fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güllerde budama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Güllerde budama

Arkadaşlar bahçemizde bulunan yaklaşık 2500 adet güllerin budamasını yaptık.Genç ve kuvvetli dallardan yeni sürgünler burakarak 3-4 göz kalacak şekilde budadık. Kuru ve yaşlı dalları keserek gövdeden ayırdık. Bahar sonunda yeni güller oluşturmak için topraga gömdügümüz çelikler kök salmışlar onları yeni yerlerine aktardık.

Bahçelerinde gül olanlar budama işini artık rahatlıkla yapabilirler. Artık fazla geçiktirmeden budama işini bitirebilirler.
  • Fidanligi.com

Cevap: Güllerde budama

Teşekkürler.Biz yaptık zaten

Comment

Bizde az önce güllerimizi toprakla bulşuşturduk agave amerikanalarımızı da saksılara ektik
      ayy bu yıl bahçe nasıl olacak acaba çok merak ediyorum

Comment

Kolay gelsin herkese.

Comment

İki tane baston gülümüz vardı. Cuma günü dikkatlıçe baktım kurumuş.Fala soguk bile olmadı ki .Hasatlık belirtisi de yok tu ama kurumuş. Diğeri yanlız kaldı.

Comment

Bende Bulgaristan Kazanlık gülü ısmarladım (o da buranın Isparta gülü gibi meşhurdur)
            bakalım gelecekmi
            ayrıca Ispartadan yollanan güllerimizi de ektik
            teşekürler Ferguson beye

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              İki tane baston gülümüz vardı. Cuma günü dikkatlıçe baktım kurumuş.Fala soguk bile olmadı ki .Hasatlık belirtisi de yok tu ama kurumuş. Diğeri yanlız kaldı.
              Sayın Ubeyd İstanbul Kadıköy'de bulunan bir peyjaz firmasında 10 gün önce world humus leonardit uygulaması yaptık. Dün uğradım uygulananla uygulanmayanlar arasında belirgin fark oluşmuş.
              İstiyorsanız dikkatlice bir daha bakın tam kuruma olmadıysa biraz canlılk varsa leonardit ile kurtarabilirsiniz. Saygılarımla,

Comment

Sayın Behramkale, ben güllerimi dün ektim köklüdeğildi hepsi ama filiz
                onlara leonadrit uygulaması yapabilirmiyim yoksa gül gübresimi serpmeliyim bu gübreyi ne zaman serpeceğim bide

Comment

Yok kesin kurumuş. Hem de çok kısa zaman da odun gibi olmuş.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Aynen bizim bir Gül de vefat etti.Ne hastaydı ne bir şeyi vardı,çok soğukta yoktu ama ...sizlere ömür.

Comment

Geçmiş olsun. Kurumada önlem almak gerekir.

Comment

kesin nazar deymiştir

birşeye çok özendinmi fazla üzerine oldunmu ölür

Comment

Bakmazsanız,kesin nazar değmesinin önüne geçemezsiniz.

Comment

siyah gül varmış Gaziantep e mahsus nasıl bulabiliriz acaba

Comment

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Sayın Behramkale, ben güllerimi dün ektim köklüdeğildi hepsi ama filiz
                              onlara leonadrit uygulaması yapabilirmiyim yoksa gül gübresimi serpmeliyim bu gübreyi ne zaman serpeceğim bide
                              Sayın uveyik kuşu özür dilerim yazınızı yeni farkettim. Leonardit ilk dikimlerde, bitki kuramalarında, en önemlisi doğa kış uykusuna yatarken ve kış uykusundan uyanırken uygulanmalıdır. Ben organik ürünleri tavsiye ederim. Eğer reçelini yapmayacaksanız, gül gübrelerinin içinde kimyasal girdiler olduğunu bilerek kullanabilirsiniz. Kimyasal gübreler yüzünden topraklarımız iyice verimsizleşti. Şimdi Türkiye'nin her bir tarafından topraklarımızı nasıl eski haline getirebiliriz telaşı içindeler. Tek çare leonardit. Hümik asit ile fülvik asit birlikte topraklar temizlenebilir.

Comment

Working...
                              X