fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

Toprak analizi yaptırdım.yardımcı olurmusunuz.
    Ankara Polatlı’da bir miktar bağ yerim var.Buranın toprak analizini yaptırdım..Sonuçları şu şekildedir
    Su ile doymuşluk %58cl
    Toplam tuz %0.040
    Su ile doymuş toplamPH 7,89
    Kireç %32,67
    Bitkilere yarayışlı besin maddeleri(kg/da)Fosfor 6,29 potasyum 92,44
    Organik madde %1.48
    Azot,fosfor ve potasyum miktarlarını gübre olarak tarlaya verilmesi gereken miktarlara çevirmek için FOSFOR DEĞERİNİ :Triple süper fosfat %(42)gübresini çevirmek için 2,3 ile
    Diamonyum fosfat(DAP) %18-%46 2.2 ile çarpılacak
    POTASYUM DEĞERİ:Potasyum Nitrat(%44-%13)Güb. Çev.için 2,3 ile potasyum sülfat
    %50 2.0 ile Potasyum Klorür%60 1.7 ile çarpılacak.
    AZOT DEĞERLERİNİ:Amonyum sülfat(%21)Güb.çev.için 5,0 ile Kalsiyum amonyum nitrat(%26 4,0 ile,Amonyum nitrat (%33) 3,0 ile Üre(%46) 2,2 ile DAP(%18-%46) 5,5 İLE
    Potasyum nitrat(%44-%13) 7,7 ile çarpılacak şeklinde.Bu bağ yerinde ne tür ağaç yetiştire bilirim..Mevcut olan ceviz ,badem kiraz,kayısı ve asma için hangin gübre kullanmalıyım.
    Teşekkür ederim.Saygılarımla. PASÖR

Cevap: Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

Kardeş ben tahlil değerlendirmelerini üçret karşılığı yapıyorum ama site üyesi olduğun ve selami abinin hatırı için yorumlayacağım. Ayrıca bu yorumu yapabilecek bir kişi verdiğin değerleri zaten bilir (gübre değerlerini) verilmiş değeri kendime hakaret sayarım. ayrıca bu toprak tahlilinin ayrıntısını tahlilin sana geldiği şekliyle şu numaraya fax la ben sana cevap yazacağım. Birde her bitkinin ayrı ayrı dekar miktarları cins ve tür isimleri ile çeşit isimleri lazım. Hobi bahçesi değil ise sıra üzeri ve sıra arası mesafeyide alabilirsem sevinirim saygılarımla sadettin çakır. tel fax 0216 323 67 03

Comment

Sayın Kardelen, Bu şekilde analiz Yorumları yapmanız sizin için önemli ise kendi adınıza yapabilir ve siteyi araç olarak kullanabilirsiniz.
      Bahcesel üyeleri tabiki baştacımız. Ancak bir forum sitesi olarak bilgi paylaşımını site üzerinden yürütmekteyiz.

Gerçek yaşantıda eğer fazladan bir uğraş gerekiyorsa bir karşılığı olmalı. Bu durum size aittir. Desteğiniz için teşekkürler.

Comment

Merhaba kardelen
        toprak analiz formunda yazdıklarımın dışında aktif kireç tahlili yaptırılması tavsiye edilir yazısından başka yazı değer yok.Bu bahsettim yer 50*50m ölçülerinde en alt sırasında yaklaşık 8m aralıklarla 5 tane aşılı kaman cevizi. yaklaşık 6m bir sıra üstü 2,5m araliklı aşılı üzüm(öküz gözü, kalecik karası gibi karışık)
        onunda 6m üstü 4tane badem 2 şeker pare,daha üstü 3vişne 4kiraz en üste 2 dut 4 kayısı yaklaşık 2 yaşındalar.Türkiye'de herkes toprak analizinin öneminden bahsediyor fakat bunu yorumluyacak bir kişi bulamadım analiz yapan yer dahil analiz yaptırmadan
        önce de ne tür gübre vereceğimi bilmiyordum şimdi de.Vereceğin bilgilere şimdiden teşekkür ederim.Pasör

Comment

BİTKİ BESLEME ve GÜBRELEME TAVSİYE PROGRAMI
          TÜM BÖLGELER BİTKİ ÇEŞİTLERİ İÇİN TOPRAK ANALİZ MAKRO VE MİKRO ELEMENTLER DEĞERLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİR, KOMPOZE VE KİMYASAL GÜBRELER TAVSİYESİNDE BULUNUR. DEKAR VEYA AĞAÇ BAŞINA KAÇ KG ATACAĞINIZI HESAPLAR. AHIR GÜBRESİ, KİREÇ VEYA KÜKÜRT GEREKSİNİMLERİNİ DEKAR VEYA AĞAÇ BAŞINA HESAPLAR. GÜBRE UYGULAMALARINI BİTKİ ÇEŞİTLERİ İÇİN TABAN GÜBRESİ VE GELİŞME DEVRELERİ MİKTARLARINI VERİR, UYARILAR VE ÖNERİLERDE BULUNUR.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Kardeş ben tahlil değerlendirmelerini üçret karşılığı yapıyorum ama site üyesi olduğun ve selami abinin hatırı için yorumlayacağım. Ayrıca bu yorumu yapabilecek bir kişi verdiğin değerleri zaten bilir (gübre değerlerini) verilmiş değeri kendime hakaret sayarım. ayrıca bu toprak tahlilinin ayrıntısını tahlilin sana geldiği şekliyle şu numaraya fax la ben sana cevap yazacağım. Birde her bitkinin ayrı ayrı dekar miktarları cins ve tür isimleri ile çeşit isimleri lazım. Hobi bahçesi değil ise sıra üzeri ve sıra arası mesafeyide alabilirsem sevinirim saygılarımla sadettin çakır. tel fax 0216 323 67 03
            abi ne kadar ayıp burda ücret falan konuşulurmu onun yeri burasımı şimdi gözümden düştün neyse ana liz sayibi arkadaşa önerim şu olacak kardeş git tarlana bolca yanmış veya yanmamış hayvan gübresi at çünkü diyer gübreler pahalı oluyo mesela aldığımız ürün gübre elektirik mazot falan diyer giderleri karşılamıyo ama tarlana bolca hayvan gübresi at sonra biraz zirai gübre atarsın ama kışın 20-20 veya dap diye gübrre var ondan at ama ne atsanda farketmez çünkü gübrelerin hepsi faydalı zaralı gübre yok ama ağaçları büyütmek içinse bolca azotlu gübre at yazın ise yapraktan magnezyum demir çinko gibi deyerleri içeren karışık g yaprak gübreleri var bunlardan bolca verdinmi ürün güzel olur

Comment

hcsoft,
              Daha önce yazmış olduğum analiz değerlerini, programınıza yorumlatabilirmisiniz. lütfen.

Comment

kaç para vereceksin

Comment

iyi günler sayın ilgili öncelikle hem tekniker hemde üretici olarak henüz yeni olan bilgi ve tecrübemdeki hoşgörüyü anlayacağınızı umut ederek sizin daha kuvvetli ve derin bilgilerinize dayanarak yaptırmış oluğum toprak analizini değerlendirmenizi rica ediyorum.bunun sizin açınızdan ticari kayıp olacağını düşünmüyorum çünkü burada hangi yetkili kişye başvurdu isem hemen hepsi ticari gözle baktığından farklı yorum ve öneriler getirdi. dolayısıyla kafamda net bir bilgi ve uygulama söz konusu olamdığından size yazıyorum.değerlendirmeleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
                  muz yetiştirciliği yeni dikilecek 5 d.a damlama sulama toprak analizi neticesi :
                  ph 7,4 nötr hafif alkali
                  ec 0,3 tuzsuz
                  caco3 326,9 aşırı kireçli
                  organik madde 0,1 çok az
                  doygunluk 42 tınlı
                  azot 0,22 fazla
                  fosfor kg /da 2,35 çok az
                  potasyum kg/da 9,30 çok düşük
                  kalsiyum ppm2026 yeterli
                  magnezyum ppm 310 çok yüksek
                  demir 3,6 normal
                  mangan 2,4 çok düşük
                  çinko 0,15 çok düşük
                  bakır 0,13 az yazmaktadır.bu konuda ilgili yerlerden farklı önerler alınmış(ticari nedenle) ve net bir form oluşmamıştır ilginiz ve yorumunuz için şimdiden teşekkürler.

Comment

iyi günler sayın ilgili öncelikle hem tekniker hemde üretici olarak henüz yeni olan bilgi ve tecrübemdeki hoşgörüyü anlayacağınızı umut ederek sizin daha kuvvetli ve derin bilgilerinize dayanarak yaptırmış oluğum toprak analizini değerlendirmenizi rica ediyorum.bunun sizin açınızdan ticari kayıp olacağını düşünmüyorum çünkü burada hangi yetkili kişye başvurdu isem hemen hepsi ticari gözle baktığından farklı yorum ve öneriler getirdi. dolayısıyla kafamda net bir bilgi ve uygulama söz konusu olamdığından size yazıyorum.değerlendirmeleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
                    muz yetiştirciliği yeni dikilecek 5 d.a damlama sulama toprak analizi neticesi :
                    ph 7,4 nötr hafif alkali
                    ec 0,3 tuzsuz
                    caco3 326,9 aşırı kireçli
                    organik madde 0,1 çok az
                    doygunluk 42 tınlı
                    azot 0,22 fazla
                    fosfor kg /da 2,35 çok az
                    potasyum kg/da 9,30 çok düşük
                    kalsiyum ppm2026 yeterli
                    magnezyum ppm 310 çok yüksek
                    demir 3,6 normal
                    mangan 2,4 çok düşük
                    çinko 0,15 çok düşük
                    bakır 0,13 az yazmaktadır.bu konuda ilgili yerlerden farklı önerler alınmış(ticari nedenle) ve net bir form oluşmamıştır ilginiz ve yorumunuz için şimdiden teşekkürler.

Comment

parraaaa parraaaaa parraaaaaa.....

Comment

Sn Nazsan:Her malın ve emeğin bir karşılığı mutlaka olacaktır.Neticede bu analizde kimyasal madde kullanılacak,işcilik olacak.Bütün bunlar elbetde para...Şimdi Toprak analizi bitki üretimi için olmazsa olmazdır.Başka türlü düşünen yanlış yapar.700 metre kare bahçesi olan analiz yaptırıp,bu işden ekmek yiyen tarla yada meyve bahçesi olan yaptırmıyorsa ve birileri bunun gereksiz olduğunu savunuyorsa o zaman bu memleketdeki bir sürü mühendis bilim adamı acaba yanlışmı??? yada bu tahlili yaptırmıyanlar bu işi çokmu iyi biliyor sorgulamak gerekiyor muuuuuu!!!!?????

Comment

hımmmm, şimdi oldu.. katılıyorum

Comment

Tabiatcı Kardeşim size katılıyorum. Bu memlekette çiftçinin başına ne geldiyse bilinçsiz ekim dikimden geldi. Topraklarımız bu sebeble çorak hale geldi. Bilinçsiz gübreleme kısa sürede toprak yorgunluğu sebebi ile çoraklaşmaltadır. Öte yandan tabii ki her emeğin bir karşılığı vardır. Bu meslek için 4 yıl zaman harca para ver. Üniversite oku. Sonra ise bedavaya bilgi ver. Bunun dahası da varda ben detaylandırmak istemiyorum. Tabii ki buda doğru bir şey değil.

Toprak analizi yaptırmadan gelişigüzel gübreleme ile

1.İhtiyaçtan daha fazla gübre kullanır, fazla para harcarız.
                            2.İhtiyaçtan daha az gübre kullanır, ürünü azaltırız.

3.Yanlış cins gübre kullanır, ürüne ve toprağa zarar veririz.

4.Yanlış zamanda ve yanlış şekilde gübre kullanırsak, gübreden beklenilen faydayı sağlayamayız.

bunların hepsi para...

Mühendise vereceğimiz üç kuruş paramı daha önemli yoksa yukarıda ki zaralara ödeyeceğimiz paramı daha önemli?

Comment

toprak analizinin bedava yapılmasını kim istemiş de bu şekilde yorum yapılıyor anlamadım. bu ülkede para karşılığında toprak analizi yaptırıyorsun sonucunda nasıl gübreleme yapacağın bilgisine ulaşamıyorsun. bu sitenin bilgi paylaşım sitesi olduğunu biliyorum. 4 yıl okuduktan sonra bilgi vermek istemiyorsan verme, kimse senden zorla bilgi istemiyor. bilgini satmak istiyorsan yanlış yerdesin. şahsi fikrim, sizin analizleri yorumlayacak bilginizin olduğunu sanmıyorum. mühendis her şeyi bilir diyorsan diyeceğim bir şey yok.

Comment

Working...
                              X