fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni başlıyorum..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yeni başlıyorum..

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz hafta eve gül aldık ve bu çiçek yetiştirme işi falan baya hoşuma gitti. Oturduğumuz yerleşim alanı kayalık.. Yani bahçe'de bitki yetiştirmek zor biraz.. Ama daha önce soğan,marul vs gibi şeyler yetişrdim.. Şimdi soğan, marul yerine çiçek bakmak istiyorum. Mevsim bakımından önerdiğiniz çiçek türleri nelerdir? Çiçek ekmeye başlamadan toprakta ne gibi işlem yapmalıyım? İzmir'de oturmaktayım.. Şimdiden teşekkür ederim..

Cevap: Yeni başlıyorum..

Sayın Ilgım hoşgeldiniz. Bahcesel'de oldukça faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

Comment

selam hogeldın ılgımm...cıcek yetıstırmen guzel ama dahacok bu ışlemı bahar ayında yapmanı tavsıye ederım yanı nısan mayıs arası.. cıcek yetıstımenn farklı bırcok yontemı vardır kı tohumla olanını sana kısaca anlatayım normal boyularda aldıgın kasaya bellı oranda drenaj malzemesı uygulamalısın buda soooyle kı -bıraz cakıl tası ve kıremıt parcaları yada gazete serebılırsın uzerıne torf dedıgımız toprak karısımın ılave edıp tohumları serpıp uzuerıne de tohumun 2cm.kalınlıgında tekrar toprak karışımını ılave edıp can sularını vermelısın.... 2hafta sonra da ysermeye baslayan fılızlere repıkaj uygulaması yapmalısın yanı tek tek buyuk tuplere almalısın:cıcek olarakta tercıhın onemlı tabı bahce cıcegımı yetıstırıceksın saksılı cıcek mı soruların olursa her konuda yardımcı olurum....yalnız bı sey daha sulamalarını yaparken yapraklara degmesın bu yaprakların yanmasına sebebıyet verr...

Comment

2 cm ekilen tohumdan kimse hayır beklemesin. Lütfen konunun uzmanı olmayan kişiler de bilgi vermesin. Sonuç facia olabilir. Her mevsim ekilip dikilebilen çiçek vardır. Ama ekim zamanı kaçtı artık. Çok geç olabilir. Yinede basit bir örtü altında tohum ekilebilir. Tabii tohum temin edilmişse. Ben hazır alınmasını tavsiye ederim. Toprak ıslahına gelince; Klasik ıslah yontemleri. Taşını topla organik maddesi zayıf ise ilave et. Gerekiyorsa drenaj yap. Yazlık mevsimlikler de tohum ocak-şubat aylarında örtü altına ekilir. Nisan ayında veya mayıs ayında bahçeye dikilir.
        Bir not. genel prensiptir. tohum ekiminde tohumun üzeri "kendi büyüklüğünün iki-ikibuçuk katı" örtülür. daha derin olması durumunda çimlenip toprak yüzeyine çıkması zorlaşır. Dolayısı ile başarı azalır.

Comment

Working...
        X