Bahçemdeki şeftali asmamdaki Sultani çekirdeksiz üzüm resimlerini gönderiyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ŞEFTALİ VE ÜZÜM
Collapse
X
-
Cevap: ŞEFTALİ VE ÜZÜM
İyi günler. Bana şeftali diye nektarin vermişler. Bilemedim. Nektarin sanırım iklime göre yanlış çeşit ekimin sonu geldiği halde olgunlaşmadı. Bahçemde olan şeftaliden aşılamak istiyorum. Nektarin kendisi aşılı ayrıca üst dallarını kesip şeftali aşılıyabilirmiyim. Hangi aşı çeşidini önerirsiniz ve ne zaman aşılamam lazım.( hoby bahçem var profosyenel değilim. Aşı yapmayıda öğrenmek istiyorum bu konuyu ayrıntılı anlatır veya link verirseniz sevinirim.)
-
Evvelen hoş geldiniz.Ağaçların çapı ve yöreniz hakkında bilgimiz olmadığından nazari bilgi verilecektir.Ağacınızı erken ilkbaharda gözler patlamadan önce kalem aşılarından yarma aşı,eğer ince ise haziran ayında göz aşılarından birini yapabilirsiniz.Aşı konusunda sitede epeyce bilgi mevcut.Arama butonundan arayınız. Kolay gelsin,başarılar dileğimle..
Comment
-
teşekkür ederim. ağacımın gövdesi blek kalınlığından biraz fazla iki kol çıkıyor çapları 4-5 cm civarında ben bu iki kola yapmak istiyorum. Bu yıl bir kola daha sonra diğer kola. ( aşı tutmazsa ağaç temelli kuru kalmasın.) Çelikleri şubat ayında alıp mart 15 gibi aşı yapmak niyetim. Tabi hava şartlarına göre zaman değişebilir. Ankara polatlıda olan bahçem eğimli bir yapıya sahip.
Comment

Comment