fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tüccar anlaştı, yer fıstığı 1,5 YTL'ye düştü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_2_title_rich Tüccar anlaştı, yer fıstığı 1,5 YTL'ye düştü

Türkiye yer fıstığı üretiminin yüzde 80'inin üzerindeki bölümünün gerçekleştirildiği Çukurova'da, "tüccar tekeli" oluşması dolayısıyla bu yıl çiftçiden geçen yıla göre yüzde 50 daha düşük fiyatla ürün alındığı ve bunun kuru yemiş tüketicisine de yansımasının beklenmediği bildirildi.Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay'da hasadın başladığı ilk günlerde yer fıstığının kilo fiyatının 2,7 YTL olduğunu, ancak, son günlerde bunun 1,5 YTL'ye kadar düştüğünü belirtti.Yörede alım tekelini elinde bulunduran tüccarların aralarında adeta bir anlaşma yapılmışcasına üreticiye tek fiyat sunduklarına dikkati çeken Tezcan, "Çiftçi, ürününü elde tutup fiyatların yükselmesini beklemek yerine tüccara satmaya mecbur kalıyor. Hangi tüccara gitse aynı fiyatı alan üretici, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50'yi bulan fiyat düşüşü nedeniyle zor durumda kaldı" dedi.Tezcan, düşük fiyatın yanı sıra alıcıların en az iki ay sonraya ödeme günü verd...

Devami...
  • Fidanligi.com

Cevap: Tüccar anlaştı, yer fıstığı 1,5 YTL'ye düştü

bu tekelleşmenin önüne geçmek için başkasının ne kazandığına değil kişinin kendisinin ne kazandığına bakarak birlik oluşturmalı.Yoksa emeğin bedeli ucuz olmamalı.Ör.geçmiş dönemde yurt dışına çıkan bir futbolcu şöyle demişte maç sonu herkese prim dagıtıldığında Türkiyede olsaydık herkes birbirine kaç para aldın diye soraralardı.Orada herkes aldığını kendisi biliyor hakkına razı vaziyette kulübü terkediyor.Bu ör.te oldugu gibi kendinin ne kazanması yerine başkasının kazandıgına bakıyor ben niye o kadar almıyorum diye düşünüp birliktelik olgusunun dışına çıkyor.Sonuçta bir kısasla yöresel tabir kullanmak istiyorum.İt it le boğuşuyor yolcunun işi rast gidiyor.Yani üreticiler hiç aglamasın .Birlik oluşturmadıkça bu olguyu her yerde duymak mümkün

Comment

Working...
    X