Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim Alan Bakımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çim Alan Bakımı

BAKIM
    İyi bir çim alan için bakımın çok düzenli yapılması bitkilere gerekli özenin gösterilmesi gerekir. Bakım işlemlerinden herhangi birinin aksatılması halinde istenilen kalitede çim örtüsünün sürdürülmesi mümkün değildir.

Cevap: Çim Alan Bakımı

YAMA EKİMLERİ
    Ekimden sonra şartlarının uygun olması halinde iyi bir çıkış kolaylıkla sağlanır. Ancak bazı ekim hataları veya karınca gibi hayvanlarının olumsuz etkileri ile çim alanlarında seyrek çıkış ve yer yer boşluklar görülebilir. Çıkışın tamamlanmasından sonra boşlukların hemen tamir edilmesi gerekir. Bu amaçla boşluklar hafifçe işlenerek tür veya karışım tohumu ekilir. Üzeri harç ve toprakla kapatılarak bastırılır. Düzenli olarak sulanan alanlarda yeniden çıkış sağlanır ve boşluklar çim örtüsüyle kaplanır.

Comment

Geçen ağustos ayında aldığımız bahçeli evimizde daha önceden yapılmış ancak bakılmamış,sararmış, yabani ot bürümüş, ayrık basmış çim örtüsü vardı.Yeniden toplam herbisitle 2 ay uygulama yapıldı.Arada ve sonrada tekrar bellenip tamamen ayrık ve diğer yabani otlar temizlendi.Yeni toprak ve tesviye yapılıp euro-class 7 karışım çimleme ekim ayında yapıldı.şimdi gelelim sonuçlarına.
      Çim metrekare hesabı ve hiç boşluk oluşmadan ve fazla sık olmadan yapıldı.Ancak parça parça boşluklar oluştu.Bahçevanımız poa'ların araları dolduracağını iddia etti ancak baharda gübrele ile de dolmadı.
      İkincisi daha ilk biçimden sonra bölgesel olarak dalga dalga uzamayan diğerlerinden tamamen farklı yapılar oluştu. O bölgeler uzamıyor. Diğerleri uzayınca tuhaf bir görüntü oluşuyor. Şimdi gübrelemeden sonra iyi artmaya başladı.Homojen olmayan farklı renklerde bir bahçemiz oluştu.
      Tabiki yazarak anlatmak zor ancak bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Comment

Merhaba, Aslında ilk paragrafta doğru bir ekim yaptığınız anlaşılıyor.
        Bazı sorularım olacak,

Hangi ilde yaşıyorsunuz?
        1 m2 alana hesaplarken ne kadar çim tohumu attınız?
        tohumların üretim tarihleri hakkında bilginiz varmıydı? eski tohum olmasın?

bazı yerlerde yoğunlaşma olduğundan bahsediyorsunuz. bunun sebebi 7 tür karışımından oluşan çim tohumları torbasının iyice karıştırılmadığı anlaşılıyor. Çim tohumlarının boyutları farklı farklıdır. eğer torba ekim öncesinde karıştırılmazsa küçük tohumlar aşağıda büyük tohumlar yukarıda yoğunlaşacağından tek renk çim örtüsü elde edemezsiniz. bunun sebebi bu.

ne yapabilirsiniz?

eğer çim örtüsünün çıkışından çok memnun değilseniz, ayrıca renk sorunu da var.

Yama ekiminde olduğu gibi yeniden, çim alan üzerine karışım çim tohumu atmakla, çıkan yeni çimlerle alanı doldurmuş olursunuz. Ancak bu izahatı yukarıdaki sorularıma verdiğiniz cevaplara göre net olarak verebilirim.

Comment

İlginize tşk ederim.
          İstanbul Pendik-Aydos da yerimiz.
          Şimdi tam anımsamıyorum metre kare ye 50 gr gibi ama dediğim gibi anımsamıyorum.Ancak kalan büyük torbadan yama için daha doğrusu istediğim kadar yedek alabileceğimi bahçevanım söyledi.Yani bir yumruk büyüklüğündeki kellikler haricinde sıklık tatmin edici.

Bu arada benim düşündüğümü sizde yazmışsınız. Torbanın karıştırılmadığını bende tahmin etmiştim. Ancak bunu biz söyleyince ikna edici olamıyoruz.Üretim tarihi konusunda da bir sıkıntı yoktu.

Comment

Fazlaca bir sorun olacağını zannetmiyorum. Yama ekimi yapın, Kellik olan yerlere daha çok tohum atın.

Kardeşlenmeyi teşvik için havalandırma tabir ettiğimiz tırmıklamayı yaptırınız. Sorununuz hallolur.

Comment

selam hocam benim bahçemde ithal çim var ayrık uganda çimi diyorlar çok sarardı ilaçlama vegübrelemesini zamanında yapmama rağmen bir türlü istenilen sonucu alamadım ne yapmam lazım özellike bu dönemde saygılar

Comment

Çimin içerisine, baklagil türü (Üçgül, yonca vs.) bitkileri karıştırmadığınız müddetçe, kelleşmeyi zor önlersiniz. Çimin tek başına ekimini asla tasvip etmiyorum..

Comment

Sayın Fsimsek, Bu söz sizin çim alandan tamamen ne anladığınıza ve ne beklediğinize bağlıdır.

Bazı insanlar güney bölgelerde otellerde tatil köylerinde sadece ayrıkla yeşil alan oluşturup ayrık sularken, bizler İstanbulda villa bahçelerine 6lı yada 7li karışımı tartışıyoruz. Başka bir yerde 4 lü karışım bile yeter diyebiliyoruz. Bu nedenle eğer sadece yeşillik olsun niyetiyle çim alan oluşturuyorsanız bence çime hiç gerek yok. Çim alan oluşturmakla, yeşil alan oluşturmak arasında bence çok büyük fark var. Bir mühendis olarak aradaki farkı iyi anlamak gerekir.

Comment

kuzey bahçede kanpanyalı satışlar

hazır rulo kultür çimi

bu kalıteye bu fiyat az bile.

yapmanız gereken bir telefon etmek

alo çim :0533 625 06 61

not: Türkiyenin her yerine satışlarımız mevcuttur.

Merkez ofis : Bahçelievler mahmutbey yolu no:182

1. üretim tesisimiz istanbul aranavutköy

2. Sakarya pamukova

Comment

Bir çok uygulamada leonardit kullandım. Son derece memnun kaldım.
                      Leonardit uygulamalar sonunda çıkış da % 91 oranında çıkan bitki, bitki köklerine bakıldığında konvansiyonel uygulamaya göre istatistikî olarak % 1 hata payıyla % 33 oranında daha fazla kök yoğunluğu ve kök materyali elde edilmiştir. Kardeşlenme % 54 oranında fazla, renk intensitesi yüksek, dik ve canlı duran vegatatif form elde edilmiştir. Leonarditin diğer faydalarına gelince :
                      • Başak gübre : Hidrolize edilerek kurutulmuş Leonardit (Organik gübre).
                      • Hümik+Fülvik % 69,36; Organik madde % 58,8; Nem % 4,34; Azot % 0,93
                      • Hayvan gübresinin içinde bulunan yaban ve ayrık otu yoktur.
                      • Verimi arttırır.
                      • Ürünlerde erkencilik sağlar.
                      • Ürün kalitesini arttırır.
                      • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
                      • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
                      • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
                      • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
                      • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
                      • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
                      • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
                      • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
                      • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
                      • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
                      • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
                      • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
                      • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
                      • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
                      • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
                      • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
                      • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
                      • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
                      • Doğal ürün yetiştirmenizi sağlar.
                      • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Comment

Çim alanlarda ara boşlukların olması mumkun olan ve genelde karşılaşılan bir sorundur.Bir çim tohumlarının içinde olan ölü tohumlar .2karıncalar.3kuşlar ve benzeri etkenleri yani dünyanın bahçede olsa eko sistemini unutmamanız gerektiğine inanıyorum.Arkadaşlardan bir tanesi yonca demiş.Yoncanın çimle alakasını anlayabilmiş degilim .Boşluk alanlara ilk bahar yada sonbaharda tohum serpmesı yaparak ortme yapabılırsınız.

Comment

Working...
                        X