fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Park ve Yeşil alanlar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Park ve Yeşil alanlar

    Park ve Yeşil alanlar

    Park ve yeşil alanların, ekolojik,fiziksel,rekreatif,toplumsal ve psikolojik alanlarda olmak üzere bir çok vazifeleri bulunmaktadır. Ayrıca bu alanlarda, tabiatla yakınlaşarak gerçekleştirilen rekreasyon faaliyetleri, bireylere ruhsal ve bedensel dinlenme ve yenilenmenin sağlandığı bir süreç sağlar. Ruhsal ve bedensel yenilenme sonrasında, bireyler yaşama daha sağlıklı ve verimli katkı sağlar.
    Bunun için şehir merkezlerinde kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması modern şehircilik anlayışının bir parçası olarak kabul edilir.Türkiye’de şehir içi yeşil alanların çoğaltılması çalışmalarında İstanbul Büyük Şehir belediyesinin büyük öncülük yapabilecek başarılı deneme ve uygulamaları olmuştur.Bunu bugün en iyi takip eden ve uygulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi devam ettirmektedir.

  • #2
    Cevap: Park ve Yeşil alanlar

    Sn Hemşerim;Çok güzel konuya değinmişsiniz.Parklar şehirlerimiz için olmazsa olmazı... Hatda geçen bir arazi gezimde memleketimin 40 hane bir köyünde bile bir muhtar kardeşimiz köyüne park yapmış,kendisini tebrik etdim.Ancakevimin yakınındaki cadde boyuna kendi imkanlarımla 10 kadar akasya diktim memleketin p.. ları dallarını kırmışlar.Kusura bakmayınız ağzımı bozuyorlar.Büyük şehirlerdeki,bizimkide dahil,lambalar kıranlar,tabelalara yazı yazıp,bira yada tineri ziftlenip insana ve çevreye zarar verenelere daha ne diyelim?

    Comment


    • #3
      Cevap: Park ve Yeşil alanlar

      Geçenlerde belediye hani bilirsiniz kaldırımlara ağaç fidanları dikerler iki çocuk önden giderlerken ellerinde bir ağaç sopayla o dikili fidanların tepesine vurup vurup düşürüyolar ben olaya hemen müdahele ettim fakat birde arkamdan anneleri geliyomuş bana çıkışmazmı sadece benim çocuğum mu kırıyo gözünüz bir onumu görüyo diye cem yılmazın cıps reklamındaki dediği gibi aklıma sadece o anda o geldi ' Eğitim şaaaartt' selametle

      Comment


      • #4
        Cevap: Park ve Yeşil alanlar

        İstanbul’da 1995 yıllarında başlayan peyzaj ve şehir içi çiçeklendirilmesine vatandaş ancak 10 yıl sonra alışabildi. İlk zamanlar İBB çiçekleri diker vatandaş söker evine götürür veya koparıp atardı. Ancak İBB yılmadı devam etti. Şimdi o kültüre alıştılar ve şehir bahar gibi her taraf süper yeşil ve çiçek. Her şey yılmadan doğru bilinen işlerde devam etmekle oluyor.

        Comment


        • #5
          Cevap: Park ve Yeşil alanlar

          Üstat:Elbetde bu tür hadiseler bizi yıldırmamalı ancak;bizi üzen hadise çevreye zarar veren çocuk ve gençlere ebeveynlerinin kayıtsız kalması.Şayet ebeveynler çocuklarına yeterli eğitim ve bilgi verirse bu işin büyük bölümünü halletmiş sayılırız.Esen kalınız.

          Comment


          • #6
            Cevap: Park ve Yeşil alanlar

            egitim işbirliginde belediyelere çok iş düşmektedir zira devlet okullarında bu konuda imkanlar kısıtlı belediyeler çevre ve park projelerini ögrencilere yerinde ve gezerek göstermeli , dokunarak ve fidanla topragı buluşturarak sahiplenme duygusu aşılamalı ve çevre bilinci saglamalıdır

            Comment


            • #7
              Cevap: Park ve Yeşil alanlar

              elinize saglık

              Comment

              Working...
              X