiyorum ve çiftçi olmadığımdan tabiki fidan alımı, sulaması , ekimi, gübrelemesi gibi işlere pek vakit ve nakit ayıracak durumda değilim. Acaba devletten nasıl bir destek alabilirim.

Arazim izmit-kandırada hafif meyilli, verimli sayılabilecek topraklarda. Ceviz yada fındık ekimini düşünüyorum. 70 m3 civarında arazinin tepe kısmında su depom bulunmakta.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

Cevap: Ceviz & Fındık Fidanı Ekimi

Findik değil ceviz dikimi yapmanızı tavsiye ederim. Cevizin fındıga göre getirisi hem fazla hemde bakımı fınfıkdan daha kolay.

Comment

bende o kanaate daha yakınım zaten. Peki nasıl bir yol izleyeceğim ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

Comment

Bu sezon dikebilmeniz için tüplü fidan almanız lazım. Bana göre siz sonbaharda arazinizin güzel bir sürümünü yapınız bir dekara 20 fidan dikilecek şekilde 40 x 50 ebatlarında çukuru acınız ve içersine her çukura 2-3 kg organik gübre atıp birazda nebati toprak ile karıştırıp ilkbaharı bekleyiniz. Şimdiden de bölgenize uyan ve verimi fazla olan ceviz çeşitlerini aramaya başlayınız.
        Ceviz hakkında bilgi toplayınız. Ürününüz bol kazancınız bereketli olsun.

Comment

Eğer isterseniz fındıkları bahçenin etrafına dikelebilirsiniz. Bir arkadaşım cevizlik yaptı ve ara yerlere fındık dikti sonra pişman oldu ve geri kazdı. Fakat etrafına yaparsanız komşularınıza zarar vermeyecek şekilde, hem iki ürün olur hem de bahçeniz çevrilmiş olur diye düşünüyorum.

Comment

Working...
          X