Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PRUNUS (SÜS ERÝĞÝ)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: PRUNUS (SÜS ERÝÐÝ)

Ve nasýl?Teþekkürler.

Comment

Sn SOMAYiðer erik çiþitlerinde olduðu gibi ilbaharda budanýr.Ancak;kuruyan dallar ve ufak tefek sürgünlerin alýnmasý gibi ayrýntýlar mevsim boyunca olabilir.

Comment

Teþekkürler.

Comment

Ziraat uzmanlarý daha iyi bilir ama, Budama da binlerce yýlýn birikimi bir bitki terbiyesi-kontrolü yöntemi olsa gerek. Bu nedenle en iyisi mevsiminde budamaktýr. Aksi halde bitki olumlu sonuç-yanýt vermeyebilir. Çünkü bitki vejetasyon döneminde uyanýk ve geliþim-büyüme tercihini kullanma sürecindedir. Bu dönemde budama yapmak tercihine ters deavranýþ sergilemektir. Bu da bir canlý olan bitkiyi küstürebilir (biyolojik tercihlerini alt-üst edebilir).

Comment

Çok teþekkür ederim.Sizin görüþlerinize tümüyle katýlýyorum.Çok doðru söylediniz.Bitki küsebilir.Haklýsýnýz.

Comment

Bu aðacý çelik alarak çoðaltmayý baþardým,tuttu)).

Comment

Bu aðaç hangi aylarda budanýyor acaba ??Sonbahara budamayý düþünüyorum yanlýþ mý düþünüyorum?

Comment

aðaçlarda budama için en uygun dönem þubat mart aylarýdýr aþýrý soguklarýn bittiðive uyanma dönemine yakýn zamanda budama yapýlýr. süs eriðinin çoðaltýmý ise aþý ile olur ben fidan üreticisiyim yýlda iki üç bin kadarda süs eriði üretimi yapýyorum bu günlerde aþý yapýlabililr aðaçlarýn su durumuna göre ve aþý kalemlerinin olgunluðuna göre aðustos orlalarýna kadar (bölgeye iklime göre deðiþir) erik için durgun göz aþýsý yapýlabilir

Comment

Bu eriði direk suya koysam da köklenmesini beklesem (belki köklenir )de köklenince diksem olur mu ve ben aðacý eylülde budasam bir þey olur mu ??Yani aðaç için uygun olur mu?Yoksa herzamanki gibi mart ayýnda mý budayayým?Verdiðiniz bilgiler içinde çok teþekkür ederim.

Comment

Ben Süs eriðini þuan budayabilirmiyim acaba?Aðacýn gövdesinden çýkan dalý kesmeyi düþünüyorum da.

Comment

Yardým alabilirsem çok sevinirim.Teþekkürler.

Comment

Bu mevsimde ki budamadan bitki zarar görür. Çünkü acýlan yaralardan bitki özsuyu boþa akmýþ ve bitki zayýf düþmesine ve geliþmesine mani olmuþ olursunuz.Budamanýn en iyi mevsimi mart ayý yani bitkilerein gövdesine su yürümeden yapýlan budamadýr.

Comment

Evey þimdi daha iyi anladým.Teþekkürler.

Comment

Yalnýz süs bitkilerinde durum meyvelere benzemez arkadaþlar form vermek ve eylül sürgününde sýk dal elde etmek için 5-25 Aðustos arasýnda süs eriði için söylüyorum budama yapabilirsiniz. Lütfen Süs bitkileri ile meyveleri karýþtýrmayýn meyve budamasý Aralýk 15 de baþlar mart 15 de biter tabiki bu olaya iklime göre nisan sonuna kadar devam edebilir.( soðuk bölgelerde). Ancak süs bitkilerinde büyüme döneminde form vermek ve tij elde etmek için en az yýlda 3 defa su sürgünü ve kontrol sürgünü budamasý bazý bitkilerde yapmak zorundasýnýz. Özellikle Ihlamur, Çýnar, Akasya, Süs eriði, Gülibriþim, Gladiçya, Diþbudak v.b bitkilerde yapabilirsiniz ibrelilerde ise servi türlerinde ve himalaya sediri üzerine aþý yapýlmýþ altuni ve mavi servilerde kontrollü olarak budama yapýlabilir. saygýlarýmla

Comment

Verdiðiniz bilgiler için çok teþekkür ederim.Benim aðacýmýn gövdesinden bir dal çýktý.O dal hem aðaca aðýrlýk yapýyor hem de çok hýzlý büyüyor,aðacýn diðer yerleri büyümüyor.Ben bunun aðustos ayý içerisinde kessem bir þey olur mu?

Comment

Working...
                                X