fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcivan Günlüğü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Bahcivan Günlüğü

Degerli arkadaslar su anda tam zamanidir çim alanlarinda eksik olan yerlerin yama yapilmasinin.Ozellikle cok kisa bir cim biçmenin hemen pesinden serpeceginiz cim tohumlari acik kalan alanlari ortecektir.Yapilan serpmelerden sonra filizler cikana yada 20 gun doluncaya kadar kesinlikle cim bicme yapmayiniz.Serptiginiz cimlerin pesinden silindir gecmeyiniz ,cunku bos yere amelelik yapmis olursunuz ama sulama sart .Ancak bu sulama her gun degildir ve sadece asiri sicak olursa aksam saatinde hafiften ciseleme sekli ilen yapilan bir sulama olabilir.

Comment

Iste geldim burdayim ben bu iste ne olsun iste ameleyik yaw .Degerli dostlarleylaklar acti kokular yayildi.Ah simdi o leylaklarin altindaki masalarda saraplar rakilar içiliyor daaa sarap haram yuh ama rakiya evet arslan sutu o icki degil.Onuda icmeye arslan gerek tabi valla beni ilk kadeh carpiyo.Ben sarapciyimdir neyse o leylaklar varya heh iste onlar.Onlarin yan uzantilari var kokten gelen heh iste onlar simdikafanizda fark ettinizmi.Iste onlari bir bel yada kazma ilen kopartiniz ve temizleyiniz.Onlar gelecekte basiniza bela olacak ve her yeri saracaktir.Her yeri sarmasi onemli degilde çiçekte açmiyorki kardesim kopar gitsin ya .Ama kurnazlik yapmak isteyen varsa ben varim.Satisini yapin ve sonucta sattiginiz leylak ve cicek vermiyorsa sizin sucunuz ne? Ama ote tarafta karismam hiç isim olmaz sizinle .Bu arada sezonluk cicek tohumlarinida ekebilirsiniz .

Comment

Goruyorum sizi ben goruyorum oyle yan gelip yatmak yok.Bahcelerinizdeki forsisya turu calilar ciceklendi ve bitti .Iste tam zamanidir budamaninki yeni surgunler versin seneye ve daha guzel cicekler versin.

Comment

Benim bahçem yokki

Comment

Goruyorum sizi yine hata ediyonuz.Kimyasal ilaclar kullaniyorsunuz bahcenizde.Kara sabun yada bulasik sabunu ilen suyu karistiripta puskurtebilirsiniz

Comment

Firça çalisi.

Tam bir deneyimden sonra gerekli bilgiler.Firça çalisi avusturalya kokenli guzel gorunumlu bir çali turudur.Yapraklari sert ama çiçekleri yumusak olan bir tur olmak ilen birlikte ,çiçeklerinin fircaya benzer bir sekilde çikmasindan kaynakli firça çalisi ismini almistir.

Ana ozellikleri eksi 7 dereceye dayanakli olmasi ve iliman iklimlerde dikilmesi ongorulmektedir.Toplam uç senedir bolgemede bu itkinin bahçeye dikimini ve uyum saglamasini basarmak için çaba sarf etmekteyim ama ne mumkun .bolgem kisin eksi 17 kadar dusmektedir.Ancak ilk baslardaki yaptigim hatalardan kaynakli basarisizliklar one çikmistir.Birinci sene bitkiyi korumaya almistim ekili oldugu yerde.Yapraklar tamamen yandi ve govdede çatlamalar meydana geldi.Ilkbaharda musterim sokup atalim yasamadi dedi ve sokturk.Ancak nedense atmayalim saksiya oylece koyun dursun bakalim ne olacak.Boydan kisaca budama yapip saksiya resmen tabiri cahizse attik.Nisan ayinda sonlarina dogru patlama yapti ve tekrardan ektik .Dusuncemiz fushia yani kupe çiçegi misali olmasiydi.Bu noktatada ikinci sene kisina daha iyi hazirlandik ve kisadan budama yaparak yapraklar ilen korumaya aldik.Yine yanmalar oldu ve yine soktuk ve atmaya karar verdik.Islem yine yanlisti cunku yine patlama yapti.Isin tam detayina inmek için bitkinin basinda tam iki saatte aturdum ve bitkiyi yakinddan inceledim.Karsimda duran bitki aslinda bana mujdeyi veriyordu ama ben algilayamiyordum ve farkina vardim.Her gelen yeni surgun nedense yaprak altindan geliyordu ve her yaprak altinda yeni surgunler vardi.Mantik devreye girmeye basladi.Ve biraz daha detayina indim.Ilgincti bag makasi ilen yapragin en son noktasi olan ve surgun tomurcugunu saklayan nokta cok sert ve kesmekte zorlaniyordum.Bitki soguklarda yeni surgunleri saklamak amacli bir yontem gelistirmisti.Bu yuzden govdelerde çatlamada olsa bitkinin aci suyunun donum noktalarinin devami oluyor ama tomurcuklarin saklanmasi gerekiyordu ve bitki bunu basarmisti.Eksi 17 de uc gun kalmisti ve su anda surgunler yapraklandi.Demmekki korumaya almak bile gereksiz bu bitkiyi .çunku kendine bir yontem bulmustu.Diyecegim o ki dostlar bir çok bahçede bir çok bitki yetistirilebilinir.Yeterki yanlis teshis koymayalim..Tecrube zaman ve emek ilen elde edilir .Denemekten korkmayiniz .

Comment

11/05/2010

SALI

Sabahki program
                Ozellikle leylaklarin ise yaramaz surgunlerinin temizlenmesi ve bu surgunlerin çope atilmasi.Leylaklar bilindigi uzere kokten surgunler vererek cogalirlar .Bu surgunler ne adam gibi ciceklenme gerceklestirir nede ana govdeye huzur verir.Bu surgunlerin kokten temizlenmesi zordur.Asiri yayilim gosterir ve kesinlikle saglam kok salar .Bunlarin uzerine ancak asi yapilabilinir ve baskada bir ise yaramazlar .Bahçe dekoru anlaminda.

Ogleden sonraki program
                Sebze dikimi yapilacak arazinin çapa makinesi ilen çapalanmasi.
                Bu arazi mart ila nisan ayinda çapalanmis olmasi ve dikimlerden hemen once tekrardan çapalanmasi gereklidir.Son bir kez topragin havalandirilarak ,yagacak olan yagmurlarin rahat topraga islemesini saglamak ve kok kismininda havalanmasini gerceklestirmek ekilecekolan bitkiyi mutlu eder.Unutmayinizki mutsuz olan her varlik saglikli verim veremez.
                Uçuncu bahce
                Lale,nergis turlerinin cicek sonlanmasini muteakiben bunlarin kesilerek yani teizlenerek yerlerine sezonluk çiçeklerin diki gerçeklestirlmektedir.Bu alanlarin temizlenmesi ve topragin hafif havalandirlmasi sarttir.Iste burada ince capa yada ona benzer aletler ilen topragi hafiften kabartmak sarttir.Burada ekilecek tohumlar hem toprak ilen rahatca sevisebilmekte hemde sulama esnasinda koklerin rahat gerekli gidalari alabilmesini saglamaktadir.Ozellikle unutmayinizki Ciceklenmesi bitmis olan her cali turunun budanmasi gereklidir.Ancak bu isi ticari yapiyorsaniz,ticari dusunmek zorundasiniz.Budamayi kisa birakiniz aksi kisin ne is yapacaksiniz.Bu aylarda çimlere bulasabilecek mantarlara dikkat .Ozellikle bag makasi ,çim makinesi gibi kullandiginiz aletleri en azindan çamasir suyu ilen dezenfekte ediniz.Eger sarmasiklar fazla degil ise ve koklerin nerde oldugunu biliyorsaniz her onbes gunde bir çamasir suyu dokunuz.Camasir suyu tum bakterileri oldurdugu için gida alamayacak ve sonunda olume mahkum olacaktir sarmasiklar.

Comment

Working...
                X