fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahçe düzenlemem için yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bahçe düzenlemem için yardım

Bu yıl tadilata başladığımız bahçemiz için fikir verebilirmisiniz oldukça harabe görünüyor şimdi eskisini bozduk her yeri ağaç ve düzensiz ekilmişti. Burasını cennet bahçesine cevirmek içinFikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum
  • Fidanligi.com

Cevap: Bahçe düzenlemem için yardım

Birinci mesajın devamı.

Comment

İsterseniz siz de bu şekilde yükleyin ayn resimleri, ben kendi gönderdiklerimi siliyim..

Comment

biomer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        İsterseniz siz de bu şekilde yükleyin ayn resimleri, ben kendi gönderdiklerimi siliyim..

sağ ol kardeşim
        valla ben bir teknoloji özürlüsü olarak okusam da beceremiyorum bu resim işini iyi ki yaptın

Comment

Resimler bir harika bana biraz zaman verirsen sana guzel bir bahce tarifi veririm eski evinde resmini koysaydin harikaolurdu eger tas evse duvarlari beyaz cimento ile sivardiniz harika olurdu su ankizimin internette ona birakmam gerek sonra gecicem ve yazicam

Comment

Eski ev tipik trakya evidir. Toprak kerpiç. Her odanın kapısı dışarıya açılır. Bir de ana giriş kapısı var ki o da iki orda odanın antresidir (ara yazlık denir burda ona) Ara yazlıkta sergen olurmuş. Sergende bakırlar diziliymiş. Su için çeşme olmadığı için pencereler küçük, duvarlar yaklaşık 30 cm kalınlığında kerpiçten yapılmıştır. Ebeveyin odaların içinde tahta hamamları var. Ev yaklaşık 110 senelik. Fakat dış kısmına tadilat yapıldı. Örneğin sundurma: balkon toprak olmalı, beton yapıldı.çerçeveler boyandı. Ev bu yıla kadar dayandı ama bu yıl baya bi çatladı ve çökmeye yüz tuttu. Bu evde 6 nesil yaşamış. Şİmdi bunu eski haline getirmek mümkün mü bilmiyorum ama olursa çok güzel olur
            ilginize teşekür ederim.

Comment

ilk ikinci resim evin arka bahceye cikan tarafimi

Comment

Birde en fazla eksi kac dereseye dusuyor hava sicakligi orada .Sanirim iyi bir egzotik bahce cizebiliriz detayli ve ancak tam latince isimlerine gore almalisin verecegim bitkileri aksi dondan koruyamazsin.Bahçeye bir yapay havuz koymak gerekiyor ve bulabilirsen decor amacli bir at arabasi eski .Birde sahte su kuyusu resimde teras onunda bir tugla ile cevrilmis alan var icinde iki adet cali turu var oraya.Verecegim mimosa turu iki adet merdivenin iki yakasina .9izip eklerim ama sorduklarima cevap verirsen inanki rahat hesaplama yaparim.

Comment

İlk ikinci resim eski evlerin önüdür. Üç tane nar ağacı var ve bitişiğinde sol tarafında ceviz ağacı.
                  Eski evin sol tarafından arka bahçeye çıkılmakta ve ilk üçüncü resim de arka bahçenin resmidi. Meyve bahçesi hemen eski evlerin arkasında yer almakta. Ben bu iki bahçeyi bitiştirmek niyetindeyim yani evler ortada kalsın ce eski evler tadilatı mümkünse orayı da düzenleyip kullanılan oda haline getirebilirim eski tip köy evi yani. İçine bir ocak mesela ...
                  Kışın burda çok don olur. Sanırım eksi olmasa da sıfıra düşüyor.
                  Bahçeye yapay havuz istiyorum bende. Eskiyi seviyorum ve bu konuda enfikiriz.
                  Terası anlamadım: eski evlerin balkonundan mı yoksa beton evin ön balkonundan mı bahsediyorsun

Comment

Yerdeki betondan bahsediyorum eger bana tam kac derece oldugunu soyler isen isi derecesini eski tas evin onune birde kaktus bahcesi atabniliriz bir resimde beton yigini var yerde balkon degil yada siz balkon diyorsunuz gercizim tamamda tek islemi kaldi isi derecesi onu ogrendigimde bitkilerinde ismini verebilirim ya bolge neresi soylersen belki sitedekiarkadaslar isi derecesini belirtebilirler

Comment

kaktüs mü çok iyi fikir
                      Üstad, yerdeki beton öylesine atılmıştı. Ama yağılşı zamanlarda çok kaygan bir zemin haline geliyor. Üstüne değişik bişeyler istiyorum onun bir de gölgelik yapabiliriz çatı misali, kamelya, falan kalabalık bir aileyiz ve yazlarımız bahçede geçiyor. Hımm bir de bişey soracağım Kardeşim Phladelfiyadan bir kartpostal yollamıştı. kırmızı yaprakları vardı ağacın (sonbaharda)bayılmıştım

Comment

Resimdeki alan çimlenecek yani çim ekilecek ve beton onu bodur çit yapilacak ancak tam kapinin onune merdivenin bittigi yere sag ve sol kose olmak kaidesi ile iki adet Nolina longifolia dikilecek ve arasi bosluk akalacak kapimisali bahçeye çikmak için resimler uzeri yaziyorumki rahat anlasilabilinsin.Feijoa sellowana bodur çit yapiminda kullanilacak.

Comment

betonun üzerine nasıl bir zemin yapabiliriz biraz da genişletelim diyorum çam ağaçlarına kadar ne dersiniz
                          bu bitkileri hemen alıp ekebilirmiyim çim ne zaman ekilir
                          en önemli problem sulama tesisatı istiyorum ben

Comment

Resimdeki tuglalar ortadan kaldirilacak ve içerisine tas doenecek.Taslar ortaya dogru yukseltilmeliki yagan yagmur sulari akip gitsin .Tas aralari verecegim kaktuslerden donatilmaliancak tam latince isim ile aranmalidr aksi isi derecesindeki oynamalar ile kaktusler curur gider sonra demeyesin delimisin yaktin bizi.Tas aralari kaktus dikimi sonrasi beyaz çimento ile siva yapilarak kapatilmalidir.Sivanin sonunda yarim saat gibi bir sure beklenmeli ve tel firca ilecok yavas bir sekilde tam bir duvar duzgunlugu verilmelidir.Taslar dosenirden bol cakilli toprak dosemeyi unutmayiniz.Bakalim kaktusler eksi 10 yada 12 dereceye dayananlay avrmiymis.Echinocereus stramineus 'Cristata' ,Tunilla erectoclada ,Thelocactus setispinus ,Opuntia littoralis ,Agave americana ,
                            Resimdeki kaktusler eksi on ila oniki arasi isi derecelerine dayaniklidir ve sonucta dediginiz gibi en fazla eksi 6 ise bolgeniz sorun olmaz.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Resimdeki alan çimlenecek yani çim ekilecek ve beton onu bodur çit yapilacak ancak tam kapinin onune merdivenin bittigi yere sag ve sol kose olmak kaidesi ile iki adet Nolina longifolia dikilecek ve arasi bosluk akalacak kapimisali bahçeye çikmak için resimler uzeri yaziyorumki rahat anlasilabilinsin.Feijoa sellowana bodur çit yapiminda kullanilacak.
                              Üstad anlamadığım şey o merdivenin iki tarafına ekilecek olan bitki ağaç gibime geldi büyük olmuyor mu o bir de yanında çam var mavi ladin
                              tam nereye ekilecek anlamadım merdivenin biraz ilerisine mi bahçeye giriş açamçlı mı düşünüldü.

Comment

Working...
                              X