fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kokopit olurmu?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kokopit olurmu?

Arkadaşlar araştırırken kokopit denene torfa benzer ve topraksız tarımda kullanılan toprağa rastladım. Benim merak ettiğim ben bunu evdeki çiçeklerin saksılarında kullanabilirmiyim.
  • Fidanligi.com

Cevap: Kokopit olurmu?

Kokopitleri ıslatınca şişer ve iyi bir bitki kök sistemi tutucusu olur ve Saksılarda olduğu gibi her türlü bitki yetiştirilmesinde kullanabilirsiniz. Ancak, kokopitlerde hiç bir besin elementi mevcut değil.Bu nedenden dolayı bol miktarda dışarıdan besin elementleri ile doyurmanız gerekmektedir.Besin elementi ve su tutma kapasitesi çok iyi olduğundan, bitkinin tutunmasını da kök gelişiminde iyi olur.

Comment

Kokopit Nedir?

Cocopeat Nedir?

Hindistan cevizi meyvesinin dış kabuğunun parçalanıp ufaltılması ile elde edilen %100 doğal bir yetiştirme ortamıdır.
      1- Ağırlığının 9 kat suyu ve besini bünyesine alır ve ihtiyaç duydukça bitkiye verir
      2- %100 doğaldır. Çevre dostudur.
      3- Hızlı ve güçlü köklenme sağlar
      4- Tamamen sterildir
      5- 5,5 ve 6,6 arasında olan doğal pH seviyesi bitkiler için çok uygundur.
      6- Süs bitkilerinde, agaç ve çalı çeliklerinde, gerbera ve gül gibi kesme çiçeklerde, çilek, domates, salatalık ve biber bas ta olmak üzere bitkilerin üretiminde kullanılır
      7- Kolayca yıkanabilir.
      8- Köklere basınç yapmaz
      9- Topraksız tarımda mükemmel sonuçlar verir.
      10- Suyu uzun süre bünyesinde tutabilir.
      11- Taşıma ve istiflemesi kolaydır.
      12- Drenaj özelliği yüksektir.
      13- Karbon-Azot oranı 104:1 dir. Bu cocopeatin bozulma hızının yavaşlığını gösterir.
      14- Katyon değişim kapasitesi çok yüksektir.

İstenilen her ölçüde üretilebileceği gibi en yaygın kullanılan cocopeat ölçüleri aşağıdaki gibidir.

20x10x5 ? doyurulduktan sonra 8-9 litreye ulaşır
      30x30x15 ? doyurulduktan sonra 65-70 litreye ulaşır
      100x20x10 ? doyurulduktan sonra 20 litre ye ulaşır.

Comment

Working...
      X