fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kadir'in Geliboluda'ki Bahçesi.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Kadir'in Geliboluda'ki Bahçesi.

BAHCESEL İLE HER ŞEY DAHA GÜZEL VE ANLAŞILIR OLACAK.ÇNEMLİ OLAN BİRBİRİMİZE SAYGIMIZ VE ANLAYIŞLA KARŞILANMAMIZ OLSUN.

Comment

Bahçemin kirazları.
      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Sevgili arkadaşlar. geliboludaki bahçeme geç gidişimden dolayı olgunlaşan meyvelerim hep yerlere dükülmüşlerdi, sizlerinde bildiğiniz gibi meyvayı dalından yemenein tadına doyulmuyor, tabii birde organik bazlı gübreler ve iyi bir toprak bakımı ilede sebze ve meyvelerin aroma ve tatları ticari olanlarında rastlamak mümkün değil, bu tatların paylaşımınıda sadece resimlerini ortaya koymak bence tam anlamlı gelmiyor, gönül isterdiki sizlerle bu güzellikleri yaşayarak paylaşmak en anlamlısı olacaktır. samimi ilgilerinizden doğan övgü ve takdirlerinize şükranlarımı sunarım, sevgiyle kalın.

Saygılar.

Comment

evet bayagı güzel olmuş.Bende istanbuldan kalıkıp 13.07.2010 günü Geliboluda idim. O gün de Gelibolunun Halk pazarının kuruldugu günmüş.Pazarı gezdik bol miktarda sebze aldık.Domatesler çok güzel ama biberlerden pek lezzet alamadım.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            evet bayagı güzel olmuş.Bende istanbuldan kalıkıp 13.07.2010 günü Geliboluda idim. O gün de Gelibolunun Halk pazarının kuruldugu günmüş.Pazarı gezdik bol miktarda sebze aldık.Domatesler çok güzel ama biberlerden pek lezzet alamadım.
            Sayın ubeyd, daha önceden haberim olsaydı sizinle buluşup yakından tanışır size bahçemin kayısılarından sunardım, o gün bende pazara inmiştim, kısmet değilmiş buluşmak inşallah bir daha ki geliboluya gelişinizde buluşur yakından tanışırız, sevgiler saygılar.

Comment

inaşallah bu sene çok gelecege benziyorum.Mühtemeleen önümüzdeki hafta yine gelecegim.

Comment

Kadir bey Gelibolu resimleri yine çok güzel gözüküyor. 19 mayıs ile 29 mayıs 2010 tarhleri arasında Assos tarfıda kendi yazlığımdaydım. 29 mayıs tarihinde dönerken Gelibolu Birol Çetiner'e uğradım. Beraber kulaklarınızı çınlattık. Geçen sene Çetiner tarımdan leonardit alıp kullanmıştınız. Leonardit ile ilgili düşüncelerinizi de öğrenmek istiyoruz. Saygılarımla,

Comment

Behramkale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Kadir bey Gelibolu resimleri yine çok güzel gözüküyor. 19 mayıs ile 29 mayıs 2010 tarhleri arasında Assos tarfıda kendi yazlığımdaydım. 29 mayıs tarihinde dönerken Gelibolu Birol Çetiner'e uğradım. Beraber kulaklarınızı çınlattık. Geçen sene Çetiner tarımdan leonardit alıp kullanmıştınız. Leonardit ile ilgili düşüncelerinizi de öğrenmek istiyoruz. Saygılarımla,
                  Sayın Behramkale, toprak düzenleyicileden leonarditin önemine vakıf olan bir kişi olarak uzun zaman geliboluda hatta başka yerlerdede aramama rahmen elde edemeyişimi sizinle paylaşarak bu konunun bendeki önemi üzerine sizinle ne kadar mesajlaşmıştık bilirsin çok ümütledirerek geliboluda leonarditin varlığını açıklamıştınız, ben o tarihler içersinde çetiner kardeşler her gittiğimde yok gelmedi sözü üzerine, ben sizin geliboluda leonardit yok sözünü kullanarak size sitemlerde bulunmuştum.

Çok sonraları nihayet geliboluya leonardit geldi ve kullandık, sonuçlarını bahçemin ürünlerinde görmektesiniz, tabi burada leonarditin görevi uyguladığım kompost gübreleri ve de b5a, mog gübre, em'i de kompost oluşumunda kullanarak, bir bütün içinde düşünerek bu uyguladığım toprak için lazım olan girdiler bitkilerce leonardit'le daha etkin kullanıldıkları aşikar durum arza etmektedir.

Buradan arkadaşlarıma seslenerek toprakları ve bitkileri için uyguladıkları besin maddelerini daha etkin yaralar sağlamalarını istiyorlarsa leonardi'ti olmazsa olmazların başında saydıkları takdirde mahsüllerinin daha verimli olacağını en az %25-35 artacağını bilmelerini isterim, samimi ilgilerin için şükranlarımı sunar görüşme dileklerimi yinelerim, sevgiler saygılar.

Comment

Sayın Kadir bey sizin gibi doğaya tutkun, doğa ile iç içe, topraktan en iyi şekilde faydanlanma metodlarını araştırarak gerçekleştiren biri olarak sizinle tanışmaktan son derece mutluyum. Bir gün sizinle yüz yüze görüşmeyi sizden daha çok arzuluyorum.
                    Sizin dediğniz gibi leonarditin ürün verim artışı tabiiki tartışılmaz. Ama ben bu konun diğer yönü ile ilgileniyorum. Artık insanlar kimyasal girdilerle üretilen sağlığımız açısından son derece zararlı ürünleri tüketmesinler. Bundan sonra sağlığımızı tehtit etmeyen besinleri tüketmeliyiz. İstanbul'da anadolu yakasında oturuyorum. Genellikle her çarşamba günü özgürlük parkında kurulan organik pazarı gidiyorum. Organik ürünler getiren insanlarla tanışmak bana çok keyifli geliyor. Oradan aldığım ürünleri gönül rahatlığı ile ailemle birlikte tüketiyoruz.
                    Şimdi İstanbul'a organik tarımın olmazla olmazı olan leonarditi getirdim. Parekente olarak isteyenlere sunuyorum. İnsanları kimyasal girdilerle üretilen ürünlerden kurtarmaya çalışıyorum. Bununda manevi duygusu hakikaten inanılmaz haz veriyor.
                    Bu sayede sizin gibi dostlarla tanışmakta çok hoş. Sizin gibi geçenlerde İstanbul Göztepe'de Ömer beyle tanıştım. Aslında bir gün hepimiz için uygun olan bir yerde buluşsak hiç de fena olmaz diye düşünüyorum.
                    Şükranlarımla, sevgiler saygılar.

Comment

Behramkale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayın Kadir bey sizin gibi doğaya tutkun, doğa ile iç içe, topraktan en iyi şekilde faydanlanma metodlarını araştırarak gerçekleştiren biri olarak sizinle tanışmaktan son derece mutluyum. Bir gün sizinle yüz yüze görüşmeyi sizden daha çok arzuluyorum.
                      Sayın Behramkale, aynen bende yüz yüze görüşmenin zamanı geldi diyorum, bir program yaparak bayram sonrası buluşucak kişilerin orta nokta tesbiti yaparak buluşarak güncel bilgilerimizin yorumlarını yaparak gelişmeler üzerine bilgilerimizi aktararak birliktelik içinde bir hafta sonunu tatlı anılara dönüştürebiliriz umudundayım.

Etrafınızda tanıdığınız doğa sever arkadaşlarlada tanışma fırsatı bularak pratikteki deneylerle kazandığımız bilgilerimizi birbirimize aktararak hoş vakit geçirirken bilgilerimizi de yorumlama imkanı yaratarak birbirimizi daha yakından da tanışmış olacağız, Şükranlarımla, sevgiler saygılar.

Comment

Sayın Kadir bey
                        Sizin de uygun gördüğünüz bayramdan sonra buluşma etkinliği benim içinde uygun. Buluşma mekanını önümüzdeki günlerde belirleyebiliriz. Ben forum üyelerinden bu işte bende olmalıyım diyen kaç kişi çıkacağını merak ediyorum. Bakalım önümüzdeki günlerde kaç kişi katılacak? Katılmak isteyenler buradan katılmak istediklerini belirtirlerse buluşma mekanını ona göre belirleriz. Görüşmek üzere saygı ve sevgilerimle,

Comment

Güzelliklerin temelinde solucan gübresi var.
                          Bahçemi dolaşan arkadaşlar, bu güzelliklerin oluşumunu sağlamak sadece emeklerimiz dersek bahçemizin günülllü bahçevanlarına haksızlık etmiş oluruz, topraklarımızda bizden habersiz şekilde hiç karşılık beklemeden görevlerini aksatmadan yerine getiren toprak canlılarımızın haklarını düşünerek paylaşımlardaki ortaya konulan bilgiler ve güzellikler içinde onların da payına düşen övgü ve takdirleri ortaya koyarsak, insani değerlerimizde yücelecektir.

Sanaldaki bahçemi dolaşan bütün üye arkadaşlarımın, Ramazan bayramlarını kutlar, daha nice bayramları Sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamınızı dilerim.

Saygılarımla.

Comment

Arkadaşım İdris senol, 300 mt karelik hobi bahçemde yaptığım tarımsal faaliyetlerle organik tarımın sırlarına eren araştımalarım semersini vererek artık yetiştirdiğim sebzelerim tat ve aroma bakımından en üst değerlere olaşmasının yanında raf ömründede belki eşi benzer bir rekore imza atmış durumdayım.

Bu konuyu açacak olursam 2011 yaz sezonunda geliboludaki bahçemde yetiştirdiğim domateslerim raf ömründe bir ilk olduğunu açıklıyarak yetiştirereek topladığım domateslerin açık ortamda 2 ay beklemelerine rağmen delinme ve çürüme olmadan tazeliklerini koruduklarını teyit etmiş bulunuyorum, özellikleri üzerine sadece geçen bu süre içinde açıkta olmanın bir gereği olarak havaların sıcaklığına bağlı su kayıpları meydana gelen domateslerde sadece buruşmalar gözlenmektedir.

Dış yüzeyleri su kayıpları ile büzülme gösterselerde tat ve aromaları da artarak
                            eşi benzer olmayan lezzet ve tatlar kazandıklarını müşahade ederek organik değerlerin mucizelerini gözlemlemiş oldum.

İnsanların organik istemleri özlemlerde yaşanırken benim bu değerleri ürererek tüketimi sırasında aldığım hazların yaşanması ile de organiğe olan özlemlerim suküt bulmaktadır.

Ekte sunduğum bu sebzelerin sanaldaki görünümlerini sizlerle paylaşarak mesajımdaki bu açıklamalarımın ne kadar gerçeği yansıttğını sizlerinde takdir edeceğini umarak büyük bir onur duymaktayım, dileklerim organik değerlere olmanız için sevgiler saygılar sunarım.

Comment

Resimlerde domates hastalıklarından mildiyo ve yaprak küfü göze çarpıyor.Mücadele olarakta yoğun şekilde muhtemelen mancozep+metalaxil ve saneb içerikli fungusit kullanmışsınız.Ürünlerinizin organik olduğu kanısına nasıl vardınız?

Comment

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Resimlerde domates hastalıklarından mildiyo ve yaprak küfü göze çarpıyor.Mücadele olarakta yoğun şekilde muhtemelen mancozep+metalaxil ve saneb içerikli fungusit kullanmışsınız.Ürünlerinizin organik olduğu kanısına nasıl vardınız?
                                Arkadaşım İlgine teşekkür ederken,sizin fark ettiğiniz biçimde bir hastalık yaşanmış olsaydı bu domateslerde raf ömrü ve aromalarındaki yüksek değerler oluşurmuydu.

Hatırlatmak isterim bahçeme ve topraklarıma bitki koruma amaçlı kimyasal kullanmadığımı belirtmek isterim, ama siz genede bu kanaate nasıl ulaştığınızı belirtirseniz çok memnun olacağım, tekrar teşekkürlerimi belirtirim sevgi ve sağlıkla kalın.

Comment

Working...
                                X