fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fikir ve finansman hakkında bilgi...?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• fikir ve finansman hakkında bilgi...?

Öncelikle rabbimin bereketi üzerinnize olsun..Devlet memuruyum 15.000 metrekare arazim var sondaj calısmasını yaptım ve su sorununu hallettim. Toprak analizi için topragımı gödnerdim. Şu an fizibilite çalışması yapıyorum, Bademmi Cevizmi yoksa elma mı karar veremedım, Yer: Kütahya / Emet ........yazlar kurak ama cok sıcak değil kışlar ise soguk geciyor + ilkbahar gec donları yasanabılıyor mesela bu yıl mayıs ayında don gördük, sizce mevcut itibariyle hangi meyve türüne yönelmeliyim , bunun yanında bahce kurmak ıcın kredi kullanabiliyormuyum konu hakkında bana yardımcı olursaniz sevinirim..SelamunAleykum MSn: [email protected]

Cevap: fikir ve finansman hakkında bilgi...?

yokmu kimse

Comment

Mu hterem..Evvelen (A.S).Size acizane tavsiyem en başta şu:İnternet sadece size bir fikir üzerinde düşünce verebilir.Hayatda;hele tarımda kesin olan bir olgu yoktur.Hiç kimse illaki şu deme şansına sahip değildir.Fakat;size az-çok bilgi verir ki ; işin doğrusu Size en yakın tarım kuruluşu,yada bu işi bilen uzman kişilere arazinizi gezdirmenizdir ki;Kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir.Şurasınada açık getirmek mutlaka gerekli:Her ürünün alıcısı mutlaka vardır.yeterki pazarlamasını bilmek gerekir.Benim fikrimi soracak olursanız:Ülkemizde herkes ceviz dikiyor,Sizde dikiniz.Tarlanızın bir bölümüne ceviz,bir bölümüne bademki son yıllarda Rus bademleri çıktı Onlar geç çiçeklenmekte.Bu arada ceviz aralarına bodur elma,üzüm ve şeftali yada çilek yada sebze tarımı yapalirsiniz Bu arada sertifikalı ceviz fidanı dikmeniz halinde Devlet desteğinden yararlanabilirsiniz.Bunun için size en yakın Gıda-tarım ve Hayvancılık İl yada, İlçe Müdürlükleri daha ayrıntılı bilgi vercektir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

merhabalar ceviz in bakımı diğer meyvelere göre daha kolay ve masraftır.Ayrıca ceviz fidanına devlet tarafından desteklemede verilmektedir.Ceviz fidanı dikmeyi düşünürseniz size yardımcı olabilirim elimde her çeşit ceviz fidanı mevcuttur.0539 432 34 85

Comment

saol üstad...Degerlendirme asamasından sonra sizlerle paylasim yapacagim.Allaha emanet olun.

Comment

ülke ceviz ihtiyacının %40, badem ihtiyacının %60 dışarıdan alıyor. Ancak şu algıdan sıyrılın" Falanca ağacın bakımı az bunu yapayım " diye bir şey yok.Hanği ürün olursa olsun emeğin kadar ürün alırsın.Zamanında bakımını yapamayacaksan hiç girme.

Comment

yok Reis biz topragın verdigine tamah edenlerdeniz elbeete emek olmadan bişey olmaz ne ekersen onu biçersin bu işi göze alarak giriyoruz..Allaha emanet ol.

Comment

Ayva nasıl olabilir...

Comment

Eskiden Ayva için ılıman iklim ister denilirdi ama geçen Hafta Nevşehir-Kozaklı ilçesi Kaşkışla Köyüne gitttim oradaki Ayvaları görünce hayret ettim. Okadar güzel ve bol verimli ki Sakarya -Geyve yi aratmamış. Bence Kütahya da da çok rahat olur. Ayvanın pazar sıkıntısı da yok.

Comment

Tamam Reis aklıma takılan da ılıman iklim olgusuydu SAolasin.Allaha emanet ol.

Comment

Working...
                    X