Bu konuda yorum yazarak, Belki bilmediğimiz ve düşünemediğimiz hususlarda okuyuculara faydalı olabilirsiniz. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu İle İlgili Yazı: Organik tarım ve modern seracılık için arazi tahsisi
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Organik tarım ve modern seracılık için arazi tahsisi
Collapse
X
-
Cevap: Organik tarım ve modern seracılık için arazi tahsisi
Hazine arazileri organik tarım yapacaklara tahsis edilebilecek
Hazine arazilerinin, teknolojik veya jeotermal seracılık ile organik tarım yatırımı yapacaklara da tahsis edilmesine olanak tanıyan tebliğ yürülüğe girdi.
Maliye Bakanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı tebliğe göre, Hazine mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler, projeye dayalı teknolojik veya jeotermal seracılık ve organik tarım yapmak isteyen gerçek ya da tüzel kişilere, bedeli karşılığında ön izin verilmek kaydıyla kullanma izni ve irtifak hakkı tesisi yoluyla devredilecek.
Yatırımcılar, bu yerlerde üzerinde yapılacak tarımsal yatırım hakkında hazırlanan avan proje ve yatırımın yapılacağı taşınmaza ait bilgileri içeren bir dilekçe ile birlikte illerde Defterdarlıklara, ilçelerde de Mal Müdürlüklerine başvurarak, bu yerler üzerinde irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesine esas olmak üzere ön izin isteyebilecekler.
Maliye Bakanlığı, talep edilen taşınmazın üzerinde teknolojik veya jeotermal seracılık ve organik tarım yatırımı yapılmasında sakınca olup olmadığı konusunu araştırdıktan sonra, sakınca olmadığının tespit ederse, hazırlanan projelerden hangilerinin uygulanabileceği konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın görüşünü alacak.
Söz konusu Bakanlığın da uygun görüş belirttiği yerlerde, belirlenen koşullarla ve bedeli karşılığında 1 yıla kadar ön izin ihalesi gerçekleştirilecek. Gerekli hallerde ön izin süresi, bedeli karşılığında uzatılabilecek.
Tebliğ çerçevesinde, yatırımcılarla yapılacak kullanma izni ve irtifak hakkı sözleşmelerinin süresi 49 yıldan fazla olamayacak.
Kullanma izni, sözleşmenin taraflarca imzalanarak, noterde tasdik ettirildiği tarihte, irtifak hakkı ise hakkın tapuya tescil edildiği tarihte başlayacak.
Yatırımcı, kullanma izninin verildiği ya da irtifak hakkının tesis edildiği tarihten itibaren, proje termin planında ve sözleşmede belirtilen süre içerisinde yatırıma başlamak ve bitirmek zorunda olacak.
Kaynak: Dünya Gazetesi
-
Cevap: Organik tarım ve modern seracılık için arazi tahsisi
selam dosttum organik tarım ve organik ürünleri uygulamak doğru kullanıldığında tabıkı yararlıdır ama günümüz okumuş cahiller ve para hırsı nerdeyse paraya secde edecek ac gözlü insanlar bunu yapamıyorlardoğru yolu gösteremıyor ve doğru ürünleri yararlı bişey yok ne yazıkki bakanlık da denetim yapmıyor her önune gelene ürün tescili veriyor en kötüsü ben bazı ziraat mühendislerinin organik gübre ile zirai ilaçların birlikte kullanılacak demesi bile yanlış bu da süt le çamaşır suyunu karıştırmak gibi bişey olur çiftciyi bilinçlendirmek yerine nasıl soyarım hesabındalar başarı arıyan hiçde yok ben kendim MAXSİMUS ORGANİK GÜBRE BAYİSİYİM bizzat kendim köylü çiftci ile bire bir ilgileniyom bilgilendirmek doğruyu bildirmek görevimiz eğerki biz bu sektörde çalışıyorsak doğru olanı yapmalıyız bu yazımı umarım bu sektörde uğraşan ve çalışan insanlar okurlar yada aksini idaa eden varsa buyuırsunlar ben onlara ödevlerini hatırlatırım teşekürler namık kemal öztek 0542 292 56 38
Comment

Comment