fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tüpte ceviz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tüpte ceviz

Merhabalar cevizi tüpte yetiştirip aşılayıp dikmek istiyorum. Fakat nasıl yapılacağından pek emin değilim emin olsam hemen başlayacağım ceviz secimi bunun tüpün içinde çimlenmesi falan bunlar deneme yanılma yöntemi ile belki olabilir fakat mutlaka danışmak gerek değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz
  • Fidanligi.com

Cevap: Tüpte ceviz

telefonda bana vereceğini bilgilerden sadece ben bilgilenmiş olacağım isterim ki bu konuyu forumda yazışarak bütün forum üyeleri faydalansın

Comment

muratbseker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      telefonda bana vereceğini bilgilerden sadece ben bilgilenmiş olacağım isterim ki bu konuyu forumda yazışarak bütün forum üyeleri faydalansın
      Evet sayin göksal taka bey bu ceviz yetistirme konusunda biraz da olsa bilgi verebilirmisiniz. ben satmak icin kendi bahcemde yetirmek istiyorum tabiki satinda alabilirim ama istiyorum ki kendim yetistirmek kendim ekeyim bu ayrica bir zevk benim icin.simdiden tesekürler saygilar sevgiler ....

Comment

mesela bu işe nasıl bir tohumla başlamalıyız tüpün genişliği nasıl olmalı ne zaman kaliteli bir ağaçtan aşı yapmalı

Comment

Arkadaslar cevap yokmu lütfen ...Simdiden tesekürler.

Comment

göksal taka Nickli Üyeden Alıntı
            ilk önce kalem alacağınız anaçlarınızı yetiştirmeniz gerek sonrada sera kurmanız gerek ceviz yetiştirmek baya masraflı bir iştir.Ayrıca her bölgede ceviz fidanı yetişmez
            Tesekürler göksal taka bey cevap icin. ama benim icin yeterli bir cevap deyil. benim öyrenmek istegim hangi aylarda bu ekim isleri ve ben cekirdekten yetistirmek istiyorum ve benim yasadigim yer sanliurfa buralarda ceviz oluyor bu konuda beni detayli sekilde bilgilendirseniz sevinirim simdiden tesekürler saygilar sevgiler......

Comment

sorun sera ve maliyetse sorun değil bize sadece biraz tecrübe gerek

Comment

Sn Halil Bey:Evvelen hoş geldiniz.Yukardaki yazımı lütfen okuyunuz.Fidancılık artık sektör haline geldi ve Gıda tarım bakanlığının önerdiği talimatlar doğrultusunda;yani yönetmenlik işliyecek.Ancak;siz sordunuz biz bildiğimizce izah edelim.Evvelen gölgede kurutulmuş tohumlar yani cevizler bulacaksınız bunları katlayacaksınız.Çimlenme başlayınca poşetlere alacaksınız.Poşetdeki dolmuş toprak usulünce hazırlanmış olacak.Sulama ve gübreyi zamanında ve usulünce olacak.Lakin;Urfada ceviz işi zor.Zira;Ceviz fazla sıcakları sevmez.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sn Halil Bey:Evvelen hoş geldiniz.Yukardaki yazımı lütfen okuyunuz.Fidancılık artık sektör haline geldi ve Gıda tarım bakanlığının önerdiği talimatlar doğrultusunda;yani yönetmenlik işliyecek.Ancak;siz sordunuz biz bildiğimizce izah edelim.Evvelen gölgede kurutulmuş tohumlar yani cevizler bulacaksınız bunları katlayacaksınız.Çimlenme başlayınca poşetlere alacaksınız.Poşetdeki dolmuş toprak usulünce hazırlanmış olacak.Sulama ve gübreyi zamanında ve usulünce olacak.Lakin;Urfada ceviz işi zor.Zira;Ceviz fazla sıcakları sevmez.
                  Selam sayin tabiatci bilgiler icin tesekürler sanliurfada o eski sicaklar kalmadi artik baraclarin sayesinde kendi halimizde bahcemizde kendimiz icin bahcemizde bir seyler yapmaya calisiyoruz allah sizlerden razi olsun yardima iytiyacimiz oldugunda bilgileri veriyorsunuz saolun tekrar tesekürler allaha emanet olun...

Comment

Değerli kardeşlerim sizlere acizane yardımcı olmaya çalışayım.

1- Yıllar önce ben de kendimce küçük bir sera kurdum ve kendi ceviz bahçemi kurmak için çalışmalara başladım. 2'şer kiloluk naylon torbalar aldım ve 100 kadar kaliteli ceviz tohumu ektim.

Büyük bölümü çıktı ama ceviz fidanı aşılanma çağına gelene kadar çok zaman istiyor... İlk bir yaşında kendisi 10 cm. oluyor fakat kökleri 30 cm'yi geçiyor. Yani çok zaman geçiyor ve kökleri deforme oluyor...

2- Açık araziye doğrudan yerlerine tohumdan ektim. Sonra gidip baktım domuzlar hepsini bulup çıkarıp yemişler. Hemen yenilerini ektim.... Bir hafta sonra gitik baktık! Yine aynı! Hatta bu sefer çukurları domuzlar iyice kazıp başka var mı? Diye aramışlar...;D

3- Sonradan bazı uzman insanlarla iletişim kurdum.

Aynen şöyle: Öncelikle domuz o bölgede çok ise, arazi tel örgü ile çevrilecek. Fakat hazır fidan dikecekseniz pek gerek yok çünkü domuzlar fidanları yemiyor.

Sonradan özelliğini kaybetmeden aynı meyveyi veren tohumlar satın alınacak veya temin edilecek. Bütün cevizler meyve vermez veya sonradan çetin (YOZ CEVİZ)olur.

Bunlar araziye doğrudan açılan her çukura en az 4-5 adet ekilecek. Çıkanların hepsi aşılanacak. Mutlaka 4-5 tanesinden bir tanesi aşı tutacaktır. Daha sonra en kuvvetlisi bırakılıp diğerleri alınacak. Alınan aşılı fidanlar sulak alanlarda tekrar dikilebilir. (Bu işlem kışın olmalı. Yazın tutmazlar.)

Yada hazır topraklı orjinal TÜPLÜ yetişmiş fidanlar alınmalı ve naylonları çıkarılıp toprakları ile dikilmeli.

Eğer özel bir cins istiyorsanız üretici firmaya bir sezon önce ihtiyacınız olan miktarı ve cinsi sipariş ediyorsunuz. Onlar hazırlayıp yetiştirip sertifikalı size teslim ediyorlar.

Sağlık ve afiyetle, Allah'a emanet olun.

Comment

CEVİZDE PEDRO,CHADLER,KAMAN 5,ŞEBİN,KORGUN4 TÜRÜ SALKIM CEVİZ FİDANI VE AŞI KALEMİ MEVCUT DİLEYENE TANESİ:500Krş.GÖNDERİLİR.
                      MAİL:[email protected]. Tel:0533 348 64 50

Comment

Working...
                      X