fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim alanlarda YOSUN,LİKEN VE ALGLERLE MÜCADELE

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Çim alanlarda YOSUN,LİKEN VE ALGLERLE MÜCADELE

3-4 kg Amonyum sülfat ve 2-3 kg Demir sül­fat 100 m2 alan için yeterli miktarlardır. Uygulamalar kuru ha­valarda, gereğine göre tekrarlanarak yapılır. Amonyum sülfat, aşırı büyüme etkisi yapabileceği için, en uygun zaman olarak baharın bitimine rastlatılmalıdır.

Comment

teşekkur ederim saolun

Comment

Yosunlar bir çesit bakteri turudur ve ne kadar mucadele verilirse verilsin uygun ortamlarinda geri gelecektir.Bahçeniz asiri golge ise ve bunun nedenini ortadan kaldirabilme sansiniz var ise bunu yapmalisiniz.Kaldirabilme sansiniz yok ise bahçenizi yosunlu halde birakiniz ancak yabani otlara dikkat.Tavssiyem yabani otlara geçit vermeyiniz.Yosunlarin icine tam hatirlamiyorum ismini laketa lakata miydi bir çesit mantar serpebilirsinizde .Eger kimyasal madde kullanmiyorsaniz toplayip afiyetle tuketebilirsinizde pahali bir mantardir ve lezzetlidir.Goruntusu violettir ve kucuktur .Yasunlari içine birde japon isi tas doseme yapipda çevrisenede japonlarin bahçelerinden gelen bitkileri diktinizmi yosunlar ilen savasmaya son verirsiniz.

Comment

selam-bodrumda küçük bir bahçem var-ayrık otlarıda var tabi-ben tordon la geniş yapraklı otları temizledim ama dar yapraklılar kaldı-internette almanya kaynaklı siteleri incelerken almanca bilgim sayesinde-hem gübre hemde yabani ot mücadelesi yapan salınımlı gübreleri okudum- sorum şu:bu gübreyi kullanınca diğer normal gübreleri kulanacakmıyım-soru iki bu karışık gübrenin bahçemdeki ağaçlara zararı olurmu-Dr.mustafa

Comment

musmet44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            selam-bodrumda küçük bir bahçem var-ayrık otlarıda var tabi-ben tordon la geniş yapraklı otları temizledim ama dar yapraklılar kaldı-internette almanya kaynaklı siteleri incelerken almanca bilgim sayesinde-hem gübre hemde yabani ot mücadelesi yapan salınımlı gübreleri okudum- sorum şu:bu gübreyi kullanınca diğer normal gübreleri kulanacakmıyım-soru iki bu karışık gübrenin bahçemdeki ağaçlara zararı olurmu-Dr.mustafa
            Merhaba Sayın Mustafa Bey;
            Öncelikli olarak şunu çok iyi bilmemiz gerekir. Yabancı otlar, toprağın öz evladlarıdır. Bu yüzden, yabancı otlar için asıl yabancı olan, bizim yetiştirmek istediğimiz bitkilerdir. Toprağa öyle tutunurlar ve öyle bağlıdırlar ki, topraktan onları uzaklaştırmak için, ilaç fabrikaları ve türlü çeşit alet edavatlar üretilmiştir. Bu durumda bile yine mücadele etmek oldukça zordur. Geniş yapraklı yabancı otlar genel itibariyle kazık köklüdür. Geniş yapraklı olanları temizlemek, dar yapraklı olanlara göre her ne kadar kolay olsada, önümüzdeki yıl tekrardan çıktıklarını görebilirsiniz. Dar yapraklı yabancı otlar, daha çok saçak köklüdür. Toprağın altında toprağa yayılmış stalonlar (saçak kökler) bulunmaktadır. Bu stalonlardan küçük bir parça alın ve toprağa ekin, bir müddet sonra yeşerdiğini ve hızla yayıldığını görürsünüz. Bu yüzden toprak üstünden yeşil aksamlarını uzaklaştırmanız, her ne kadar bir çözüm gibi görünsede, çok kısa bir süre sonra tekrar yeşerdiklerini görebilirsiniz. Toprağa vereceğiniz her türlü gübreden yabancı otlarda yüksek oranda istifade eder. Hatta büyüme ve gelişmesi, ektiğiniz bitkiden daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.
            Sonuç olarak, yabancı otları kökünden yok edeyim, bir daha çıkmasınlar istiyorsanız, bu çokta mümkün olmayacaktır.
            Salınımlı gübreyi kullanmanız halinde diğer gübreleri kullanmanıza gerek olmayacağını düşünüyorum. Diğer sorunuza gelince, bu salınımlı gübre dediğiniz, sıvı gübremi? İçerisinde neler ihtive ettğini bilmek gerekir. Fakat, ağaçlarınıza zararı olabileceğini tahmin etmiyorum.
            Selamlar, Saygılarımla..

Comment

ben tek tek likenleri kökünden çıkarıyorum,başka yerlerde deniz börülcesi gibi gene çıkıyor.ayrıca algen de dolu bana bir ilaç ismi yazarsanız memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim.

Comment

İyi günler bahcemizdeki çimlerde yosun oluşmuş durumda ve butun çimlerin diplerinde sararma başlamış.bir peyzajcıdan yardım istedim bana gübre verdi onu serptım baska yardımcı olacak arkadaslar yardım ederse sevınırım.

Comment

SAlınımlı gübreler

Osmocoat (Osmotik çözünme için kaplanmış) gübreler bildiğimiz türdeki gübre tanelerinin üzerinin yarı geçirgen organik tabaka ile kaplanmış olanlarıdır. Bu yüzden iç bölgede kalan kimyasal tuzlar (gübreler) ancak zamana bağlı olarak dışarı çıkarlar ve kaplama türüne bağlı olarak 30 - 60 - 90 -180 günlük süreli olarak satılırlar. Tek sakıncaları fiyatlarının yüksekliği. İşi bilmiyorsanız kesin tavsiye derim. Düzenli gübrelemenin en çağdaş yolu
                  Keyifli bir bahar diliyorum

Comment

Working...
                  X