fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz fidanı aşı işlemi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Ceviz fidanı aşı işlemi



    Cevizlerde kullanılan göz aşı metotları arsında en yaygın kullanılan metotlardan yama göz aşısı yüksek başarı sağlayan bir metottur. Kalem aşılarından dilcikli aşı metodu yaygın olarak kullanılan diğer bir metottur. A.B.D. ceviz yetiştiricililiğinin çok hızlı bir şekilde gelişmesinin nedenleri arasında dilcikli aşı metodunun bu ülkede cevizlerin çoğaltılmasında başarılı bir şekilde uygulanmış olmasının önemli bir yeri vardır.Aşıya başlama zamanı anaçta öz suyu yürüme ve kabuğun canlanma zamanı olmalıdır,öz suyu akmayan anaca aşı yapılmaz.Genç çöğürlere dilcikli ve yama kalın ağaçlara ise yarma aşı yapılmalıdır.Aşı yarasındaki sıcaklık 25 C’ den yüksek ve nem oranı sabit olmalıdır iç ana dolu da aşı yeri nemli bezlerle sarılıp sulanmalıdır.Isıtma imkanı olmayan dış ortamlarda aşı yerine ısı koruyucu dolgu yapılıp etrafı siyah poşetle muhafaza edilmelidir.Gündüz alınan güneş ısısı gecede sıcaklığa yardımcı olur.Dilcikli aşıda aşı kalemi ve anaç ayni kalınlıkta olmalıdır.Anaçtan akan juglanslı öz suyu aşı yerini bozacağı için aşı yeri macun yerine çamur ile sarılmalıdır. Ceviz aşısı bölgedeki diğer ağaçların aşısı yapıldıktan sonra havalar ısındığında yapılırsa başarı oranı yüksek olur.

  • #2
    Cevap: Ceviz fidanı aşı işlemi

    Sn Fidancı kardeşim:Vatandaşi ne güzel resimlemiş,sizde yama göz yada yongalı gözü mümkünse resimle tarif etseniz bizde size teşekkür etsek iyi olmazmı? hayırlı işer,başarılar dileğimizle..

    Comment


    • #3
      Cevap: Ceviz fidanı aşı işlemi

      abi o meslek sırrı verilmez herkez aşı yapmayı öğrenirse bu adam kime fidan satacak abi benim aşılar fiyasko oldu hiç biri tutmadı bir daha tövbeliyim ceviz aşısı ile uğraşmam ek tohumdan çıksın dik hem söylenildiği gibi cevizler tohumdan çıkınca aslını deyiştirmiyo aynı oluyo bede bir sürü şebin ceviz yavrusu var onlarda dikeceğim aşı maşı sakat iş pazardan alıyon hileli çıkıyo iki tane chandler cevizi aldım sözde ikiside diyer cevizlerle aynı ada yaprak açtı chandler mıhandler deyiller adamlar kazık attılar birde devlatin uşak ziraat odaından aldım zaten insanlar ağaçtan para kazanamıyo sıcak oluyo don oluyo yağışlı oluyo verim düşüyo bir sürü işçilik birde ağaçlar hileli çıktımı insa ağaç dikmekten tiksiniyo. abi bizim cevizleri bu sene soğuk vurmadı diye seviniyoduk bu seferde yağıştan cevizlerin dölleme işlemi omadı cevizler yine az neyse hayırlısı olsun vardır allahımızın bir bildiği dimi.

      Comment


      • #4
        Cevap: Ceviz fidanı aşı işlemi

        Sn Özkan bey: Öyle yağma yokkk!aşı işi internetden bakmayla,video seyretmeyle olmaz.Bir ustanın yanında pişeceksiniz ki işin kıymetini bileceksiniz.Fakat;yılmayınız,bıkmayınız azmediniz.bazı noktaları es gemişsiniz.Ceviz aşısı son derece dikkat ister.Sağlıcakla kalınız.

        Comment


        • #5
          Cevap: Ceviz fidanı aşı işlemi

          bu ceviz aşısı konusunda benim de kafam karışık,ben çöğürden 150 fidan diktim.15-20 civarı tutmadı.bu tutmayanların yerine de denemek amaçlı 20 tane aşılı fidan aldım.chadler, tozlayıcı olarak da pedro ile frenquette(nasıl yazıldığını tam olarak bilmiyorum)verdiler. denicem bakalım aşılılarla,çöğürleri karşılaştırıcam .bunun için 4-5 yıl beklemen gerek diyorlar ama bekleriz napalım yola çıktık bir kere.

          Comment


          • #6
            Cevap: Ceviz fidanı aşı işlemi

            ceviz aşısının tutmamasının en büyük nedeni aşı bakımıdır.Defalarca gözlemledim.Aşı yapıldıktan sonra,bahçe sahipleri "tamam iş bittiii.." mantığıyla hareket ediyor.Aşının bakımını yapmıyor.Bu iş ameliyat olan hastanın sokağa bırakılması gibi bir olgu.Herkese bereketli ürünler dileğimle..

            Comment

            Working...
            X