fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cim Ekimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cim Ekimi

Merhabalar.
    Herkese hayirli isler ve bol kazanclar diliyorum.

Evimin önünde tahmini 400m2 bos bir alan var ve oraya Cim ekmek istiyorum.
    Bu hususta cok sey okudum yerli ve yabanci sitelerde ama gördüm ki Bahcesel.com bu konu hakkinda bayagi bilgili.

Sormak istedigin konu ise ilk tesis hakkinda.
    Bahcemin bulundugu yerin rakimi 1400m civarinda.
    Kullanmak istegigim Cim tohumu Vilmorin Spor alan Cimi.

Bulundugum Köyde bircok kisi cim tesis etti.
    Burdaki ihtiyarlarin dedigine göre cim tohumlarini kum ile harmanlayip öyle ekim yapilmasi.bu sekilde daha detayli ekim oluyormus.
    Ayrica Ayrica cim ekmeden önce de topragi Koyun veya keci gübresi ile capalamak gerekiyormus.

Bircok yerde Cim ektikten sonra kapak olarak yani örtü olarak 0.5cm toprak ile örtülmesi tavsiye ediliyor.
    Ama yabanci sitelerde örtü olarak hep odun talasi tavsiye ediliyor. Hangisi daha dogru.

Tavsiyelerinizi ve uzmanliklarinizi cani gönülden bekliyorum. Simdiden tesekkürler.

Merhabalar
    Cim tohumunun kum ile karıştırılarak ekilmesinin nedeni tohumların toplu olarak bir araya düşmemesi daha homojen bir ekim olması içindir. Koyun ve keçi gübresinin kullanılmasının neden ise bu ahır gübresinde yabancı ot tohumunun Büyükbaş ahır gübresine göre daha az yabancı ot içerir. çim ekilmeden önce bu tür gübrenin toprağa verilmesi iyi olur.

Tohum üzerinin ince kapak toprakla kapatmasının nedeni çimlenmeyi hızlandırmak, tohumun dışarıda kalması neticesinde tohumun kuruması veya kuşlar tarafından yenilmesini önlemek içindir.

Comment

Bilgileriniz icin cok tesekkür ederim. Kapak icin Odun talasi mi daha iyi yoksa Toprak mi?

Comment

Eğer tohumlarınızın üzerin odun talaşı tam kaplayabiliyorsa olabilir ama riske girmeye gerek yok bence gübre karışımı ince torak benim tercihim olurdu.

Comment

Working...
        X