Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2 köpekli bahçe için yer örtücü seçimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• 2 köpekli bahçe için yer örtücü seçimi

Merhabalar ben İzmir den Orkun. İzmir Bucada ki evimin 100m2 bahçesi var. Bahçedede ikiadet cane corso cinsi köpek. Geçen sene 7 karışımlı çim tohumu ekmiştim ve bahçe tamamen çim kaplanmıştı. Fakat köpekler geldikten sonra sanırım köpeklerin idrarı yüzünden çim kurudu. Köpeklere ve üzerine basmaya dayanıklı bir çim çeşidi yada başka bir yer örtücü arıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Sn Orkun: Zor iş.. idrar bir yana o köpekler deşinecek .Ne yaparsanız yapınız cıııkk!!!.Daha da ileri gideyim,bahcede bulunan dal ve ağaçlarıda kemirme oranları var.Koku ve tüyleride cabası.Bunun yanında konu,komşu varsa şikayetci olma durumları mevcut.Üstelik bahçeniz az .Herkesin zevkine saygılıyım lakin;o bahçede gül,leylak,zambak vs gibi güzel çiçekler yetiştirmek varken it cinsiyle uğraşmak bana garip geliyor???.Sizi kırdımsa şimdiden özür dileyelim,kolay gelsin.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Bermuda çimi deneyebilirsiniz.
      Ayrık otuda olabilir.
      Dahada olmadı suni çim.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sn Orkun: Zor iş.. idrar bir yana o köpekler deşinecek .Ne yaparsanız yapınız cıııkk!!!.Daha da ileri gideyim,bahcede bulunan dal ve ağaçlarıda kemirme oranları var.Koku ve tüyleride cabası.Bunun yanında konu,komşu varsa şikayetci olma durumları mevcut.Üstelik bahçeniz az .Herkesin zevkine saygılıyım lakin;o bahçede gül,leylak,zambak vs gibi güzel çiçekler yetiştirmek varken it cinsiyle uğraşmak bana garip geliyor???.Sizi kırdımsa şimdiden özür dileyelim,kolay gelsin.Sağlıcakla kalınız.
        Kırılacak bir şey yok sayın TABİATCI, tamamen tercih meselesi. Dal ve ağaç konusunda da tamamen haklısınız. Köpeklere rağmen bahçeyi yeşillendirmeye çalışıyorum.

Comment

Ne yaparsanız yapınız fayda etmez.Hayvanlar doğal içgüdüsüyle deşinecek,idrar yapacaktır.Ancak;bahçenin bir köşesinde küçük kulübe yaparsanız o zaman olur.lakin bu seferde hayvanlara yazık olacaktır.Sık,gezdirirseniz ne ala,buda zaman meselesi.Ayrıkda fayda etmez.Üstelik ayrık bir bahçeye girerse bu seferde onu çıkarmak için mücadele etmek zorunda kalırsınız.Suni çim ise doğal değil.Çim dediğin göze hitap edecek,hele biçilince o otsu kokusu ne güzel.sağlıcakla kalınız.

Comment

Sayın Orkun,
            Göcekteki evin bahçesinde 23x15 alanı Kerem Beyinde önerdiği gibi, Bermuda çimiyle çimlendirdik. Golden Retriever 1 Oğlumuz, 1 Gelinimiz 3 de Torunumuz (it cinsi) var. Çim alanda çok büyük sorun yaşamıyoruz.Siz Corso gibi biraz zorlu ırk seçmiş olsanız da ağaç ve çiçekleri basit bir çitle koruyabilirsiniz.Çim kurumasını da sadece idrara bağlamak bana göre tek sebep değil.Bermuda çimini denemenizi ve Sulama rejimini de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
            Tabiatı sineğiyle böceğiyle, leylağı ile zambağı ile sevince çözülmeyecek sorun yok diye düşünüyorum.Elbette tercih meselesi....

Comment

Working...
            X