fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz Bahçesi Sulama ve Gübreleme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz Bahçesi Sulama ve Gübreleme

SULAMA:

İlk yıl 15 Mayıs -15 Eylül döneminde on gün ara ile yirmi litre su verdikten dört gün sonra çapa yapılır. İkinci yılda sulama yirmi gün aralıkla yapılabilir.

GÜBRELEME:

İlk üç yıl yapılmaz ancak toprağın su tutma ve havalanma kalitesini artırmak amacı için Ekim-Kasım ayında organik toz hayvan gübresi fidana bir gaz tenekesi olmak üzere verilip toprak ile üzeri örtülür.

İLAÇLAMA:

İlk ilaçlama yapraklar fare kulağı büyüklüğüne geldiğinde M-22 toz ilaç ile yapılır.İlk ilaçlamadan 20 gün aralık ile M-22toz ilacın içerisine sistemik etkili Bayer Folimat sol. katılır üçüncü ilaçlama da ikinci gibi karışık yapılır..

Yaprak altı bitlerin yaprak üstlerinde oluşturduğu parlama (şirelenme) basınçlı su ile yıkanarak ta önlenebilir.

Cevap: Ceviz Bahçesi Sulama ve Gübreleme

bizim kapam civiz bahçemiz var

toprak analiiznde direk üre gübresi kullanılcak dendi

bende aynen uydum

fidanlar 1 yıl llık olunca taç iz düşümüne 1 su bardağa yaklışık
    200 gr üre daire şeklinde açılan 10 cm altında kanal oluşturup oraya yaydım

ve ayrıca yine aynı bölye biraz yanmış hayvan gübresi serdim
    ve aralar bahçe ekmiştim arada bir suladım(havanın durumuna göre nem tespiti yapıp öyle suladım
    şuan yaklaşık 5 yıl oldu
    taç iz düşümünne uygulamak şartıyla toprak analizine göre gübreleme yapıyoruz............saygılarımla

Comment

cevizlerim 7 yıloldu dikeli birkısmı hala fidan gibi ne gübresi atmam gerekir gelişmesi için tşkler

Comment

f mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        cevizlerim 7 yıloldu dikeli birkısmı hala fidan gibi ne gübresi atmam gerekir gelişmesi için tşkler
        TOPRAK ANALİZİ YAPTIR derim

Comment

Cevi bahçesini tesis ederken 0-30,30-60,60-90 cm derinliklerden alınmış örneklere toprak analizi yaptırınız...

Comment

cevizlerim 7 yıloldu dikeli birkısmı hala fidan gibi ne gübresi atmam gerekir gelişmesi için tşkler.

Aynı bahçe içerisinde bir tanesi gelişip bir tanesi gelişmiyorsa fidanlarda bir problem var demektir. Şayet bahçenin belli bir bölümünde bu sıkıntı varsa sorunu toprakta aramak gerekir. O zaman profil toprak analizi yaptırmak gerekir.

Comment

selamlar arkadaslar ben 2009 aralık ayında 12 dönum ceviz bahcesi kurdum ve simdi de topraktv den bir ilac aldım hobici 3'lü set bunu ilacma aygıtları ile verecegim fidanlara ama sonbahar mı ilkbaharda mı uygulama yapılacak bilgisi olan arkadasların yardımlarını beklıyorum

Comment

cevizlere baharda güvercin gübresi vermeyi düşünüyorum bir bilgisi olan var mı

Comment

Working...
                X