fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlaçlama hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• İlaçlama hakkında

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Malatya'da 200 ağaçlık (130 kiraz diğerleri karışık meyveler) bir bahçem var. Genel olarak gördüğüm o ki , bahar girişinde bahçeler koruma amaçlı belli ilaçlarla ilaçlanıyor.
    Bu doğru bir uygulama mıdır?

Meyve ağaçlarının ilaçlanması belli aralıklarla hastalık olmadan mı yapılmalı yoksa bir hastalık görülünce mi yapılmalı?

Geçen yıl ağaçlarımda sorun olunca başvurduğum ziraat mühendisi arkadaş kırmızı örümcek tanısı koydu, Kelthane önerdi 2 kür attım ve ağaçları kurtardım, 1-2 ay içerisinde kırmızı örümceği yokettik ve ağaçlar canlandılar. Aynı ziraatçi, bu yıl mayıs başında bir daha Kelthane atalım diyor, siz ne dersiniz? Sonuçta aynı ziraatçinin dediğine göre avrupada ruhsatı iptal edilmiş bir ilaç, meyveye geçme durumu varmış, kirazı ben de yesem başkası da yese gereksiz kimyasal kullanmak istemiyorum.

Genel olarak ilaçlama konusunda hangi mevsimde ya da hangi durumda ne atmalıyım, önerileriniz nelerdir?

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Fidanligi.com

İlaçlamanızı yaprak tomurcuklandığı zaman ve bir kez de meyve tutumunda atmanız yeterli olur . Kesinlikle İlaçlamayı çiçek döneminde ve meyve hasat zamanı YAPMAYINIZ.

Comment

İlginiz için teşekkürler. Kelthane için ne diyorsunuz?

Comment

Kelthane yada başka bir ilaç tavsiyesi içi tarım il veya ilçe müdürlükleri emrinizdedir. Her zaman başvurabilir ve ilacınızı yazdırabilir ve güvenle başka hususları da danışabilirsiniz. Ruhsatı Türkiyede geçerli bir ilacı kullanmanızda bir sakınca yoktur. Önemli olan husus doğru zamanda doğru ilacı kullanmaktır ki bunu da en iyisi tarım müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz. Daha önceden kırmızı örümcek bulunan bir bahçede koruyucu önlemden çok sayım yaparak ilaçlama zamanına karar verilmelidir. Diger hastalıklar için Kirazda koruyucu ilaçlama kesinlikle yapılmalıdır çünkü hastalandıktan sonra toparlamanız çok zaman alır ki kirazın o kadar zamanı yoktur.

Hasada yakın zamanda şu hususa dikkat etmelisiniz, ilaç üzerinde hasattan önce kaç gün önceden atılması gerektiği yazmaktadır. Etiketini dikkatle okursanız bunu görebilirsiniz. örneğin 15 gün diyorsa hasatı 15 günden erken yapmamalısınız aksi taktirde kalıntı kalacak ve insan sağlığına zarar verecektir. bu hususa dikkat ettiğiniz yani son ilaçlamadan sonra 15 günü geçirdiğiniz taktirde ilaç tamamen yarılanma ömrünü tamamladığı için zararsız hale dönüşecek ve hasatta kalıntı bulunmayacaktır.

Comment

Arkadaşlar bir yıldır bahçe sahibiyim, bahçeyi alalı öğrendiğim şeylerden birisi bu işin maalesef ne kadar bilinçsiz yapıldığı oldu. Yan komşum yabani otlara bile ilaç atıyor, tabiatın dengesini bozma, o ilaçların bir şekilde suya ve diğer ürünlere karışarak insan ve hayvan sağlığına zarar vermeleri pek önemsenmiyor, artık markette meyve sebze görünce durup iki kere düşünür oldum, acaba bunlara ne ilaç attılar diye..

Doğru, kirazda zararlılarla mücadele çok hızlı olmayı gerektiriyor çünkü haziran sonu temmuz başı toplam 20 günlük bir meyve süresi var bizim burası için.

Geçen yıl ülke genelinde kiraz çok az oldu, üretici deyimiyle 'ağzımıza atacak kadar'. Burada, mevcut ürünün kalitesini artırmak için meyve hasadına 10 gün kadar bir zaman kala 'kiraz kurdu ilacı' atıldı, atılan maddeyi ya da markayı hatırlamıyorum, benim bahçeme attırmadım çünkü kirazlarda kurt hiç görmemiştim. Hasada az bir süre atılan ilacın hadi meyveye geçmesinde sorun yok diyelim ama etkinliği olur mu ki?

Comment

Bir sayfa yazı yazdım gitmedi, çok ilginç

Comment

Zaman aşımı olursa site güvenlik için kendini kapatabiliyor. Bu nedenle mesajınızı word, wordpad yada notepad gibi bir program üzerinde yazıp buraya yapıştırırsanız sorun olmadan gönderebilirsiniz.

Hasada 10 gün kala toplanan meyvede yıkansa bile ilaç kalıntısı olur. Ha bu arada iç kurduna karşı etkisi de olur tabiki. Satışa kadar ürünü korur. Zaten sıkıntı da burada başlıyor. Sağlam ürün olsun diye insan sağlığını düşünmeden ilaçlama yapanların sayısı az değil malesef. O nedenle Rusyadan kaç kez tırlar dolusu mal geri gönderildikten sonra ülkemiz insanına yediriliyor.

Comment

Evet sn selsarac, geçen yıl sebzenin ucuz olmasının sebebinin ihracata uygun olmayıp gümrükten geri dönen ürünler olduğunu duymuştum, 'elinki can bizimki patlıcan'

Comment

Working...
                X