fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TOPRAK ANALİZ RAPORU SONUC YORUMLAMA...YARDIM

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• TOPRAK ANALİZ RAPORU SONUC YORUMLAMA...YARDIM

Selamunaleykum arkadaslar.bugun aldıgım toprak analiz raporunun degerleini sizinle paylasmak istedim...

suyla doymuş işba

0-30 .......63
    30-60......62
    60-90......60

total tuz

0,05
    0,049
    0,049

ph doymus toprakta

7,37
    7,33
    7,30

kireç

10,74
    16,48
    18,25

bitkilere yarayışlı fosfor kg

5,65
    10,78
    8,22

bitkilere yarayışlı potasyum

147
    143,85
    137,55

organik madee

0,66
    0,2
    0,2

bu bilgileri yorumlayabilirmisiniz arkadaslar.. Cümleniz Allaha Emanetsiniz...

Cevap: TOPRAK ANALİZ RAPORU SONUC YORUMLAMA...YARDIM

Komik olmuş. Neyi yorumlayacaksın. Bir sağlık sitesine girip kan analiz değerlerini yazmakla yorumlattırabilirmisin? Lütfen!

Comment

neresi komikdilaver

Comment

dogukan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        neresi komikdilaver
        Diyorum ki kan analizini alım nette bir doktora yorumlatabiliyor musun? Eğer evetse iki yorumda ben salları.

Comment

Analizi yapan ben değilim, analiz sonucu parasını alan ben hiç değilim, ama yorumunu ben yapacağım, vayanasını bee ne güzel memleket.. Madem analiz yapıyorlar, yorumunuda, danışmanlığınıda yapsın beyefendiler. Analizi benim rahmetlik Babaannemde yapar. Böyle bir hizmete soyundunuysanız, sonuna kadar hertürlü hizmetinide vereceksiniz ey Analizciler!..

Comment

fsimsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Böyle bir hizmete soyundunuysanız, sonuna kadar hertürlü hizmetinide vereceksiniz ey Analizciler!..
            Güzel kardeşim analizi sen nasıl yapacaksın? Zaten sözkonusuda o değil sen konuyu yanlış yorumlamışsın. Vatandaş analiz sonucunu internette yorumlatmaya çalışoyor. Ben de diyorum ki kan analizini bir doktora nete üzerinden yorumlatabiliyormusun? Hastalığın bu yöntemle teşhise ve tedaviye ulaşabiliyor mu?Analizi yapmak ayrı yorumlamak ise ayrı bir uzmanlık dalı. Farklı şeylerden bahsediyoruz.

Comment

unutulmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Güzel kardeşim analizi sen nasıl yapacaksın? Zaten sözkonusuda o değil sen konuyu yanlış yorumlamışsın. Vatandaş analiz sonucunu internette yorumlatmaya çalışoyor. Ben de diyorum ki kan analizini bir doktora nete üzerinden yorumlatabiliyormusun? Hastalığın bu yöntemle teşhise ve tedaviye ulaşabiliyor mu?Analizi yapmak ayrı yorumlamak ise ayrı bir uzmanlık dalı. Farklı şeylerden bahsediyoruz.
              Ben konuyu yanlış yorumlamadım, sen yanlış anlamışın. Vatandaşın İnternette analiz sonucunu yorumlatmaya çalıştığını biliyorum. Bu yüzden git analizi yaptırdığın beyefendiler hanımefendiler yorumlasın demek istiyorum mesajımda.
              Aslında bu mantar gibi her yerde patlayan analiz noktalarına sesleniyorum. Makinayı alan, ben analiz yapıyorum diye çıkıyor meydana. Bunların derdi analiz değil, daha kısa yoldan para kazanmak.
              Ziraat Mühendislerini yok sayarcasına elinden bütün imkanlarını alırsanız elbette böyle sıkıntıların oluşması kaçınılmaz olacaktır. Ziraat Mühendisi üzerine kurulmayan her Tarım politikası ve Tarıma yönelik atılan her adımın sonu fos çıkacaktır, hüsranla sonuçlanacaktır. Türk Tarımının temelinde ve alınan her kararda Ziraat Mühendisi yok sayılırsa, şuan olduğu gibi problem üstüne problemler katlayarak devam edegelir, sonundada bu bina çöker. Adam öğretmen Ziraate soyunmuş , adam avukat Ziraate soyunmuş, adam ilkokul mezunu hertürlü kimyasalı satıyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor, peki neden? İşte sıkıntının temelinde bu nedenler yatıyor.
              Önüne gelen ve ipini koparan Ziraat Mühendisinin yerine oturur ve Tarımın her aşamasında ahkam keser, faaliyet gösterirse, Türk tarımına yönelik hiçbir problem giderilemez. Sadece suni ve kısa süreli iyileşmeler görülür vs. vs..
              Mesele çok derin ve üzerinde yıllarca konuşulacak bir mesele güzel kardeşim..

Comment

fsimsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Mesele çok derin ve üzerinde yıllarca konuşulacak bir mesele güzel kardeşim..
                Eyvallah. Yazının sonuna imzamı atarım. Zaten çöküşte olan Türk tarımını, Cumhuriyet tarihinin en becerksiz bakanı seçlen mehdi eker, yerle yeksan etti.

Keşke tarımsal faaliyet gösteren eğitimci, kİmyager felan olsa kardeşim. En azından yanlışının farkındalığında olur.

Köyde çoban deyneğini atan, tarımsal faaliyette bulunuyor. Ve bunu kontrol eden bir mekanizma yok. Benim yanımda işçi bir köy çobanı vardı. İki bitki besleme ürünü ismi öğenince gitti kendine iş yeri açtı. Salak ceza yedi ama ruhsat iptaline gidilmedi. Bunun gibi onlarca örnek.

Toprak analizine gelince, blmiyorum siz mühendismisiniz. Ama Analiz yorumu için bir çok komplikasyonu değerlendirmek gerekir. Çiftçiler öncelikle bir uzman mühendise bizzat müracaat edip, epikriz raporunu yorumlatırabilir. Benim söyleme istediğim, bir doktor kan analizi ile hastalık teşhisinde bulunamaz. Sorması gereken bir çok konu vardır. Aynen öylede, gübreleme tavsiyesinden önce bilinmesi gereken kriterler var. Birde bu tür teknik konuları ayağa düşürmemek gerekir. Ben şimdi CAN gübresi desem o köy komple CAN atacaktır. Halbuki kireçli topraklarda CAN bir zehirdir! Muhitte bir çok toprak profili mevcuttur. Senin kullandığın dozajlar, komşuna tam ters etkiye sebep olabilir.

BURADAN MEHDİYE SESLENİYORUM: HİÇ BİR HALT BİLMİYORSAN "SAĞLIK SEKTÖRÜ"NÜ TAKLİT ET!!

Saygılarımla, Bitki Beslem Uzmanı Müh. Fatih UNUTULMAZ

Comment

taam arkadaslar biz ne bilek bi konu actık bu kadar derin mevzu olacagını tahmin edmedik ...Art niyetimin olmadıgınıda bilin haaa..İşin beleşinde değiliz..allaha emanet olun..

Comment

dogukan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    İşin beleşinde değiliz..allaha emanet olun..
                    Bu işin parayla felan ilişkisi yok kardeşim. Hangi tarım müdürlüğünde senden para istediler? benim önceki yorumlarımı sakince okursan ne demek stediğimi anlarsın. Bu tarz konular nette olmaz,bire bir mühendisle görüşmeniz gerekiyor.ben sadece bunu söylüyorum.

Comment

okudum reis okudum saolasin..

Comment

Working...
                      X