fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik bahcelerdeki teknikler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Organik bahcelerdeki teknikler

Isirgan otu ozellikle bir çok alanda kullanilmaktadir.Bunlardan bir taneside mutfakta olmasidir ve çok ilginçtirki bu bitki çok kullanimli olmaktadir.Isirgan otunun zararlilara karsi kullanildigini biliyormuydunuz.Ozellikle isirgan otunun sivi gubresi ilede organik bahçecilikte kullanimi baska bir alanidir.Ancak ilginçtirki isirgan otunun cezalandirmalardada kullanildigini tespit etmis oldum
    Isirgan otunun puceron gibi haserelere karsi çok etkin oldugu gercekliktir.Ancak yapilacak karisim biraz hassastir.Ozellikle yagmur sulari ile isirgan otu ve erik posasinin dinlendirilmesi ile suzulerek pilvizatorlerlen bahcenizdeki her turlu bitki uzerinde kullanabilirsiniz.Zararlilara karsi birebirdir.Ancak tarifini veremem çunkum yasak .Uretici firmanin telef haklari mevcuttur.Bir çok kisi bilmesine karqsin karisim dozlari sitelerde halka sunulmasi yasaktir.Enson cikan yasa ilede evde yapilmasi yasaklanmistir.Yani fransada kendi bahcende uygulam icin dahi uretemezsin .Tek sansin satin almaktir.Gubre uretimindede keza aynidir .Gubre yapiminda yine yagmur sulari ile isirgan otunun dinlendirilmesi ve sulama sistemi ile bitkilerinizin sulanmasi farki sunacaktir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Organik bahcelerdeki teknikler

Ben sabahları içerim Isırgan çok önemli bir antioksidandır. Saç dökülmesine, depresyona mide şikayetlerine iyi gelir.
    Salyangoz ülser tedavisinde kullanılır Bulgaristan da . Salyangoz yerler hastalar ya da normal insanlar hastalanamasın diye. Salyangoz ısırganın en yüksek tepesindeki tohumlarla beslenirmiş.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Isirgan otu ozellikle bir çok alanda kullanilmaktadir.Bunlardan bir taneside mutfakta olmasidir ve çok ilginçtirki bu bitki çok kullanimli olmaktadir.Isirgan otunun zararlilara karsi kullanildigini biliyormuydunuz.Ozellikle isirgan otunun sivi gubresi ilede organik bahçecilikte kullanimi baska bir alanidir.Ancak ilginçtirki isirgan otunun cezalandirmalardada kullanildigini tespit etmis oldum
      Isirgan otunun puceron gibi haserelere karsi çok etkin oldugu gercekliktir.Ancak yapilacak karisim biraz hassastir.Ozellikle yagmur sulari ile isirgan otu ve erik posasinin dinlendirilmesi ile suzulerek pilvizatorlerlen bahcenizdeki her turlu bitki uzerinde kullanabilirsiniz.Zararlilara karsi birebirdir.Ancak tarifini veremem çunkum yasak .Uretici firmanin telef haklari mevcuttur.Bir çok kisi bilmesine karqsin karisim dozlari sitelerde halka sunulmasi yasaktir.Enson cikan yasa ilede evde yapilmasi yasaklanmistir.Yani fransada kendi bahcende uygulam icin dahi uretemezsin .Tek sansin satin almaktir.Gubre uretimindede keza aynidir .Gubre yapiminda yine yagmur sulari ile isirgan otunun dinlendirilmesi ve sulama sistemi ile bitkilerinizin sulanmasi farki sunacaktir.

Bu konuyu biraz açarmısınız fransa da yasak ama burası türkiye. Hazırlanışı hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz.
      Açıklamasını genele yazmazsanız, özele açıklamazsınız.

Comment

isirgan otunun sivi gubre olarak,ve sebze ve sus bitkilerinde siyah ve yesil bit ve baska boceklere karsi kullanimi basittir...
        yalniz bu karisimin kokusu....pek hos degildir
        benim kafam biraz karisti,tarifini vermemen cunku yasaktir diyorsunuz,neden yasak??
        burda(belcika) herkes serbest yapar ve kullanir(isterlerse tabii)

Comment

sayın hofke,
          sizin yerinize ısırgat otu evsel ilaç yapılışını ve kullanışını ben yazayım.
          ısırgan otununu toplayın, 1 kg. ısıtgan otu için 2 lt su içinde kapalı bir kapta 2 gün bekletin. sonra tülbentle süzün ve spreyle bitkilerinizin üzerine ve topraklara sisleme şeklinde sulayın. bitki ve toprak zararlılarının bir kısmı yok olacaktır.
          saygılar

Comment

yazdiginiz icin tesekkur ederim,ama benim anlamadigim yukaridaki yazida yapmasi yasak oldugu.
            ha ,bunu yazan uye ban almis??
            ben daha yeni uye oldum,belki biraz acele ettim buraya cevap yazmayla....

Comment

sayın hofke,
              ısırgan otu ve diğer evsel ilaçların üretim formülü ve evlerde yapımı, fransa'da yasakmış ne akla hizmet ediyorsa? ama ülkemizde bu konuda bir yasak yok. bizim gibi amatörlerin bir çoğu sitelerden, çeşitli yayınlardan elde ettikleri bilgileri sitelerde paylaşırlar ve kendi KİMYASALSIZ ilaçlarını kendileri üretirler. en azından ilaç ve tohum firmalarından uzak durmayı öğreniyoruz ve çevreye zerre kadar zarar vermiyoruz...
              belçikadan yazıyorsunuz, belçika devletindeki yasal durumu bilmiyorum ama mutlaka belçikada da bahçesel gibi amatörlere yönelik siteler vardır. bir inceleyin, oralarda da mutlaka evsel ilaçların tanımları da vardır diye düşünüyorum.
              saygılar

Comment

ısırgan otunun iyi bir gübre ve zararllarla mücadelede etkili olduğunu ben de bir kitapta okumuştum ama kitap küçük çaplı süs bitkilerine yönelik bir kitaptı.benim bir cevizliğim var.Düşüncem;kışın ısırgan otunu yağmur suyuna bekletsem çok miktarda ısrgan otlu su elde etsem bu suyu bahara kadar bekletsem baharda cevizlerin üzerine püskürtsem işe yarar mı?

Comment

Isırgan otunu bende duydum ama bende başka bir bilgi var. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sene yaptım ve bahçemde kullandım.
                  Zararlılarla mücadelede doğal yöntem
                  Böcek bilimi konusunda doktorası bulunan, başarılı araştırma ve yayım çalışmalarıyla tanıdığım Ziraat Mühendisi Füsun Tezcan müthiş bir kitap yazmış. Kitabın adı “börtü böcek için doğa dostu öneriler ve ev yapımı ilaçlar”. Kitabın boyutları kolayca ceket cebine girecek kadar. Çok iyi bir baskı yapılmış. Böceklerin çok güzel renkli fotoğrafları var. Kolayca tanıyacaksınız. Kitabın özelliği çiftçi ve doğa dostu olması. Evde karşılaştığımız böcek ve zararlılar da konu edinilmiş. Salık verilen ilaçları kolayca her yerde bulabileceğiniz malzemelerden kendiniz yapabileceksiniz. İlaçlar hem ucuz oluyor, hem de doğaya ve insana zarar vermiyor.

Bu kitapta, bahçe ve evlerinizde sıkça karşılaştığınız böcek ve diğer hayvansal canlılardan zararlı ve yararlı olanlar tanıtılıp, yaşamları ve yönetimleriyle ilgili önemli bilgiler verilmiş. Ayrıca hastalıkların ve yabancı otların yönetimi, yeşil gübreleme, kompost oluşturma ve örtüleme gibi konularda da ek bilgiler sunulmuş.

Bu kitabı okuyarak, zehirli tarım ilaçlarına başvurmadan bazısı binlerce yıldır bilinen doğa dostu pratik yöntemleri uygulayabilir ve arapsabunu, soğan, sarımsak, ısırgan otu, acı biber gibi doğal maddelerle ev yapımı ilaçları kolayca hazırlayıp, bu zararlıları yönetmek için kullanabilirsiniz. Bu şekilde, verilen yöntemleri kendi başınıza uygulayabilir duruma gelecek ve bu bilgileri bir anahtar gibi kullanarak insan eliyle bozulan doğadaki dengenin düzelmesine katkı yapmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

Yazarın kitabının sunuşunda yazdığı şu sözler onun doğa ve topluma karşı ne kadar sorumluluk duyduğunu ortaya koyuyor. Şunları söylemiş:

“Yaklaşık 10–12 bin yıllık tarımsal üretim sürecinin son 50–60 yıllık döneminde kimyasal yolla üretilen çok zehirli tarım ilaçlarının yoğun ve bilgisiz kullanımı, doğadaki dengeleri altüst ederek, çok ciddi çevresel sorunlar ortaya çıkarmıştır. Gelinen noktada sadece tarım ilaçları ve yapay kimyasallara dayalı bir tarımın sürdürülebilir olmadığı açıkça görülmektedir.”

Dr. Tezcan’ın kitabından bir örnek vermek istiyorum.

Reçete 1

Sarımsak –acı biber karışımı

Dört diş sarımsak dövülerek ezilir

Üzerine iki çay kaşığı sıvı yağ eklenir, karıştırılır

Daha sonra bir çay kaşığı acı toz biber eklenir ve tekrar karıştırılır

Bir litre su bu karışıma yavaşça karıştırılarak dökülür

Bu şekilde kapalı kapta bir gün bekletilir

Tülbentten süzülerek dört litre suya karıştırılarak uygulama yapılır

Uygulama alanı büyükse, aynı oranlarda daha fazla ilaç hazırlanır

Bu ilaç;
                  -Beyaz sinekler
                  -Yaprak bitleri
                  -kırmızı örümcekler,
                  -kelebek larvaları

Comment

kitabı bulamayalar için adres

http://www.pandora.com.tr/urun/bortu...ilaclar/230873

Comment

behramkale teşekkürler bu kitabı hemen edinmeye çalışıcam altın bulmuş gibi sevindim tam aradığım gibi bir şey

Comment

Working...
                      X