fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acil yardım...ayva yaprağında siyahlık

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Acil yardım...ayva yaprağında siyahlık

Kasım ayında dikmiş oldugum Ayva fidanlarda 3 gündür gözlemlediğim sürgünlerin yapraklarında kurumaya benzer kararmalar var.. bu nedir bilemedim Ziraat bilgisi nktasında kısır bir bölgedeyım...bunun ne oldugunu ve çözüm noktasında bilgi verecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim..
    Eklenen Dosyalar

Resimlerden anladıgım kadarı ile bitkinizde potasyum noksanlıgı var gibi.Potasyum noksanlıgı kumlu hafif topraklar üzerinde yetiştirilen bitkilerde daha fazla görülür.Önce büyümr oranında bir gerileme olur.Daha sonra kloroz ve nekrozlar görülür.Önce siyahlaşma ve kuruma yaşlı yapraklarda görülür.Yaprak ucları kıvrılır ve kahverenği renge dönüşür.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Resimlerden anladıgım kadarı ile bitkinizde potasyum noksanlıgı var gibi.Potasyum noksanlıgı kumlu hafif topraklar üzerinde yetiştirilen bitkilerde daha fazla görülür.Önce büyümr oranında bir gerileme olur.Daha sonra kloroz ve nekrozlar görülür.Önce siyahlaşma ve kuruma yaşlı yapraklarda görülür.Yaprak ucları kıvrılır ve kahverenği renge dönüşür.
      reis benim toprak kıreclı ve alkalı bı toprak + 6 lı bi gübre verdim bütün elemntleri barınbdıran herneyse, tedavi amaclı ne yapabilirim bilogin varmı saolasın

Comment

Büyük ihtimalle karaleke hastalığı bu. Karaleke mücadelesi için sitemizde bilgiler var.

Comment

teşekkürler reis...fungusit attım bugun fidanlara 3 gun sonrada nıtrojen atacagım..

Comment

Working...
          X