Lütfen kamelyam ölüyor! yardımlarınızı bekliyorum. yapraklarda lekeler oluşup dökülüyor.Geçen senede çiçekleri açtıktan sonra bir bütün halinde düşüyorlardı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
kamelyam!
Collapse
X
-
Cevap: kamelyam!
Valla nediyim!gülmekten yazmıyorum.Kimyasalmı!!! evet kezzap döktüm.selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHiç gübreleme yaptınız mı? Besin takviyesi olarak saksınıza bir kimyasal döktünüz mü?
Comment
-
Valla ne diyim şimdi o yazıyı benim muzur kızım yazmış.Kezzap dökülürmü hiç bitkiye?. Muzur dedim ya kimyasal diyince bey efendi oda tutmuş öyle yazmış.Kızım adına Selsarac beyden özür dilerim.meyre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkezzap döktüyseniz o bitknin şuana kadar yaşaması bile mucize bence
Comment
-
Özür dilemenize gerek yok. Neticede burası bir forum sitesi. Ayrıca kezzap ta bir kimyasaldır ve bitkilere de dökülebilir. Ama niyet farklı olur değilmi?
Bundan sonra sizin sorduğunuz sorulara cevap verilirken önceki mesajlarınız diger uzmanlarımız tarafından dikkate alınmaktadır.
Bahcesel ciddi bir meslek sitesidir. Yukarıdaki örnekteki gibi mesajlarda bizi oldukça menfi yönde etkilemektedir. Forumun ciddiyetini bozan mesajlarda haliyle kötü puan almaktadır.
Şahsım adına bir problem yok. Nihayetinde mesleğimizde bizim için son derece normal olan bir kelime, meslek dışından birisi için anormal olabilmektedir. Kısa sorularda da soruyu daha açıklatmak için bizimde soru sormamız gerekiyor. Yoksa bende söyleyebilirdim fosfor noksanlığı olduğunu ki nihayetinde 1985 yılından beri bu işin içindeyiz. Neyin ne olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Ama buradan bir fotoğraf ile falcılık yapamıyoruz.
Comment
-
iyice yanmış koyun gübresi varsa verebilirsiniz. Hiç bir zararı olmaz hatta eğer besin noksanlığını da gidermiş olursunuz. Direk güneş altında bulundurmayın ve saksı altına geniş bir saksı tabağı koyup içini sürekli sulu bulundurun. Böylece bitkiniz sürekli nemli bir ortamda kalmış olacaktır.
Comment
-
merhaba sayın sev_illa gördüğüm kadarıyla reimdeki kamelyanız saksıda uzun süre kalmış.Sonuç olarak yeterli besin maddesi alamamıştır.Saksılı olarak kullanıldığı zaman -5°C dereceye kadar dayanır aksi taktirde kökler zarar görür. Olumsuz iklim koşullarında tomurcuk, gonca ve yeni filizlenmiş dallar zarar görür. Bitki gelişimi olumsuz etkilenir ve bitki bodur kalır.Size önerim saksısını büyütün ayrıca yarı gölge bitkisi olmakla birlikte rüzgara hakim yerde olursa etkilenebilir. Eğer kamelyanızı bahçenize varsa tabii olarak; Bahçenizde dikim yeri olarak Kamelyalar için yarı gölgeli yerleri seçmelisiniz. Kamelyalar optimum şekilde gelişmek için nemli, humusça zengin ve asidik toprakları sever.
Talep üzere Kamelyanız nerenk çiçekli bilemiyorum bunu belirtmemişsiniz farklı renklerde (beyaz, pembe, klasik kırmızı) ve boyda temin edilir. Gübre olarak Rhododendron gübresi kullanabilirsiniz.
Comment
-
Merhaba.Cevaplarınız için teşekkürler.Her nedense bendeki bitkilerin sorunları hiç bitmiyor.Şimdide Gardenya aldım.Küçük bir saksıda, çiçekçi saksıyı değiştirme dedi. Üzerinde 3-4 adet çiçek vardı.Şu anda çiçek yok.Dış mekane yarı gölge olan cam kenarına koydum . Arkada kalan yaprakları sararıp dökülmeye başladı.Bu dökülme normalmidir acaba?
Comment

Comment