fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

peyzaj şirketi kurma aşamasında finansal riskler nelerdir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• peyzaj şirketi kurma aşamasında finansal riskler nelerdir?

herkeze merhaba. bi orman mühendisi olarak şuanda özel bir bankada çalışmaktayım, ancak işin stresi daha öncede iki senelik tecrübem bulunan bahçe düzenleme sektörüne dönmem husunda beni zorluyor.
    Bu işi yapan arkadaşlardan istediğim; küçük bi arazi kiralayıp fidanları getirerek hem teşir yeri hemde satış ofisi olarak kullanmayı düşünüyorum ve bu aradada bahçe düzenleme yapmak istiyorum, sizce peyzaj işinin geleceği nedir ve hangi finansal riskleri göze almalıyım.
    şimdiden teşekkürler..
  • Fidanligi.com

Cevap: peyzaj şirketi kurma aşamasında finansal riskler nelerdir?

Benim de böyle bir niyetim var. Küçük çapta bir işletme... Teşhir, satış ve düzenleme; ufak ufak da üretim. Ve nereden başlamalıyım diye düşünüyorum.
    Teşekkürler...

Comment

bu soruların cevabı bulunmaz deneyip görmek gerekir

Comment

Elbette deneyip görmeli ancak deneme aşamasına gelebilmek için hangi yolları izlemeli; deneyimli arkadaşlardan öğrenmek istediğim bu.
        Teşekkürler...

Comment

Peyzaj işinin geleceği iyi.Ancak piyasayı bilgisiz ve bu konuda birikimi olmayan kişiler sarmış.Kısa zamanda bu tür işletmelerin yolda döküleceğini düşünüyorum. İşe başlarken yapacağınız işin hangi bölgede olacağına iyi karar verin. Çevre düzenleme ve peyzaj işleri biraz maddi durumu iyi olan ve gelir düzeyi ülke ortalamasının üzerinde bulunan bölgelerde iyi.Fakat evini zor geçindiren yerlerde peyzaj işleri gitmez.Bunun için yapacağınız işi bu bölgelere göre seciniz. Ayrıca ekibinizi kurarken bu işi bilen bir ekiple başlayınız. Hele başlayalım yolda öğreniriz derseniz kısa zamanda batarsınız. Ancak ben şahsen istikbali iyi olan mesleklerden biri olarak görüyorum.

Comment

Merhabalar;
            Bu konuda yardımcı olabilirim size diye düşünüyorum.Peyzaj şirketi kurmanın birkaç yolu var.
            1)Ucuz, toplu bitki alımları yapıp peyzaj projelerinde kullanılmasını yapabilirsiniz.Bitkinin korunması için bir alan kurar veya tutarsınız bu alanın sulama sistemi ve sıcaklık dereceleri, standart durumda olması gerekir.Riski düşüktür, kar marjıda düşüktür.
            2)Ben hem üretici hemde proje tasarımını ve uygulamasını yaparım dersiniz.Bunun riski biraz fazladır.Ama kaliteli bir ekip kurarsanız dediğim faktörleri gözönünde bulundurursanız fazla zorlamadan süreci atlatabilirsiniz.
            Fidanlık kurarken dkkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır:
            İKLİM:Yetiştiricilik yapılacak tesisin sıcaklık durumu, oransal nem durumu, denize olan yakınlık durumu yani bitkilerin yüksek sıcaklardan korunması ideal sıcaklık, nem oranlarında yetiştirilmesi, rüzgardan korunması,YAĞIŞ MİKTARI bana göre en önemli faktördür.Yağışların düşük olması sulama maliyetlerinin artmasıdır.
            TOPRAK: Yetiştiricilikte kullanılacak toprağın BBM( BİTKİ BESİN MADDELERİ)oranı nedir ? Toprağın tipi nedir ? Analiz yapılmalıdır..Toprak kireçlimidir, tınlımıdır, kumlumudur dikkat edilmelidir.Meyil durumu nedir ? % 2.5 idealdir diye hatırlıyorum çünkü su birikmemeli yani göllenme olmamalı akmalı(Salma Sulama için geçerlidir özelliklede) Taban suyu miktarına dikkat edilmelidir.(Açık yetiştiricilik için geçerlidir)
            Şu soru sorulmalıdır? Hangi bitki hangi toprak tipini, hangi iklimi sever ? nelere dayanıklıdır ve hassastır.Yetiştirme süresi nedir? Kaç yıllıktır?
            PAZARA YAKINLILIK DURUMU: Marmara Bölgesinde kuracaksanız en iyi yer Yalova,Bursa taraflarıdır.Ama orda buna izin vermezler.Siz ne kadar düşürsenizde maliyeti onlar dahada düşük satarlar.BARINDIRMAZLAR.
            SONUÇ OLARAK BEN GERÇEKTEN ÇOK KISALTTIM KONULARI AKLINIZDA BULUNSUN DİYE YAZDIM.1 YIL İÇİNDE DOĞRU BİR YATIRIM İLE MİLYONLAR KAZANABİLİRSİNİZ..
            KERİM KAAN KANDAZ
            PEYZAJ TEKNİSYENİ- SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ TEKNİKERİ

Comment

Working...
            X