fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim Sorunu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çim Sorunu

Merhaba. Evimin bahçesine çim ektim. Ancak çimden çok yapraklı otlar cıktı. Elle sökülemeyecek kadar çoklar. Bunu temizlemem için bir ilaç var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler..
  • Fidanligi.com

Gübre olarak ne kullandınız ?

Comment

Behramkale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Gübre olarak ne kullandınız ?
      Valla onu tam bilmiyorum. Çiçekçide çalısan bi abimiz vardı o yapıvermişti ama keçi gübresi kullandı sanırım

Comment

Hayvan gübresi kullananların yaban otu ve hastalıklarda uğraşmaları kadar doğal bir şey yok. Hayvanın yediği bütün otları bahçenize davet ediyorsunuz. Tavsiye etmeme rağmen piyasada bir çok ot öldürücü ilaç bulunuyor. Bu ilacı yalnız istemediniz otların üstüne uygulamanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Comment

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Tordon 101 diye bir ilaç varmış sanırım bunu almayı düşünüyorum, bu ilaç hakkında bilgisi olan varmı? Sadece otlara yapmam çok zor gibi görünüyor çünkü inanılmaz fazlalar. Acaba bozup tekrardan mı yapsam diyorum ama extra masrafada girmek istemiyorum

Comment

Tordon çok zehirli bir kimyasal ilaç hangi bitkiye gelirse onu kurutur. Bahçenizi yeniden yapmayı planlıyorsanız bütün bahçeye uygulayabilirsiniz. Üzerinden en az yirmi gün geçmesi gerekiyor ondan sonra bahçenizi yeniden yapmalısınız. Yahut ta yalnız istemediğiniz otlara uygulama yapmalısınız.

Comment

Anladım, işim çok zor. Teşekkür ederim tekrardan bilgiler için.

Comment

Tordon itinayla kullanılması gereken bir ilaçtır. 100Lt ye 100ml kullandığınız zaman geniş yapraklı otları öldürür ama çimlere zarar vermez. Kesinlikle dozu çok iyi ayarlamanız ve çok iyi karıştırmanız gerekiyor. Tordon ile başarı elde edebilirsiniz. Eğer geniş yapraklı otların altında çimlerin yeterli olduğunu ve geniş yapraklı yabani otlar kalktığı zaman yeterli bir örtü sağlayabileceklerse bu ilaçlamayı yapın. Aksi takdirde tordon dozunu artırıp tüm araziyi ilaçlayın, bekleyin ve yeniden çim ekin. Ancak Mayıs ayı girdi. Bulunduğunuz yere göre hava sıcaklıkları artacaktır. Bu ayda çim ekmek ve bakımını yapmak kolay değil.

Comment

keçi gübresi egede çok yaygın, bunu atarsan yabani ot bitmez derler. keçiler çok temiz hayvanlar , yerleri sömürmüyorlar, genelde yaprak yiyorlar diye bilirim, gübrelerinde diğerlerine göre daha az tohum barındırdıkları doğru olabilir mi ? tabii yaban keçilerinin gübreleri olur ancak diye düşünüyorum. onları da kim toplayabilir ki ....
                  Last edited by nazsan; 16.05.13, 06:08.

Comment

Tabi haklısınız. Konu ortada. Siz bilirsiniz.

Comment

Merhaba, aranıza yeni katıldım. Başka bir web sitesindeki foruma da yazdım fakat cevap gelmedi. Eskişehir'de 600 m2 bir bahçem var ve 10 gün önce bir peyzaj firması tarafından otomatik sulama sistemi kuruldu ve tohumdan çim ekildi. Çim atılmadan önce bahçenin 4 kamyon toprak ile tesviyesi yapıldı ve çimin üstü bir kamyon kapak ile örtüldü. İlk bir hafta çim çıkıncaya kadar sabah 6 ve akşam 19 olmak üzere iki defa 20 dakika sulama yapıldı. Çim çıktıktan sonra bazı bölgelerde çimlerin uçlarından başlayarak köklerine doğru sararma ve solma meydana gelmeye başladı. Bunun üzerine sulama süresi sadece sabah 5'de 15 dk olacak şekilde firma tarafından yeniden ayarlandı. meydana gelen kurumayı gösteren bazı fotoğrafları ekliyorum. Tüm forumu birkaç defa okudum, mantar ve kurt ile ilgili yaşanan kötü tecrübeleri forumdan takip ettim. Benim durumumun farklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Çimler bugün itibari ile tam 2 haftalık. Firmanın dediğine göre ilk biçimimi kendileri yapacaklar. Biçimden iki gün önce sulamayı kesip silindir çekecekler ve daha sonra çimleri biçip gübre atacaklar. Çimlerimin mevcut durumu ve firmanın takip edeceği süreç ile ilgili yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
                      Eklenen Dosyalar

Comment

Arkadaşlar, birde çimin bazı yerlerinde çimler dipten sararmış ve resimdeki gibi toprak üzerine yatmış. Birden fazla resmi maalesef aynı anda yükleyemiyorum. Bir önceki ve bununla ilgili resimleri ve bahçenin genel durumunu gösteren resimleri ayrı ayrı yüklemeye çalışacağım. Şimdiden yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
                        Eklenen Dosyalar

Comment

Sayın Güray Bey, Çok fazla düşünmeye gerek yok çünkü yaz ekiminden ancak böyle bir sonuç beklenir... Aslında acele etmişsiniz. Havalar daha soğumadan, güneşin öğle saatlerindeki yakıcılığı geçmeden çim tohumu ekmek ciddi risktir. Keşke Eylül sonunu bekleseydiniz, daha başarılı olabilirdiniz. Bu sahada ciddi şekilde yabani otlarla da uğraşmaya başlarsınız yakında... Görünen o ki mantari bir hastalık var alanda. Bu alan acilen mantar ilacı ile mantari hastalıklara karşı ilaçlanmalıdır.
                          Ayrıca bir hafta erken bir süre çünkü atılan kapak toprağının kalınlığına göre çıkış zamanı gecikmiş olabilir. Siz çıkanları sağlıklı tutmaya çalışın belki yeni çıkacak bitkiler olursa onlar sağlıklı olur ve ek yenileme masrafından kurtulursunuz.
                          15 gün kadar olduysa ve İlk mesajınızdaki resimlerden en sağda duran gibi saha böyle görünüyorsa bu çim ekimi başarılı olmamıştır. Eylül ayının sonuna kadar ilaçlı mücadele ile devam edin. Sonrasında istenen çim saha görünümüne ulaşamazsanız ya tamamlama ekimi ile üzerine tohum serptirirsiniz yada baştan beller tırmıklar yeniden tesviye eder ve yeni tohum ekersiniz. Başarılar dilerim.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Sayın Güray Bey, Çok fazla düşünmeye gerek yok çünkü yaz ekiminden ancak böyle bir sonuç beklenir... Aslında acele etmişsiniz. Havalar daha soğumadan, güneşin öğle saatlerindeki yakıcılığı geçmeden çim tohumu ekmek ciddi risktir. Keşke Eylül sonunu bekleseydiniz, daha başarılı olabilirdiniz. Bu sahada ciddi şekilde yabani otlarla da uğraşmaya başlarsınız yakında... Görünen o ki mantari bir hastalık var alanda. Bu alan acilen mantar ilacı ile mantari hastalıklara karşı ilaçlanmalıdır.
                            Ayrıca bir hafta erken bir süre çünkü atılan kapak toprağının kalınlığına göre çıkış zamanı gecikmiş olabilir. Siz çıkanları sağlıklı tutmaya çalışın belki yeni çıkacak bitkiler olursa onlar sağlıklı olur ve ek yenileme masrafından kurtulursunuz.
                            15 gün kadar olduysa ve İlk mesajınızdaki resimlerden en sağda duran gibi saha böyle görünüyorsa bu çim ekimi başarılı olmamıştır. Eylül ayının sonuna kadar ilaçlı mücadele ile devam edin. Sonrasında istenen çim saha görünümüne ulaşamazsanız ya tamamlama ekimi ile üzerine tohum serptirirsiniz yada baştan beller tırmıklar yeniden tesviye eder ve yeni tohum ekersiniz. Başarılar dilerim.
                            Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında çim alanının geneli fotoğrafta bahsettiğiniz alan gibi değil. Çim alanını temsil eden genel bir fotoğrafı eklemeye çalışacağım. Sizin bahsettiğiniz alanda çimlerin uçlarından başlayan bir kuruma söz konusu. Bundan dolayı o alan iyice seyrekleşti. Yorumunuzdan anladığım kadarıyla çimlerin uçlarından kuruması yakıcı sıcaklardan kaynaklanıyor ve bunun için yapacak çok fazla bir şey yok, sulama süresinin azaltılması aslında yanlış bir uygulama olmuş. Sizin alanda mantar hastalığı başlamış dediğiniz ikinci mesajımda vermiş olduğum fotoğraflardaki çim köklerindeki sararmadan çıkartmış olduğunuz bir sonuç dimi? Peyzaj firması çimlerin köklerindeki sararmadan dolayı çimde mantar olmasın veya yayılmasın diye sulama süresini 15 dakikadan 10 dakikaya düşürdü. Tespitinize göre zaten mantar hastalığı başlamış ve sulama süresinin azaltılması çözüm değil ilaç ile acil müdahale lazım. Peki sulama süresini yeniden 15 dakikaya çıkartmalımıyım, yoksa ilaçla müdahale sırasında mevcut 10 dakika ile devam mı etmeliyim. Yazdıklarınızdan yanlış anladıklarım varsa lütfen düzeltin. Birde hangi ilaç veya ilaçları kullanmamı tavsiye edersiniz. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
                            Eklenen Dosyalar

Comment

Toprak durumunu görmeden karar vermek imkansız. Yani su ihtiyacı toprak muayenesi ile tespit edilebilir. 10 dakika 15 dakika diye bir ifade görerek söylenebilir. Öyle toprak olur ki yarım saat su verseniz bile akşama çıkmaz yani.
                              Mantar ilacını sizin değil çim eken firmanın sorumluluğunda olması gerekiyor. Aslında çimde oluşan tüm sorunlar firmaya ait. Siz niye bu kadar üzerinize aldınız anlam veremedim. Bunlar tamamen firmanın sorunları olmalı.
                              Bu sorunlu alanlarda ve diğer alanlarda da koruyucu olarak mantar ilacı kullanılmalıydı baştan beri.
                              Hangi ilacı atacağına da firma karar vermeli ve uygulamalı. Aksi taktirde tüm alanın sorunları başınıza kalacaktır.

Comment

Working...
                              X