fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konseptttt=)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Konseptttt=)

MERHABA ARKADAŞLAR,
    BEN PEYZAJ MİMARLIĞI 2.SINIF ÖĞRENCİSİYİM KENDİ KONSEPTİMİ ÇOK ŞEKİLLİ HAZIRLADIM DA Bİ ARKADAŞIMIN KONSEPTİNE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRKEN FARKINDA OLMADAN ÇOK BÜYÜK BİR SORUMLULUK ALDIM =) WE UMDUMKİ BU SİTEDE BANA YARDIMCI OLABİLECEK KİŞİLERLE KARŞILAŞABİLİRİM WEEE İŞTE SORUM ARKADAŞIMIN EW SAHİBİ BİR TİYATROCU WE EŞİ DE MİMAR 4 DÖNÜMLÜK BİR ARAZİDE BAHÇEYE SAHİPLER AMA ARKADAŞIM HERHANGİ BİR KONSEPT TASARLAYAMADI BENİMDE AKLIMA BİR FİKİR GELDİ AMA İŞİN KÖTÜSÜ İKİMİZDE BU KONUDA BİLGİSİSİZ.. FİKRİM ŞUYDU BİR TİYATRO SENARYOSUNU BAHÇESİNDE KONSEPT OLARAK KULLANMASI AMA TİYATRO SENARYOSU BİLMİYORUZ YARDIMCI OLABİLECEK VAR MIIIIIIIIIIIIII??????

Cevap: Konseptttt=)

konsepte göre proje tasarımı mimariye kalite ve standart getirmesi açısından oldukça önemli bir konu.
    Aradığınız konuda,istediğiniz tarzda bir yardım bulamzsanız en iyi yol , şu an sahnelenen ve sizin ev sahiplerinizin karekterine en çok uyduğunu düşündüğünüz bir oyuna giderek,sahnesiyle, oyuncusuyla, vermek istediği mesajıyla (hatta oyuncularıyla bile bire bir konuşabilirsiniz belki) daha sağlam ve yararlı bir konsept araştırması yapmaktır diye düşünüyorum.

kolay gelsin,

saygılarımla

Comment

tiyatrocular, işleri gereği birçok ve çeşitli oyunlarda rol alırlar, bazılarını severek, bazılarınıda zoraki oynarlar. bir tiyatro oyununun konseptini uygulamak onlara itici gelebilir. bu konuda iyi düşünmelisiniz. hatta onlarla bu düşüncenizi paylaşmalısınız. bazen meslek sahipleri özel yaşamlarında o meslek ile alakalı şeylerden kaçınırlar..

Comment

Topiary sanatının (şekil verilmiş bitkiler) tasarımda kullanıldığı, anfi tarzında en geride uzun boylu bitkiler daha önde merdiven basamakları gfibi boy sırasında dizilmiş daha kısa bitkiler şeklinde ve merkezi noktasında bir yürüme yolu ve göbek bulunan bir tasraım hep düşündüğüm bir şeydi. Hatta o merkeze bir kamelya bile düşünilebilir.

Başlangıç olarak nasıl?

Comment

Konsept nedir. Nerelerde kullanılır. Yoksa her derde deva, nereye koyarsan oraya uyar türden bir şeymi? Önce geniş bir izahını yaparsanız daha iyi olur kanaatindeyim.

Comment

konsept kelimesi dilimize fransızcadan geçmiş bir kelime olup görüş,tarz,anlayış ve kavram gibi anlamları karşılamaktadır.
            Anlamındanda anlaşılacağı üzere bir düzeni bir görüşü ifade etmekte ve mimaride de buna benzer bir anlamda kullanılmaktadır.
            Söz konusu soru peyzaj mimarlığı üzerinden geldiği için bu bağlamda açıklayacağım.
            Projede amaç sorunlara çözüm üretmek ve bunu yaparaken de estetik ve sanatsal anlamda doğayla özdeşleşen,doğayla uyumlu çözümler üretmek esastır.
            İşte bu çözümü getirirken belli bir düşünce ekseninde hareket edilmesi, düzenin ve sanatsal prensiblerin bu düşünce çerçevesinde şekillendirilmesi projenin sanatsal bir anlam dahilinde ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
            Yani konsept projenin karakteri,adı-soyadı ve ayırt edici nitelikleri olabilmektedir.
            Konu ağırlıklı olarak sanatla ilgili olarak değerlndirildiğinden bir çok farklı yorum ve tanımlamaya açıktır.
            Ama tanımlama ne olursa olsun genel anlamda proje tasarımına ait düşünce örüntüleri olarak kabul edebiliriz.
            Konu oldukça geniş ve yoruma açık olduğundan bu kadar açıklamanın yeterli olduğunu sanıyorum.Umarım faydalı olmuştur.
            saygılarımla...

Comment

O zaman sn H_B_M "kendi konseptimi"demek yerine "kendi projemi" deseydi daha doğru bir ifade kullanmış olmazmıydı?

Comment

teşekkür ederm

Comment

Working...
                X