fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türkiye sıcaklık, yağış, toprak, rakım bilgileri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Türkiye sıcaklık, yağış, toprak, rakım bilgileri

Merhabalar,

Bahçeciliğe yeni ilgi duyan biri olarak araştırdığım kaynaklarda sürekli olarak sıcaklık, yağış, toprak çeşidi, yükseklik (rakım) etmenlerinin büyük önemi olduğunu gördüm.

Ancak, maalesef Türkiye için bu bilgileri net bir şekilde sunan bir kaynağa ulaşamadım. Bu tür bilgileri sağlayan bir site vb. biliyorsanız yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.
  • Fidanligi.com

Cevap: Türkiye sıcaklık, yağış, toprak, rakım bilgileri

Sen neyi arıyorsun ki?Nerelisin?Ben o bölgenin rakımını sıcaklığını yağış rejimini araştırayım .Sen söyle neyi istiyorsan yardım edelim.

Comment

Cevap için teşekkürler Tolga Bey.

Şu an İzmir'de ikamet ediyorum. Yakın çevrede en fazla 100-150km uzaklıkta (Menemen, Foça, Bergama, Kınık, Manisa, Soma, Akhisar, Saruhanlı, Kula vb.) 5-10 dönüm ceviz bahçesi olabilecek yer araştırıyorum. Özellikle buralarda populer ürünlerin yetişemediği (tütün, pamuk..) cevize uygun bir yeri uygun fiyata bulabilmeyi umuyorum. Ancak belirttiğim gibi detaylı bilgi bulamadığımdan hangi yörenin elverişli olacağını da bilmem faydalı olacaktır.

Saygılar..

Comment

Bahsettiğin bölgede meyvecilik yapmak istiyorsanız size ceviz değil Kiraz öneriyorum. Bahse konu olan yöre için Kirazın iklim isteği orası için daha uygun.Ceviz için biraz orası sıcak olur.

Comment

Yorum için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla kiraz sadece Kemalpaşa tarafında yaygın. Diğer yerlerde o kadar verimli değil, örneğin Foça-Bergama taraflarında zeytin tercih ediliyor.

Aslında konu başlığını açmamdaki amaç da yağış, soğuklama vb. gibi istatistiksel bilgiler ışığında en uygun yeri belirlemekti. Ayrıca ceviz cinsleri de çevre şartlarına göre çeşitlilik gösterdiğinden uygun bir eşleşme ile verimli bir dikim sağlamayı umuyorum.

Neden sadece ceviz derseniz, sabırlı bir bekleyiş ve nispeten az bakım gerektirmesi cazip geldi diyebilirim. Ayrıca 5-10 sene sonrasında da iyi bir maddi getirisi olacaktır diye tahmin ediyorum.

Saygılar...

Comment

Hocamıza katılıyorum.ceviz de bizim deneyimlerimiz de yaklaşık aynı sonuçlara isabet etmektedir.
            saygılarımla

Comment

1500 - 1700 rakımlı yüksek yerlerde erkenci olarak ne tür bir ceviz yetiştirmem gerekir. Konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

Comment

Sn Sarıkan: O rakımlarda;erkenci ceviz yetiştirme imkanı zoorrr.Geçci cevizi tercih etmeniz uygun olur.

Comment

Working...
                X