fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

meyve ağacının taşınması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• meyve ağacının taşınması

Arkadaşlar tarlada bulunan 10 kadar meyve ağacını taşımam gerekiyor. Ağaçları nisan ayında dikmiştim yaklaşık 5 ay oldu. Fidanlar 1 yaşında diye biliyorum. 2-3 cm çapında ceviz kayısı kiraz ağaçları var. Ağaçları yerinden alıp tarlanın başka bir yerine dikeceğim. Bu işlemi kürekle yapabilirim makine falan girmez, hangi ayda taşımalıyım ne kadar derine inmem gerekir, toprağıyla birlikte taşımak şartmı, kısacası nelere dikkat etmem gerekir bilgi verirseniz sevinirim bu arada il kayseri, iklime göre taşıma ayı değişiyorsa diye söyleyim dedim

Cevap: meyve ağacının taşınması

Ağaçlar yapraklaırını dökmesi ve ağaç gövdesinden suyun çeklimsi olan kasım-Aralık ayında nakil yapabilirsiniz. Fidanlarınız henüz çok genç olmasından dolayı topraksız çıplak kök olarak da taşıyabilirsiniz.Derinlik olarak 40 cm lik bir çukur yeterli olur.

Comment

teşekkür ederim

Comment

Yaprakların mutlaka dökülmesini bekleyin ve Kasım ile Şubat ayı arasında aktarın. Dikince budama yapın çünkü ilk yıl güçsüz kalacaklar. Eğer kökleri çok saçaklanmış ve uzamış ise biraz kök budaması da yapın derim.

Comment

Working...
        X