fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprak işleme hakkında yardım bekliyorum

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Toprak işleme hakkında yardım bekliyorum

    Merhaba, Mart ayından buyana 150 m2 lik bahçem ile uğraşıyorum. Toprak konusunda sıkıntım var, yaklaşık 60m2 lik kısmını domates,biber, salatalık,patlıcan ve çilek için ayırdım. Bahçeyi aldığımda toprak uzun bir süredir işlenmemişti, sarı beton gibi sert bir topraktı. 2 defa çapa makinesi ile sürdürdüm, bir kaç komşum sürdürmek için acele ettiğimi henüz toprağın tava gelmediğini söylesede yapacak fazla birşey kalmamıştı, bende sürdürdükten sonra toprağın topak topak olması nedeniyle toprağa 3 metraküp yumuşak milli toprak, 25 kg lik bir çuval leonardit ve yaklaşık 15 çuval koyun gübresi katarak ve toprağın tava gelmesini bekledikten sonra bir kez daha sürdürdüm. şu an toprak gayet iyi duruma geldi, sebzelerimi ektim ve bu gün birinci çapalarını yaptım ancak sıkıntım ilk sürdürmede tava gelmeyen toprağın topaklarının bir kısmı parçalanmadı çapa ile vurmama rağmen taş gibi ve dağılmıyor. Soruma gelince alanın küçük olmasını göz önünde bulundurarak topakları bahçede bir varilin içine toplasam, üzerine bolca su verip bir miktarda hümik asit (tki hümas) takviyesi yapsam bu şekilde topakları dağıtıp yeniden oluşmasını engelleyebilirmiyim veya sizin tavsiye edeceğiniz farklı bir yol varmıdır.

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • #2
    Hümik asit vererek bir şey elde edemezsiniz. Hümik asit toprağın içindeki bitkinin ihtiyacı olan besin elementlerini çözmeye yarayan bir üründür. Toprağınızın parçalanmayan ve taş gibi duran parçalara kaliteli leonardit veya torf hatta odun talaşı ilave ederek yumuşatabilirsiniz. Kolay gelsin.

    Comment


    • #3
      Cevabınız için teşekkür ederim, hümas markalı leonarditten üretilen macun kıvamında bir ürün bahsettiğim aslında Sn. Behramkale, ürün açıklamalarında toprakta kaymak oluşumunu önler gibi notlar vardı, bu sebeple acaba olurmu diye merak ettim. Sizce toz leonarditmi kullanmalıyım. Ayrıca eğer leonardit uygulayacak isem toprağa direkmi uygulamalıyım yoksa mesajımda da belirttiğim gibi topakları önce suda eritmelimiyim acaba? malum topaklar aynı taş gibi olmuş durumda içine ne eklersem ekliyim mevcut durumda karışmayacaklar.

      Comment


      • #4
        Kardeşim toprak takviyeside olabilir ama toprak analizi mutlaka yap burada paylaş bakalı toprak ne durumda..

        Comment


        • #5
          Teşekkür ederim. toprak analizini kim yapar nerede yaptırabilirim acaba, 150 metre yer için resmi bir kuruma gitsem adamlar alay eder benimle

          Comment


          • #6
            Bahçenize leonardit ve hayvan gübresi uygulaması yapmışsınız. Bu uygulamaları yapmadan önce düzgün toprak numunesi alsaydınız toprak analizi yaptırabilirdiniz. Hem toprağım sert diyorsunuz hem de toprak kaymasını engelleyen bir ürünü kullanmaktan bahsediyorsunuz. Sizin toprağınızın killi bir yapısı olduğu anlaşılıyor. Toz leonardit ve tahta talaşını toprağınıza karıştırmayı sağlarsanız toprağınız daha iyi bir kıvama gelecektir.

            Comment

            Working...
            X