Bu konuda yorum yazarak, Belki bilmediğimiz ve düşünemediğimiz hususlarda okuyuculara faydalı olabilirsiniz. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu İle İlgili Yazı: Bin 500 ağaçtan 75 ton kabuklu ceviz alınabiliyor / 100 dekarlık ceviz bahçesi
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bin 500 ağaçtan 75 ton kabuklu ceviz alınabiliyor / 100 dekarlık ceviz bahçesi
Collapse
X
-
Cevap: Bin 500 ağaçtan 75 ton kabuklu ceviz alınabiliyor / 100 dekarlık ceviz bahçesi
daha fazla ceviz alınabilir diye düşünüyorum 10 yaşındaki her ağaçta 100 er kilo verim alınabilir heralde hocalarım daha iyi bilir ama 1500 ağaçtan 150 ton ceviz çıkması lazm tabi bahçe kemale erince ve doğru dikim yapılmışsa
-
Cevap: Bin 500 ağaçtan 75 ton kabuklu ceviz alınabiliyor / 100 dekarlık ceviz bahçesi
1500ağaçtan 75ton ceviz almak imkansız birşey.biraz konuyu bilmek lazım. ben hem genel cerrahi uzmanı hemde13 yıldır ceviz üretiyorum.Buhususta öncelikle cevizin çeşidi,uc verimli veya yandal verimli olupolmadığı,yaşı,bakım koşulları bilinmeli,dikim sıklığı bilinmeli buna göre hesap yapılmalı.Benim bilgime göre kapama ceviz bahcesinde ABD de 1 dekardan alınan ürün en iyidurumda 500Kg,dır.(budurumda 12-15 yaşındaki ağaçlarda sözkonusudur) SLML
Comment
-
merhabalar
lütfen herkez işine baksın ve uzman olmadığı bir konuda ancak düşünsün ve sessiz düşünsün
kim demiş 10 yaşındaki standart bir çeşitten 100 kg ceviz alındığını yok böyle bir şey..
bir ceviz bahçes (ki Türkiye şartlarında ve Türk çiftci şartlarında olayı düşünmek gerek) en az 10x 10 m dikilmeli normeli 12x12 14 x14 dir
yani dekara en fazla 10 ceviz dikilir normal şartlarda ve her şey çok iyi giderse 10 yaşındaki bir ağaçtan 20-30 kg ürün alınabilir asla 100kg ALINMAZ.. ASLA
Yani dönümden 10 yaşında 200 kg alınabilir .. bu hesapla 100 dekardan 20. ton 15 yaş ve sonrasında iyi verimli bir çeşidin ağacından 50-60 kg alınabilir (çok iyi şartlarda...) 50 kg olsa 100 dekardan 50 ton eder ki buda çok iyi rakamdır
ne o 10 yaşlarında ağaç başına 100 kg meyveler bunlar abartının ötesinde kabartılı rakamlar... her şeye rağmen cevizn bir fizyolojisi bir biyolojisi var ne o 100 kg lar
lütfen dikkatli olalım dikkatli yazalım
saygılarımla
YRD. DOÇ.DR. MEHMET SÜTYEMEZ
533 562 68 46
Comment
-
peki 13 yaşında olup ve yerli cinsler,yani yalova ve şebin çeşitlerinden,taban arazide ve topragıda çok iyi olup,ama sık ekilmiş bir bahcem var.balıkesir bölgesi, buna göre cok iyi verim almam gerekiyor ama alamıyorum.yani verilen istatikleri tutmuyor tabiki tecrübe eksilikleride var.ama yinede yabancı çeşitlerden daha kaliteli olduklarına inanıyorum.bilgilendirirseniz sevinirim
Comment
-
selam,ben türkiyeliyim fakat almanya da yasiyorum bulgaristanda eski zara sehrinde, edirneye 90 kilometre mesafede ceviz bahcesi kurmak istiyorum.bu bölgede ceviz yetistirmek musaitmi,hangi cesitler uygun olur türk veya bulgar cesitleri hangisi daha iyiyse.fidanlari nereden temin edebilirim. bulgaristan devletinden veya türkiyeden maddi yardim alabilirmiyim ve maddi yardimlar icin ne yapmaliyim ve nereye muiracat etmeliyim.50 dönüm tarlanin bana maliyeti ne olur. tel.numaram...004915203044342.cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim.
Comment
-
Selam Dostlar,
Ceviz verimi ile ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Önce, cevizin gen merkezi olabileceği ile ilgili güçlü kanıtlar bulunan memleketimizde ne yazık ki bilimsel destekli ticari ceviz yetiştiriciliği yapıldığını söylemek mümkün değil. Çok az sayıda ve istisna işetmeler bu kuralı bozmuyor, doğal olarak. Dolayısı ile, 100 dekardan 75 ton kabuklu ceviz (750 kg/da) ifadesi Türkiye'de günümüzde yapılan ceviz yetiştiriciliği için tabii komik bir iddia. Ancak, ceviz yetiştiriciliğini adam gibi yapanlar, örneğin Kaliforniya'daki yetiştiriciler, bu değerlere çok rahat ulaşıyorlar. Hatta, 800 kg/da (7.200 lb/ac) bu yetiştiriciler için sevindirici fakat hiç de şaşırılacak bir verim değil. Ama, adamlar ceviz yetiştirmenin ilmini yapmışlar. Hem sürekli araştırıyorlar, öğreniyorlar, öğrendiklerini paylaşıyorlar hem de (affınıza sığınarak kullanıyorum) "it gibi" çalışıyorlar. Bu arada, söz konusu verimlerin, en kaliteli taban arazide, sulanarak ve en son bitki besleme bilgilerinin uygulanması ile elde edildiğini eklememe bilmem gerek var mı? Siz zaten anlamıştınız onu
Bütün tarımcı kardeşlerime saygı ve sevgiler.
Comment
-
selam,ben türkiyeliyim fakat almanya da yasiyorum bulgaristanda eski zara sehrinde, edirneye 90 kilometre mesafede ceviz bahcesi kurmak istiyorum.bu bölgede ceviz yetistirmek musaitmi,hangi cesitler uygun olur türk veya bulgar cesitleri hangisi daha iyiyse.fidanlari nereden temin edebilirim. bulgaristan devletinden veya türkiyeden maddi yardim alabilirmiyim ve maddi yardimlar icin ne yapmaliyim ve nereye muiracat etmeliyim.50 dönüm tarlanin bana maliyeti ne olur. tel.numaram...004915203044342.cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim.
Comment
-
Sayın Judah,judah10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterpeki 13 yaşında olup ve yerli cinsler,yani yalova ve şebin çeşitlerinden,taban arazide ve topragıda çok iyi olup,ama sık ekilmiş bir bahcem var.balıkesir bölgesi, buna göre cok iyi verim almam gerekiyor ama alamıyorum.yani verilen istatikleri tutmuyor tabiki tecrübe eksilikleride var.ama yinede yabancı çeşitlerden daha kaliteli olduklarına inanıyorum.bilgilendirirseniz sevinirim
Sorunuza geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Foruma istediğim sıklıkta bakamıyorum. Sözünü ettiğiniz verim düşüklüğü birkaç nedenden olabilir. Sık dikim bunlardan biri olabilir. Uygun tozlayıcı ağaçlarınız var mı? Yok ise, bir uzmana danışarak uygun çeşitlerden kalem alıp ağaçlarınızın bazılarına birkaç aşı yapabilirsiniz. Başka bir yaklaşım; eğer az da olsa yüksek verimli ağaçlarınız var ise, bunlardan alacağınız kalemlerle bahçenizin verimini birkaç yıl içinde yükseltebilirsiniz. Hem taban hem de yapraktan gübrelemeyi de ihmal etmemenizi öneririm.
Bereketli mahsuller dilerim
Comment
-
bende merak edmeye başladım siteleri araştırıyorum cetnır cinci fidan reklamı yapmışlar 8 yaşındaki agaç 40 kğ diye dekara 40 ağaç 40x40 =1600kğ bu ne demek oluyor şimdi inanı 12 dönüm fındık bahçemi sökmeye karar verdim böyle bir şey varsa havaya ugraşıyoruz fındıkla çünkü dekardan anca 100kğ fındık çıkıyor on yıllık 20 yıllık olsada değişen bir şey yok..
Comment
-
hocam merhaba samsun asarcık ilçesi rakım 700 meyilli arazimde ceviz dikecegim su problemini çözdüm kuyuları 1x1x1 ölçüsünde 6x6 araziyi kepçeyle düzenlettirdim.kasım sonu gibi dikim yapmayı planlıyoruz.chandler tavsiye edildi uygunmudur görüşlerinizi almak isterim.birde dikerken gübreye ihtiyaç varmıdır çukurların üzerine yanmş hayvan gübresi attım 4 er kürek .şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Comment
-
Sn Azizi Demirci:Kuyuları keşke 2,5X2,5 ebetında açtırsaydınız daha uygun olurdu.Chandler uygun çeşit yanlız tozlayıcı mutlaka dikiniz.Bunun yanında toprak tahlili mutlaka gerekli.Bir kürek iyi yanmış ahır gübresi çok az.Bunun yanında piyasada fidan dikim gübreleri mevcut.Kaliteli bir Leonarditde iş görür.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment

Comment