fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hıbrıt çiftlı Domates Budaması Hk.yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Hıbrıt çiftlı Domates Budaması Hk.yardım

sayın hatije, domateste budama sadece sırık domateslerin tek ana gövde üzerinde büyütülmesi gerektiği için yapılır. Yer domateslerinde budama yapılmaz.

Comment

bu koltuk sürgünlerinin alınmasının tek gövdede yetiştiriciliğin yanında bunlar bitkinin ihtiyacı olan Ca yani kalsiyum'u 2-3 cm kadar boylanınca bitki yerine kendisin almasıdır,bu Ca eksikliği de bitkide çiçek burnu çürüklüğüne neden olur...

Comment

Teşekkürler.

Haklısızız çiçek burnu çürüklüğü bitkide oluşmaya başladı.3 adet tomates meyvesinde bunu gördüm ve imha ettim.Tedavi olarak toz kireç bitkilerin diplerine serptim yaklaşık 60 lt.bir saksı için 100 gr kireç toprağın üzerine serptim ve daha sonra gübreli toprak ilave ettim ve bol su ile suladım ertesi gün sebze için 5 gr gübre uyguladım her bitki için sizce bitkiler sağlığına kavuşacakmı? selamlar.

Comment

kireç miktarını şu kadar diyemiyorum. Ancak yapılacak birçok şeyi yapmışsınız. Bekleyip görelim.

Tecrübelerime göre genellikle çiçek burnu çürüklüğü ilk meyvelerde oluşuyor, ikinci üründe yani ilk meyvelerden yaklaşık 15-20 gün sonra hastalık yok oluyor. Düzenli sulama önemli.

Comment

Pratik bir öneride ben sunayım,evimizde kullandığımız yumurta kabuklarını atmayıp,incece döğüp btkiye verirsek.Çiçek burnu hastalığına iyi gelir.Üstelik çıkan çöpüde değerlendirmiş olursunuz,Ayrıca bu kabukları kışın çiçeklerinize verirseniz,erken ve bol çiçek açtığını görürsünüz.ben denedim faydasını gördüm tavsiye ederim.

Comment

yok kardes bişi olmaz rahat ol ana gövde dısında gelişen ve genelde alt bölgede olan dalları kes bitki iyice güçlensin bişi olmaz rahat ol,en kötü duruma bile adapte olabilir bitki yaralıda olsa yasar yanii pes etmez bazı insanlar gibiiçin rahat olsun

Comment

Budama işini yer domatesinede yaparsak ne olur acaba???

Comment

Working...
                X