fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ortalama maliyet ne kadardır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ortalama maliyet ne kadardır

slm herkese nüstakil evimin çok az ön ve çok az arka bahçesi var.birazını sert zemin birazınıda çimli alan bırkarak peyzaj yaptırmak istiyroum ama maliyetleir hakkında bilgim yok .yani bu hizmet projelenedirme ekme duvar örme yere taş döşeme ne gerekiyrosa bir ortalama fiyat söyleyebilrimisiniz üç eksik beş fazla gibi düşünerek söyleyebilriseniz sevinirim.ön bahçe 20 metrekare arka bahçe basamaklı şekilde eğimli arazi olduğu için 10 metrekare
  • Fidanligi.com

Cevap: ortalama maliyet ne kadardır

Hoşgeldiniz, umarım güzel bir bahçe düzenlemesi yapabilirsiniz.

Sorunuza gelince, fazla bir maliyet tutmaz. Tabiki sizin yapmak istediğiniz düzenlemeye bağlı. Örneğin tel örgü çekerseniz 1m. yükseklik 20 m. boyda bir top çit tel örgüsü ortalama 20 lira. (Tel örgünün kalınlığına ve yüksekliğini göre değişir) İki boy 40 mm. boru kullansan 40-50 lira. Sonra bunlara yaz-kış yeşil kalan duvar sarmaşıkları sardırırsın....

Eğer hazır beton çitler kullanacaksan ben yeni aldım sayılır, 150 cm. boy ve 50 cm. yükseklikte tanesi 20 lira civarı. Bunların kendi beton direkleri ve küçük şapkaları var onlarda takım olarak yaklaşık 15-20 lira....Artık kaç tane gider bahçene hesaplamak gerek. Tabi bunları yerleştirmek için tabanda küçük bir duvar gerek.

Çim tohumları ise bir kilo çok bile gelir. Çim yaparsan gül dikmeyi unutma...;D

Comment

ORTALAMA MALİYET İŞİN BAŞINA GEÇİNCE BELLİ OLUR HATTA EN NET İŞİN SONUNDA BELLİ OLUR:d ama elin işe yatkınsa fazla masraf etmeden çok ucuza kendin yapabilirsin zor olmaz hem zevkli olur

Comment

http://www.google.com.tr/images?hl=t...aql=&oq=peyzaj

Comment

http://www.ekerlerroses.com/

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Hoşgeldiniz, umarım güzel bir bahçe düzenlemesi yapabilirsiniz.

Sorunuza gelince, fazla bir maliyet tutmaz. Tabiki sizin yapmak istediğiniz düzenlemeye bağlı. Örneğin tel örgü çekerseniz 1m. yükseklik 20 m. boyda bir top çit tel örgüsü ortalama 20 lira. (Tel örgünün kalınlığına ve yüksekliğini göre değişir) İki boy 40 mm. boru kullansan 40-50 lira. Sonra bunlara yaz-kış yeşil kalan duvar sarmaşıkları sardırırsın....

Eğer hazır beton çitler kullanacaksan ben yeni aldım sayılır, 150 cm. boy ve 50 cm. yükseklikte tanesi 20 lira civarı. Bunların kendi beton direkleri ve küçük şapkaları var onlarda takım olarak yaklaşık 15-20 lira....Artık kaç tane gider bahçene hesaplamak gerek. Tabi bunları yerleştirmek için tabanda küçük bir duvar gerek.

Çim tohumları ise bir kilo çok bile gelir. Çim yaparsan gül dikmeyi unutma...;D

ilk önce ilgileniğiniz cvp verdiğiniz için tşk.ederim.ben kendim yapamam sadece dışardan yaptırmadan önce üç aşağı beş yukarı fiyat bileyimki kazıklanmıyayım istedim.çok aşırı bir bütçem yok ama sizin yazdıklarınızdan 500 tl yi geçmez gibi anladım ben.tel çit bahçemizde var ama çöktü yada rüzgardan yamuldu.duvara benzer uygun maliyetli bir duvar ve çim ile beton zemin arasında bir pezyaj düşünüyorum.profesyonel şirketler hem proje hem uuygulama derken absürt bir maliyet çıakrtacakalr biliyorum ..maddi sınırlılıktan dolayı yarı prfesyone bi yer arıyorum.bir resim ekleeycem ona benzer bir arka baçe olmasını istiyorum basamaklı

Comment

meetyou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ilk önce ilgileniğiniz cvp verdiğiniz için tşk.ederim.ben kendim yapamam sadece dışardan yaptırmadan önce üç aşağı beş yukarı fiyat bileyimki kazıklanmıyayım istedim.çok aşırı bir bütçem yok ama sizin yazdıklarınızdan 500 tl yi geçmez gibi anladım ben.tel çit bahçemizde var ama çöktü yada rüzgardan yamuldu.duvara benzer uygun maliyetli bir duvar ve çim ile beton zemin arasında bir pezyaj düşünüyorum.profesyonel şirketler hem proje hem uuygulama derken absürt bir maliyet çıakrtacakalr biliyorum ..maddi sınırlılıktan dolayı yarı prfesyone bi yer arıyorum.bir resim ekleeycem ona benzer bir arka baçe olmasını istiyorum basamaklı

Anladım, bu şekilde bir çalışma o kadar ucuza gelmez. Zaten Ege ve Akdeniz taraflarında küçük apart otellerde bu çalışmalardan hayli var. Aslında güzel bir mimari. Aynı zamanda bir sefer yapılıyor sonra boya-badana-çürüme-paslanma yok...

Sizin söylediğiniz ölçülerde bir bir bahçe düzenlemesi için çok büyük bir tutarda gerekmez. Tabiki mimara yaptırırsanız plan-proje vs. haliyle miktar yükselir.

Kafamdan bir hesaplama yaptım iki taraf her şey dahil, kum-taş-çimento-işçilik ortalama 5 bin lira. Fakat bu hesaplamada tabana mermer veya kilit taş yok.

Yürüyüş yollarını kilit taş yapmanı öneririm. Çünkü kış donlarından zarar görmez ve istediğin zaman toplayıp tekrar dizayn edebilirsiniz.

Comment

tşk.ler ama 5.000 tl yine çok bence..benim ev bitişik nizam sadece bir duvar bu şekilde resimde görüldüğü gibi yani birde çimli geniş teraslardan 2 adet var resimdekinden bende..maaliyet sanırım tek cephe olunca düşer .yine bir fiyat söylermisiniz.tşkler
                ( yada böle taş olmasın örme duvar olsun ..neticede şık malzemeler ile kaplanıyor artık) en ucuz maliyetli tek cephe duvar olsun ) arka bahçe benim 3mX10m
                ön bahçe de yarısı çim yarsı beton yada taş teras gibi düşünüyorum şu anda faynaslı ama kaldıracam çökme yaptı ölçüsü:6mX10 m bütün ölçülerim bunlar

Comment

bunu yap benim favorim bu hemde çok ucuz olur kendin bile yaparsın şuraya gitse gitse sadece çim masrafı gider araban varsa kendin bu yerdeki taşları dağdan bayırdan bula bilkirsin uşaklı olsan ben birkaç yer biliyorum görmedim ama duydum bu yer taşlarından çok kendim bir gün ev yaparsam bu resmin çakmasını bende yapacağım çok basit çok hoş onu bırak bir köylüye 100 lira versen sana 1 traktör getirirler taksin dahi olsa iki seferde bu taşlardan getirsen yeter yere çim ek yoluna böyle taş döşe kenarlarada çiçek dikersin fazla bişi tutmaz sana bir link daha vereyim baştan sona oku

https://gardensel.com/tr/

Comment

Sorun işçiliği dışarıya yaptırmanız, 2-3 bin lira nakliye + işçilik hesapladım. Malzeme fiyatı kadar...Sizin oralarda işçilik miktarlarını bilmiyorum. Çevremde taş işçiliği veya beton dökme duvar işçiliğini düşünerek cevapladım. Hatta taş ve kum çıkarabileceğiniz yer varsa daha ucuza gelir.

Eğer siz kendiniz yapmış olsaydınız bu fiyatın yarısı kadara yapardınız gibi...(NOT: Sizin verdiğiniz ölçülere ve istediğiniz çalışmaya göre tahmini hesapladım.)

Comment

tşk.ederim.en azından bir işe girişmeden önce ne ödeyeceğini bilmek isityor insan ucunda rezil olmakda var.adamı çağırıp sonra pahalı deyip göndermek yakışık almaz.en azından fikrim oldu.istanbulda kim kime ne tuttursa icabı usatlık işçlik çünkü.duvar örme işini tanıdığım bi fayansçı var onla görüşecem .

Comment

bizim buralarda kumda çok taşta hepsini beleşe getirirsin aslında az önce gördüm bizim belediye bir yer sökmüş ordan çıkan böyle düz taşları atmışlar biryere aklıma geldi görünce götür git kimse bişi demez kum zaten dağdan çıkıyo çok kalite deyil ama iyi kum çümentoyu fazla kullandınmı sorun olmaz sadece çime ve çimentoya para verirsin birde günlüğü 50 liraya bir işçi tutarsın kaç gün çalıştırırsan artık ama duvar işini bilemem

Comment

tşk.çok düşüncelisiniz.

Comment

bahçe içini ayarladım nihayet ama bu kezde çit ve duvar bitkisi ile çevirmek istiyorum ve içinde eve güneş girişini kesmeyecek şekilde büyümeyen çok her daim yeşil olan çam yada ağaç türü varmı en fazla boyu bir metre olsun

Comment

Working...
                            X