fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tavukta arsenik, antibiyotik ve Prozac da var.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Tavukta arsenik, antibiyotik ve Prozac da var.

    Yakında ilaç almak için eczaneye değil markete gitmemiz gerekecek. Üstelik bundan sonra yutması zor, tatları berbat tabletler, şuruplar; canımızı yakan iğneler yerine bir takım besinleri “afiyetle” yememiz de yeterli olacak.


    Mesela antibiyotik iğnesi olacağımıza hindi bifteği, depresyon için hap yutacağımıza tavukgöğsü veya burnumuz aktığı için antihistaminik alacağımıza tavuk şiş yiyerek ilaç ihtiyacımızı karşılamış olacağız.


    Hayır, gülmeyin. Ayrıntıları aşaığıdaki linkten takip edebilirsiniz.


    Last edited by ERAY-Kadir; 10.04.12, 12:16.
    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

  • #2
    Sn ERAY Bey:Link'deki Prf. Kardeşimiz ABD'deki tavuklardan bahsediyor.Bizim ülkemizde bu zamana kadar böyle bir haber yada tanı gözükmedi.Üstelik bu ülkedeki kanatlı hayvan şirketlerinin kimlerin elinde olduğu belli.Ülkemizde bu işten bir sürü insan ekmek yiyor ve kanatlı hayvan sektörünün hızla geliştiği malum.Aksi ıspatlanmadıkça bu üreticiler suçsuz.Biraz evvel bir ulusal TV proğramında izledim.Sn Bakan Mehdi EKER açıkladı;Bal için alınan 176 adet numuneden 6 sı uygun çıkmamış.Şimdiii:geri kalan 170 vatandaşa ,yada işletme sahibine yazık değilmi? Bu tür eleştirleri yazan basın,yayın-medya,yada eleştiri sahiplerinin ellerindeki verilerinin yada delillerinin kuvvetli olması gerekli değilmi? yada dürüst satıcının hakkı veya insanlarımızın beslenmesi nasıl olacak?.Elbetde gönlümüzden geçen güvenli gıda,dürüst üretici ve güvenilir satıcıdır.Selam ve saygıyla.

    Comment


    • #3
      Topraklarımızı istismarlara peşkeş çektirmiyelim.

      Sn,TABİATCI; samimi ilgileriniz beni motife ederek sizlere faydalı bilgi aktarımlarına daha paylaşımcı olmamı sağlıyor, toprak konuları içinde sonsuz huzur bulmaktayım, edindiğim bilgileride sizlerle paylaşırken bilenin bilmeyene borcu ilkesi içinde olarak mutlu olmaktayım, bu konulardaki soru ve istekleriniz beni cesaretlendirerek araştırmalarıma şevk katmaktalar, ayrıca ilgilerinize samim şükranlarımı sunarım.


      TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Prf. Kardeşimiz ABD'deki tavuklardan bahsediyor.Bizim ülkemizde bu zamana kadar böyle bir haber yada tanı gözükmedi.Üstelik bu ülkedeki kanatlı hayvan şirketlerinin kimlerin elinde olduğu belli.Ülkemizde bu işten bir sürü insan ekmek yiyor ve kanatlı hayvan sektörünün hızla geliştiği malum.Aksi ıspatlanmadıkça bu üreticiler suçsuz.
      TABİATCI Arkadaşım, Konuya yaklaşım göstererek yorumların için teşekkürlerimi sunarken, konu üzerindeki yorumuna getireceğim yorum esasında bu sektörde, geçmişte bizim insanımızın yaşadığı olaylara dikkat çekmek isterim, yakın geçmişimizde kanatlı katliamlarına tanık olduk, neydi bu katliamlara sebeb doğal hayat içinde kuş gribi vakalarının güçmen kuşlar yolu ile kırsaldaki evcil hayvanlarımıza bulaşma yolu ile insanlara geçerek toplumsal sağlık hedeflenmiş, kırsaldaki yaşayan insanlarımızın ekonomik gücü olarak besledikleri ördekler, kazlar hindiler, tavuklar hatta güvercin meraklılarının besledikleri güvercinler dahil olmak üzere katline ferman çıkaraklar yine bu sekterün ağa babaları değilmiydi, nasıl unutuluyor bu yaşananlar.

      Arkadaşım dünya artık gulobal bir etkileşim içinde bizim insanımızı dış dünyadan artık soyutluyamayız, internet dünyayı kuşattı her kes her şeyden en kısa sürede haberdar olmakta, dünya menfaatler üzerinde işliyor buna ayak uyduranlar ayakta kalıyor, uyduramıyanlar silinip gitmeye mahkum oldukları bilinci içindeler, İstismarlar diz boyu, sen bile akıl erdiremiyorsun toplanan kemiklerin hangi koşullarda değerlendireceğini, bir yazımda belirttim bir istismarda usulsuz avlanan balıklar, neden takip edilmiyorda denizlerimizin talanına göz yumuluyor, üç bir tarafı deniz olan bir ülkede şimdiden ithal balık getiriliyor, neden yavru balık avlanmasının önüne geçilmiyor, çünkü bu yavru balıklar satıcı tezgahlarında görülmüyorda ondan diyeceksin, adamlar onunda çaresini bularak işlerini yürütüyorlar.

      Fabrikalarımız var bunları işliyecek, en kötüsü balık unu yapılarak yeni bir ürün olarak piyasaya sunuluyor, bu ürün öncelikli olarak yem fabrikalarımız için biçilmiş kaftan ucuz bir girdi olarak hayvan yemlerine katılarak hayvanlarımızın beslenmeleri değiştiriliyor, başta tavuklarımız bozuldu, balık kokusu siniyor hazırlanan rasyonlardaki ölçüler tutturulmayınca, istismar buralarda da boy gösteriyor denetimsizlik diz boyu, tabi niye denetlensinde bu işyeri usulsuluk içinde kapatılsınmı diyebilirsin, çünkü buradan rızkını sağlıyan insanların durumu ortaya çıkacak.

      Birazcık konu dışına çıkarak bir açıklama sunmak istiyorum bu da benim şahsi kanaatim geçmişlerde politikalar içinde inançlara dayalı olarak Allah onun rızkını verir düşüncesi içinde nüfusu kontrolsuzca arttıran yönticiler değilmi, hatta bu gün bile üçleyin diyerek beyanatlar veren başbakanlar çıkıyorsa. ​başka diyecek söz yok bu istismarların önüne geçmeye, sevgi ve sağlıklı kalın, Bilgisiz kalmayın ​Saygılarımla.
      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

      Comment

      Working...
      X