şehirler, meydanlar,caddeler ve özel mekanlarda kesilen ağaçların kökleri nasıl çıkartılabilir ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kesilen ağaç kökü sökme ,kök nasıl çıkarılmalı ? ağaç kökü nasıl parçalanmalıdır ?
Collapse
X
-
Cevap: Kesilen ağaç kökü nasıl çıkarılmalı ?
avrupada kullanılan makina örnegi

web sitesi
1-http://www.vermeermidsouth.com/model...=Environmental
2-
-
Cevap: Kesilen ağaç kökü nasıl çıkarılmalı ?
istanbul büyükşehir belediyesi park ve bahceler müdürlüğü kadırgalar, taşkışla ,abdi ipekçi caddesindeki kuruyan ağaçları kökünden çıkararak yerine ağaç dikmektedir, örnek uygulama için yetkilileri tebrik ediyoruz...
Sistem özellikle caddelerde kuruyan ve sökülmesi güç ağaç köklerinin çıkarılarak yerine ağaç dikmeyi kolaylaştırmakta ve ekonomik , hasarsız işlem saglamaktadır.
Comment
-
Cevap: Kesilen ağaç kökü nasıl çıkarılmalı ? ağaç kökü nasıl parçalanmalıdır ?
Arkadaşlar bu iş bizim buralarda çokça rastlanan bir sorun oldu. Bizim arazilerimizde Arazi Toplulaştırma Çalışmaları uygulandı. Yani tarım alanlarında bulunan yüzlerce ufak-tefek ve düzensiz tarlalar silindi düzlendi. Birkaç tarlası olan insanların arazileri bir araya getirildi, yollar ve kanallar açıldı düzgün ve büyük tarlalar oluşturuldu sonra yeni yerlerin tapuları dağıtıldı.
Tabi tapuların yeri değişti ve insanların büyük ağaçları başkalarına kaldı. İnsanlar ağaçlarını motorlu testere ile alttan kesip götürdüler. Kök kısmı tarlanın ortalarında kaldı. Bunlar ortala 90-100 cm çapında büyük kökler.
Bir tanede benim tarlamda başbelası var. Benzin döktüm yaktım olmadı, kazmakla güç yetmiyor. Çünkü toprağın altında kalan büyük bir kütle var. Traktöre ve biçere takılıyor tam başbelası....
İnsanlar sadece resimde görülen kepçe ile sorunu çözdüler. Çok ucuz bir fiyata üstelik 5 dakika içinde toprağın altında kalan gövdeyi bütün olarak çıkartıyor. Bunu arka kepçesi ile yapıyor. Sonra açılan büyük çukuru doldurup düzeltiyor, sadece o çukuru doldurmak insanın bir gününü alır.
Sizede tavsiyem böyle olacak.
Comment
-
açık alanlarda bahsettiğiniz yöntem kolay ve ucuz, ancak şehirlerdeki caddelerde beton ve asfalt zeminleri parçalamadan kökleri bu yöntemle çıkarmak zor görünüyor....
Comment
-
ürünle ilğili ilansel sayfası
ağaç kökleri parçalayıcı - BAHCESEL.COM/ILANSEL
Comment
-
Cevap: Kesilen ağaç kökü sökme ,kök nasıl çıkarılmalı ? ağaç kökü nasıl parçalanmalıdır ?
Geçen ay Amasya Tokat arasında seyahat ederken kökleri ile birlikte yıkılmış yaşlı bir elma bahçesi gördüm.Anladığım kadarı ile, ağaçları traktör v.b.araç yardımı ile devirerek köklerin topraktan çıkması sağlandıktan, ağaç devirildikten donra kesim işi yapılıyor. kökleri yüzeye yakın ağaçlar için olabilir ancak çok derine giden kökler için iyi sonuç alınamaz diye düşünüyorum.ilgilenenler, tercih edecekler için bir fikir olabilir. selam ve saygılar.
Comment
-
Cevap: Kesilen ağaç kökü sökme ,kök nasıl çıkarılmalı ? ağaç kökü nasıl parçalanmalıdır ?
kavakçılık işleri yapan üreticiler tekrar tarlaları kavak fidanı dikmek için mevcut kökleri çıkarması avantajmıdır ? yoksa kök sürgünlerinden faydalanarak yeniden kavak yetiştirme avantajlımıdır ? eger kök siteminden yeniden kava yetiştirilirse bu kaçkez tekrarlanabilir ?
bilen varsa yazarsa sevinirim
Comment
-
Selam arkadaşlar ben Samsunluyum Bizim memleketimizde Kavak Ağacı ve Fındık ağacı çoktur ben kavak yetiştiriyorum devamlı yanısıra fındıkta. Ağac köklerini sökmek icin yıllarca caba gösterdik KAZICI KEPCE cagırdık tarla komple cukur oldu sonra onları kapattırdık cok masraflı bir iş. Şimdi ise cok kolay yaklaşık 6 yıl cabaladık ve ağac kökleri sorun olmaktan cıktı YENİ GELİŞTİRDİGİMİZ BİR MAKİNAYLA 100 BEYGİR ÜSTÜ TRAKTÖRLE AGACIN KÖKÜ NAKADAR KALIN OLURSA OLSUN YAKLAŞIK 2 DAKİKA VEYA 5 DAKİKADA İCİNDE YOK OLUYOR . AGACIN TÜRÜ CİNSİ FARK ETMEZ .KÖKÜ SOKÜLEN TARLADA CUKUR DAHİ KALMAZ TARLANIZIN KÖKÜNÜ SÖKTÜRÜYORSUNUZ AYNI GÜN NEDİKMEK İSTİYORSANIZ ONU DİKİYORSUNUZ ZAMANDAN COK KARLISINIZ BİLGİ İCİN ,,,MURAT EKİM 0 544 644 94 70
Comment
-
Şİmdii..kesilen kavak ağacı eğer kök kısmı sağlıklı ve kavak oturmamışsa sürgünlerinden faydalanılır.Yani;sürgünleri büyütülür.Bu sürgünlerin küçük cılızları çıkarılır ve kalanların dipleri yumuşak toprakla doldurulur.Eksitme işlemi erken ilkbaharda yapılırsa,ayıklanan sürgünlerden çelikleme ile fidan yapılabilir.Bu arada kesilen kavak selvi yada yerli ise ilaçlamaya gerek bulunmaz.Diğer çeşitler için zararlı böcekler için zirai mücadele gerektirir.Uzayan sürgünlerin düzgünlerinden Kürek,Bel,Kazma ve keser sapları yapılabilir.Bu sürgün ile kavak yetiştirme işi en fazla iki kez yapılabilir.Sürgünle yetiştirilen kavaklar sert ve kerestesi güzel olur.
Comment
-
akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteristanbul büyükşehir belediyesi park ve bahceler müdürlüğü kadırgalar, taşkışla ,abdi ipekçi caddesindeki kuruyan ağaçları kökünden çıkararak yerine ağaç dikmektedir, örnek uygulama için yetkilileri tebrik ediyoruz...
Sistem özellikle caddelerde kuruyan ve sökülmesi güç ağaç köklerinin çıkarılarak yerine ağaç dikmeyi kolaylaştırmakta ve ekonomik , hasarsız işlem saglamaktadır.
[ATTACH]1880[/ATTACH]
[ATTACH]1881[/ATTACH]akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster[ATTACH]1885[/ATTACH]
[ATTACH]1886[/ATTACH]
kök söküm makinası çalışma resimleri görülmektedir.
ÜYELERİMİZİN BU KONUYLA İLĞİLİ DÜŞÜNCELERİ VARSA BAŞKACA YÖNTEMLER HAKKINDA BİLĞİ İSTİYORUZ...
verdiğiniz fotolar açılmıyor. istanbul büyükşehirin kullandığı makinayı nasıl görebiliriz.
Comment
-
tekrar yerine dikecekseniz toprağı işlemeye engel olmayacak kadar kök bölgesini açıp kesin veya kuru ise üzerine ateş yakıp yakın sonra üzerini toprakla kapatın yan kol kökler bir iki senede çürür ve gübre olur.kökün hemen yanına başka ağaç dikebilirsiniz. ben öyle yapıyorum en kolay yöntem.
Comment

Comment