Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarım il ve İlçe Müdürleri Veteriner mi olmalı, Mühendis mi olmalı?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tarım il ve İlçe Müdürleri Veteriner mi olmalı, Mühendis mi olmalı?

Merhaba...Sitemizde bu konu ile ilgili bir anket başlattık. Aşağıdaki linke tıklayarak anketimize ulaşabilirsiniz.

Anket

Cevap: Tarım il ve İlçe Müdürleri Veteriner mi olmalı, Mühendis mi olmalı?

Mühendisler daha yararlıdır. Neden mi? Çünkü tarımın en yaygın şekli mühendisleri ilgilendirir. Veterinerler ise sadece canlı hayvanların hastalıkları ve tedavileri ile ilgilenirler ve beslenmeleri bile ilgi alanlarına girmez. Niye peki müdür makamlarına onlar oturur? Bunu da burada yazamayacağım sebeplere bağlamak mümkün. Şu var ki mühendisleri ilgilendiren bir sebep, mühendislerin kendilerini ispat etme ihtiyacı hissetmemeleri ve kendilerini her zaman ve zeminde savunmamaları, bildiklerini söylemekten çekinmeleri onların sanki müdürlük yapamayacakları imajını oluşturmalarına sebep oluyor. Bu nedenle bari veterinerler biraz daha gözü açık, olsa olsa müdür veterinerlerden olsun diye düşünen siyasiler tarafından veterinerler müdür hatta bakan oluyor. Aslında veterinerlerin üstün başarılı olmasından değil, mühendislerin kendilerini göstermemelerine bağlıdır.

Mühendisler bu eğitim sistemiyle, yetersiz bilgi seviyesi ve yetersiz sosyallikle üniversitelerden mezun olmaya devam ettikleri sürece mühendisler hep ikinci planda kalmaya mahkumdur. Peki Veteriner eğitimi çok mu iyi? İstanbul veteriner fakültesinin bir labaratuvarı bile yok. eğitiminde ne olsun? Tek faktör işini seven mesleğine gönül verenlerin herzaman daha başarılı olacaklarıdır. Sitemiz bunun için var. 4 yıldır yayındayız. Aramızda binlerce mühendis olmalı değil mi? malesef ne yüzlerce veteriner var burada ne de yüzlerce mühendis... Bilgi arayanlar çiftçiler... Cevap verenler, çözümsüzlüklerine çözüm arayanlar yine çiftçiler... Sitemizde değerli meslektaşlarımız ve özverili mühendisler olmasa burası da bir hiç olur aslında... konu çok uzun aslında konuyu saptırmamak için kısa kesiyorum. saygılarımla

Comment

Sayın unutulmaz şimdi farkettim. Nasılsınız? Ben sizi konyadan zannetmiştim. Neyse sizi burada gördüğüme memnun oldum.

Comment

İl veya İlçe Tarım müdürlerinin Veteriner hekim veya Ziraat Mühendisinden mi olması önemli değil. Çünkü orada ki işleri ve projeleri İlçelerde Kaymakamlar illerde Valilerden geciyor. Müdürler sadece kukla. Kuklanın veteriner veya Ziraat Mühendisi olması önemli değil. Ben Ziraat Mühendisi olarak Vetriner hekimler müdür olsun derim.

Comment

Ben selsaraç bey'e katılıyorum. Ziraat mühendisleri öncelikle titrelerinin mühendis olduğunu derhal hatırlamalı, bu ünvanın ne demek olduğunu tekrar idrak etmelidir. Veteriner arkadaşlar tarım müdürlüklerinde, ilgili alt birimin en fazla müdürü olabilirler. Şimdi ne alakası var? veteriner "elma bahçesi" yetiştiren üreticiye bilirkişi oluyor. Tamam o zaman, mühendislerde "sezaryan" yapsın. Böyle saçmalık olmaz. ACİLEN TARIM VE HAYVANCILIK AYRILMALI diyor; halep ordaysa, arşının burada olduğunu yetkililere bildiriyorum.

Comment

En güzeli Avukat yada İktisatçı olmalı..
            Ehil olmadıktan yani işi bilmedikten, İnsan yönetiminden anlamadıktan sonra, ne olursa olsun, ister Ziraat Mühendisi, ister Veteriner Hekim, hiç bir şey değişmez.
            Özel sektör iş disiplinine sahip, toplam kalite yönetiminden anlayan tecrübeli kişileri dışardan, Devlet kurumların içerisine tepeden pat diye indirmedikten sonra problemler çözülmez.
            Devlet çalışanları ve teşkilatın içerisinden gelen ve getirilen kişi kurum ve kuruluşlarla problemler, katlanarak devam eder diye düşünüyorum..
            Last edited by fsimsek; 28.03.12, 23:12.

Comment

İllaki kendi teşkilatından yetişmiş,insanını seven,dürüst,çalışkan ihlaslı bir Mühendisss!!!!.Öyle dışardan adamın işi ne?? kainatın efendisi Peygamberimiz bir hadislerinde"İşi Ehline veriniz" buyurmuşlardır.İktisatcı gitsin işletmesiyle uğraşsın,Bu arada Sn Ubeyd'in sözlerine katılmamak elde değil.Birileri oturduğu yerden her işe burnunu sokarsa o kurumun verimliliğide tartışılır.Sn Saraç'ın dediği gibi burada işi açıp,hem kendimizin hemde sitenin başını ağrıtmıyalım.Ammaa.. işte adı üstünde Veteriner hekimmm...

Comment

İl ve ilçe müdürlükleri veterinerde olursa, o bölgede tarım trajları yerlerde sürünüyor. Nerde bir mühendis müdür olmuşsa ordada takdire şayan bir başarı. bu kişisel bir görüş değildir. tamamen kayıtlara dayalı bir tespittir. Siyasi tarihtede bu böyle olmuştur. Mühendis bir bakan ülke tarımını ilerletip, çiftçiyi rahatlatmıştır. Veteriner bir bakan ise, ...malum.(!)

Comment

Öyle bir konu açmışsınız ki (!) Evlere şenlik.

Tarım bir bütündür. Hayvancılıkda tarımın kollarından biridir.
                  Ve mesajlarınızda belirttiğiniz gibi, eğitim sistemimiz ne yazık ki salonlarda Ziraat Mühendisi yetiştirmektedir.

Tabii ki İl ya da İlçe Müdürleri Ziraat Mühendisi olmalı, Hayvancılığın ağırlıklı olduğu yerlerde Vet. Hekim de olabilir.

Zaten şu andaki durumda Ziraat il ve İlçe müdürlüklerindeki personel bilgisayardan başını aldıracak durumda değil. veteriner olsa ne olur, Ziraat Mühendisi olsa ne olur.

Comment

Tarım İl ve İlçe Müdürleri mühendis olsun. Çünkü ben de mühendisim. . Kim olursa olsun ama çalışsın. Fakat ne yazıkki devlete bürokrasiden başka bir işe yaramıyor. Korkmaz ağabeyin bir yazısı vardı. Tarm bakanlığı kapatılıyor mu diye. Tarıma bir katkısı olmayan kurumun tarım adına bulunması da zulüm aslında. Şimdi bir de ziraat odaları var. O kadar zengin bir kurum ki 9500 nüfuslu bir ilçede 3 katlı bina satın alabiliyorlar. Çiftçileri yoluyorlar ama bir kuruşluk faydaları yok. Olamaz çünkü kendileri de bilmiyor. Kısacası dökülüyoruz.

Comment

Tarım teşkilatı bu ülkede özelleştirilmediği sürece yerlerde sürünmeye mahkûm. Tarımın T sinden bi haber Kaymakam ve Valiler senin başında amir. O ne derse o oluyor. Senin çırpınman, proje üretmen boşuna..

Comment

Sn Hemşerim:Bu tür kuruluşların özelleştirilmesine karşıyım.Hele tarıma yöne verecek bir teşkilat olursa.Ancak;bu tür kurumların ıslah edilmesi,özerk hale getirilmesi,işi bilen personellerce profosyonel şekilde,siyasetden uzak vede benim tercihim Ziraatci. Ayrıca bu kurumdan Gıdayı alacaksınız vede gıda'yı başka bir birimde değerlendireceksiniz.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
                        X