fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PRUNUS (SÜS ERİĞİ)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: PRUNUS (SÜS ERİĞİ)

Ve nasıl?Teşekkürler.

Comment

Sn SOMAYiğer erik çişitlerinde olduğu gibi ilbaharda budanır.Ancak;kuruyan dallar ve ufak tefek sürgünlerin alınması gibi ayrıntılar mevsim boyunca olabilir.

Comment

Teşekkürler.

Comment

Ziraat uzmanları daha iyi bilir ama, Budama da binlerce yılın birikimi bir bitki terbiyesi-kontrolü yöntemi olsa gerek. Bu nedenle en iyisi mevsiminde budamaktır. Aksi halde bitki olumlu sonuç-yanıt vermeyebilir. Çünkü bitki vejetasyon döneminde uyanık ve gelişim-büyüme tercihini kullanma sürecindedir. Bu dönemde budama yapmak tercihine ters deavranış sergilemektir. Bu da bir canlı olan bitkiyi küstürebilir (biyolojik tercihlerini alt-üst edebilir).

Comment

Çok teşekkür ederim.Sizin görüşlerinize tümüyle katılıyorum.Çok doğru söylediniz.Bitki küsebilir.Haklısınız.

Comment

Bu ağacı çelik alarak çoğaltmayı başardım,tuttu)).

Comment

Bu ağaç hangi aylarda budanıyor acaba ??Sonbahara budamayı düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

Comment

ağaçlarda budama için en uygun dönem şubat mart aylarıdır aşırı sogukların bittiğive uyanma dönemine yakın zamanda budama yapılır. süs eriğinin çoğaltımı ise aşı ile olur ben fidan üreticisiyim yılda iki üç bin kadarda süs eriği üretimi yapıyorum bu günlerde aşı yapılabililr ağaçların su durumuna göre ve aşı kalemlerinin olgunluğuna göre ağustos orlalarına kadar (bölgeye iklime göre değişir) erik için durgun göz aşısı yapılabilir

Comment

Bu eriği direk suya koysam da köklenmesini beklesem (belki köklenir )de köklenince diksem olur mu ve ben ağacı eylülde budasam bir şey olur mu ??Yani ağaç için uygun olur mu?Yoksa herzamanki gibi mart ayında mı budayayım?Verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim.

Comment

Ben Süs eriğini şuan budayabilirmiyim acaba?Ağacın gövdesinden çıkan dalı kesmeyi düşünüyorum da.

Comment

Yardım alabilirsem çok sevinirim.Teşekkürler.

Comment

Bu mevsimde ki budamadan bitki zarar görür. Çünkü acılan yaralardan bitki özsuyu boşa akmış ve bitki zayıf düşmesine ve gelişmesine mani olmuş olursunuz.Budamanın en iyi mevsimi mart ayı yani bitkilerein gövdesine su yürümeden yapılan budamadır.

Comment

Evey şimdi daha iyi anladım.Teşekkürler.

Comment

Yalnız süs bitkilerinde durum meyvelere benzemez arkadaşlar form vermek ve eylül sürgününde sık dal elde etmek için 5-25 Ağustos arasında süs eriği için söylüyorum budama yapabilirsiniz. Lütfen Süs bitkileri ile meyveleri karıştırmayın meyve budaması Aralık 15 de başlar mart 15 de biter tabiki bu olaya iklime göre nisan sonuna kadar devam edebilir.( soğuk bölgelerde). Ancak süs bitkilerinde büyüme döneminde form vermek ve tij elde etmek için en az yılda 3 defa su sürgünü ve kontrol sürgünü budaması bazı bitkilerde yapmak zorundasınız. Özellikle Ihlamur, Çınar, Akasya, Süs eriği, Gülibrişim, Gladiçya, Dişbudak v.b bitkilerde yapabilirsiniz ibrelilerde ise servi türlerinde ve himalaya sediri üzerine aşı yapılmış altuni ve mavi servilerde kontrollü olarak budama yapılabilir. saygılarımla

Comment

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Benim ağacımın gövdesinden bir dal çıktı.O dal hem ağaca ağırlık yapıyor hem de çok hızlı büyüyor,ağacın diğer yerleri büyümüyor.Ben bunun ağustos ayı içerisinde kessem bir şey olur mu?

Comment

Working...
                                X