fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu çit bitksinin adı nedir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bu çit bitksinin adı nedir?

Click image for larger version

Name:	cit.jpg
Views:	1
Size:	179.6 KB (Kilobyte)
ID:	77773Click image for larger version

Name:	Foto0698.jpg
Views:	1
Size:	393.7 KB (Kilobyte)
ID:	77774 Merhaba arkadaşlar. Bu çit bitkisinin adını biliyormusunuz. Bakımını nasıl yapabilirim bir kısmı kurumuş oraları nasıl tamir edebilirim.
  • Fidanligi.com

Uzaktan mazıya benziyor. Daha yakından, yapraklarına 8-10 cm uzaklıktan birkaç farklı profilden resimlerini çekip gönderirseniz daha kesin bir bilgi verilebilecektir.

Comment

Teşekkürler bilgi için. Mazının resimlerine bakıyorum çok benzemiyor ama belki ben yanılıyorumdur. Bu bitkinin kökleri yılgına benziyor. Çok küçük mor çiçekleri var. Yakından fotoğraf çekemiyorum şu an yazlık Biga da.

Comment

Bilen arkadaşlar cevaplayacaktır. Bekleyelim.

Comment

Muhterem bence BİBERİYE...

Comment

Evet tabiatçı kardeşim biberiyeye çok benziyor. Teşekkürler cevap için. Kesin tanıyan arkadaşım varsa cevap yazarsa çok iyi olur. Ben bu yazlığı yeni aldım bağcılıktan biraz anlarım ama süs bitkilerine hiç ilgi duymamıştım.

Comment

Tabiatçı doğru söylemiş Biberiye bu. Yalnız biberiyenin gençleştirilmesi yada yaşlı yerlerden taze dal çıkartılması zordur. Bir tarafı yapayım derken diğer tarafı kaybedebilirsiniz. Belli bir yıldan sonra düzenli olarak budanmadığı zaman biberiye çirkinleşiyor malesef. Eskiye dönüşde mümkün olmuyor.

Comment

Teşekkürler selsaraç. Bakımsız kalmış ve budanmamış. Komple söküp başka çit yapmakta birkaç sene alır. Taze küçük dallarını eksek kök yapmaz mı acaba.

Comment

Benim şahsi görüşüm: Bence bu çite bakım yaparak epeycede size yararlı olacaktır.Budama,sulama,gübreleme vs.Ayrıca; biberiye tıbbi bir bitki olup, yapraklarından istifade edebilirsiniz.Bunun yanında Çiçekleri bal arıları açısından nektar ve polen kaynağıdır.Ben yetiştirmek istiyorum lakin;soğuk alma oranı yüksek olduğundan korkuyorum.Ancak deneyeceğim.

Comment

Biberiye çelikleme yöntemiyle kolayca çoğaltılabilir. Ama yaşlı bitkiler için birşey diyemeyeceğim. Ligustrum gibi bazı çit bitkilerinde çok ağır yani yerden 20 cm. yukarısından budama yapılarak ciddi gençleştirme yapılabiliyor ama biberiye için aynı şeyi söyleyemem.

Comment

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Çeliklemeyi deneyeyim sonuçları burada paylaşırım.

Comment

Working...
                      X