fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahçemi nasıl düzenlemeliyim?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bahçemi nasıl düzenlemeliyim?

Merhaba,
    Yazlığımızın ön cephesinde bulunan 100 m2 ve 50 m2 büyüklüklerindeki bahçe olarak düzenlemek istediğim 2 alan var. Yakın zamanda toprak serildi ve gübre uygulaması yapıldı. Kasım ayı başında dikim işlerini yapmak istiyorum. Yaklaşım 20 derece bir eğime sahip arazinin bu kısmı. Sizce nasıl bir düzenleme yapılmalı? Ne tarz ağaçlar ve bitkiler dikilmeli? Şimdiden teşekkür ederim...
  • Fidanligi.com

Cevap: Bahçemi nasıl düzenlemeliyim?

Kullandığınız gübre çeşitinin ne olduğunu yazarmısınız?

Comment

Gübre olarak daha çok sebzelik alanda kullanmayı düşündüğümüz yaş hayvan gübresi aldık ve bahçe alanında şu an için sadece dikili bir kaç gül ve meyve ağacına verdik. Bina hafriyatında ortaya çıkan sarı renkli toprağın üzerine yaklaşık 20 cm kalınlığında kara toprak serildi.
      Teşekkürler...

Comment

Yaş hayvan gübresi kullandığınızı söylüyorsunuz. Hayvanın yediği bütün otları bahçenize şimdiden taşıdınız. Geçen zaman içinde bahçenize taşıdığınız bu otlardan kurtulmak için ya mücaadele edeceksiniz veya onlarla beraber yaşamaya alışacaksınız. Ben bahçemde özellikle hayvan gübresi kullanmadım. Ama yan komşum kullandı ve oradanda benim bahçeme geçtiler. Özellikle ayrı otu başa tam dert oluyor. Ayrık otundan kurtulmanın ilaçıda yok. Elle mücaadele ediyorsunuz. Toprağa çok sıkı yapışıyor. Ayrık otundan kurtulacağım diye üç yıl önce sağ omuzunda yırtık ve kopmalar oluşmuş. Buda bana büyük bir sıkıntı verdi.

Comment

Sayın Behramkale, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Tüm bahçeye sermemiş olmamız bir sanş bu durumda
          Peki bahçe peyzajı konusunda önerileriniz olabilir mi?

Başlangıçta sağ taraftaki 100 m2 lik bahçeyi kayrak taşlarıyla 2 veya 3 e bölmeyi düşünmüştüm, böylelikle farklı alanlar oluşturabilecek ve içinde yürüme alanları oluşturacaktım. bunun çok iyi bir fikir olmadığı yönünde eleştiriler alıyorum.

Tekrar teşekkür ederim...

Comment

Working...
          X