Merhaba, Mart ayından buyana 150 m2 lik bahçem ile uğraşıyorum. Toprak konusunda sıkıntım var, yaklaşık 60m2 lik kısmını domates,biber, salatalık,patlıcan ve çilek için ayırdım. Bahçeyi aldığımda toprak uzun bir süredir işlenmemişti, sarı beton gibi sert bir topraktı. 2 defa çapa makinesi ile sürdürdüm, bir kaç komşum sürdürmek için acele ettiğimi henüz toprağın tava gelmediğini söylesede yapacak fazla birşey kalmamıştı, bende sürdürdükten sonra toprağın topak topak olması nedeniyle toprağa 3 metraküp yumuşak milli toprak, 25 kg lik bir çuval leonardit ve yaklaşık 15 çuval koyun gübresi katarak ve toprağın tava gelmesini bekledikten sonra bir kez daha sürdürdüm. şu an toprak gayet iyi duruma geldi, sebzelerimi ektim ve bu gün birinci çapalarını yaptım ancak sıkıntım ilk sürdürmede tava gelmeyen toprağın topaklarının bir kısmı parçalanmadı çapa ile vurmama rağmen taş gibi ve dağılmıyor. Soruma gelince alanın küçük olmasını göz önünde bulundurarak topakları bahçede bir varilin içine toplasam, üzerine bolca su verip bir miktarda hümik asit (tki hümas) takviyesi yapsam bu şekilde topakları dağıtıp yeniden oluşmasını engelleyebilirmiyim veya sizin tavsiye edeceğiniz farklı bir yol varmıdır.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Comment