Bu konuda yorum yazarak, Belki bilmediğimiz ve düşünemediğimiz hususlarda okuyuculara faydalı olabilirsiniz. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu İle İlgili Yazı: Fındık Üreticilerine Daha Kaliteli Fındık Üretimi için Tavsiyeler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Fındık Üreticilerine Daha Kaliteli Fındık Üretimi için Tavsiyeler
Collapse
X
-
Cevap: Fındık Üreticilerine Daha Kaliteli Fındık Üretimi için Tavsiyeler
merhaba önce iyi akşamlar . ben samsun un ondokuzmayıs ilcesinden hüseyin koçbıyık fındık üreticisiyim. benim fındıklarımda iki yıldır şöyle bir hastalık türedi,fındığın gövdesine alt kökten bir kurt giriyor ve ana dalın içerisinden yukarıya doğru gidiyor. bir kaç ay geçince üzerinde fındık olmasına rağmen dal kuruyor. yeşilliği yavaş yavaş soluyor ve sonunda dala dokununca dal hemen yere yıkılıyor. o buyuk dalların altında bir avuç kadar odun talaşı görünca bu dala da kurt girmiştir diyebiliyorsunuz. bu hastalık benim fındıklarımda yoktu bir iki yıl içinde gelişti acaba yan komşulardan mı geldi diye düşünüyorum. ama her neden olursa olsun bir çaresini bulamadım. bu bence camın içinde ki kurtcuğu dışarıdan ilaçlamaya benziyor. bir çare bulamadım. bu sene fındıkların köklerine tarımsal kireç döküp onda deneyeceğim bu konuda bilgi verebilirseniz çok memnun oluruz teşekkürler. iyi çalışmalar.
,

Comment