fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türkiye'nin İlk Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açıldı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Türkiye'nin İlk Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açıldı

Bu konuda yorum yazarak, Belki bilmediğimiz ve düşünemediğimiz hususlarda okuyuculara faydalı olabilirsiniz. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu İle İlgili Yazı: Türkiye'nin İlk Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açıldı

Cevap: Türkiye'nin İlk Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açıldı

bu tesis antalya varsak beldesinde iş adamı Ali Nazmi Acar tarafından kuruldu. ve işletimini oğlu Selçuk Acar yürütüyor.
    bildiğim kadaıyla 3 havuz içinde kırmızı kaliforniya solucanları(lumbricu rubellus) üretim yapıyor.
    yurt dışındaki üretim tesislerine göre çok daha basit insan gücüne dayanan bir üretim sistemi var.(şimdilik)
    türkiya henüz bu gübreyi fazla tanımadığı içn şu an için antalyaya satış yapmaktalar.
    solucanların çoğalması çok hızlı olduğundan tesisde kısa sürede birçok şehire üretime başlayacak

Comment

slm ben bir şeyi merak ettim de bu solucan-solucan gübresi- toprak birbirinden nasıl ayrılıyor?yazarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Comment

elenerek ayrılıyor

Comment

İşe yaramayan bi insan var. Diğer canlıların gübresi bile işe yarıyor.

Comment

umut45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            slm ben bir şeyi merak ettim de bu solucan-solucan gübresi- toprak birbirinden nasıl ayrılıyor?yazarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
            bu antalyada ilk açılan solucan gübresi üretim tesisisinin haklı olarak açıklamadığı bir bilgi.

Comment

Sn Karaselvi;İnsan ulvi bir varlıktır.Eğer insan olmanın erdemine ulaşırsa,melekleri geçer.Eğer insan olmazsa,kötülükte şeytanları bile korkutur.İnsan gübresi tabiatdaki en yarayışlı gübrelerden birisidir de değerlendirecek insan lazımm...Anadolu kökenli olup da;Benim yaşıma yakın olanlar bilirler.Tuvaletler böyle evlerin içinde değilde vede tek katlı evlerin böölee 50-100 mt ilerisnde insan ihtiyacı için hela'lar vardı.Bu helalar özellikle sonbaharın temizlenir;Bu atıklar tandırlar ve sobalardan yada ocaklardan çıkan organik külle karıştırılır ve Sebzeye,meyveye verilirdi.Bu gübreli topraklardan da mükemmel ürün alınırdı.Şİmdi ise bu atılkar şehir kanalizasyonlarıyla akıp gitmekte.Bir yakınım İsrail'e gidp geldi;Orada bu atıklar değerlendirilip,tarıma kazandırılıyormuş.Bizde ise çil,çil dövizleri dışarıya veriyoruz.Kimyasal gübre hammaddesi almak için.Ondan sonrada el aleme avuç açıyoruz.Sağlıklı günler dileğimle.

Comment

BU SOLUCAN GÜBRESİNİ NERDEN BULACAĞIMIZI SÖYLERMİSİNİZ. İRT.5354342756

Comment

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Avrupada ve dünyanın birçok başka ülkesinde üretilmekte ve her tür meyve, sebze, ağaç ve bitki türlerinin yetiştirilmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kırmızı Kaliforniya Solucanı adıyla bilinen Lumbricus rubellis ve Eisenia foetida toprak solucanları hızlı çoğalmaları, tüketim ve üretimlerinin çabuk olmaları ile bilinir. Bu nedenle gübre üretiminde kullanılabilir yapıdadırlar. Bu solucanlara besin maddesi olarak verilen organik olarak yetiştirilen büyükbaş hayvan dışkılarını, organik bitkisel menşeli atıkları ve geri dönüşümde kullanılabilir nitelikte evsel ve kâğıt atıklarını, kısa süre içerisinde dönüştürmek sureti ile oluşturdukları gübre, yüksek kalitede bir gübredir (humus, kom post). Bu ürün toprağın mikroflorasını zenginleştirmek sureti ile toprağa, bitkiye ve ürüne sayısız kazanımlar sağlar.

Comment

bu solucanları nerden temin edebiliriz

Comment

bilgisi olanlar forumdan,[email protected] veya 05375722092 nolu telefondan bilgi verirse sevinirim

Comment

solucan çiftliğ maliyeti hakkında bilgi almak istiyorum. bilen arkadaşlardan paylaşımda bulunabilirler mi?

Comment

Working...
                        X