fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tadım uzmanı eğitimi sektöre katkı sağlar'

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tadım uzmanı eğitimi sektöre katkı sağlar'

Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Zeytinyağı Konseyi, Yeni Asır ve Deulcom işbirliğiyle yapılacak etkinliğin fırsat olduğunu söyledi

MURAT ŞAHİN (HABER MERKEZİ)

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), Yeni Asır Gazetesi ve Deulcom International işbirliği ile gerçekleştirilecek "Tadım Uzmanı Yetiştirme" eğitimi sektörde heyecan yarattı. Zeytinyağı tüketimine de katkı sağlayacak olan projenin ortaklarından Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, projenin sektörlerine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Çetin, herkesi bu eğitime katılmaya davet ettiklerini ifade etti.

İLGİ BEKLİYORUM
    Türkiye'de tüketimi artan zeytinyağında yeni tadım uzmanlarının yetişmesinin, sektöre olan ilgiyi artıracağını ve işsizlere yeni bir iş imkanı yaratacağını dile getiren Çetin, "Bu proje bizde büyük bir heyecan yarattı. Projeye ilginin yüksek olacağını düşünüyoruz. Sektörden çok iyi tepkiler aldım. Daha önce bu tür eğitim programları düzenlenmişti. Ama bu projeye 4 buyük kuruluşun sahip çıkması başarı için çok önemli. Kurslara katılanlar yeni bir uzmanlık kazanacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu tadım uzmanı sorununun çözümüne de önemli katkı sağlayacak" dedi.

FARKLI TATLAR
    Zeytinyağının bir meyve suyu olduğunu ve yetiştiği yöreye göre farklı tadlar ve aromalar kazandığını dile getiren Çetin, yakın bir zamanda AB uyum yasaları çerçevesinde bütün zeytinyağlarında aromatik özelliklerinin tek tek ambalaj içinde yer alacağını kaydetti. Bu nedenle tadım uzmanlığının daha da önemli hale geleceğini vurgulayan Çetin, "Zeytinyağı yetiştiği coğrafyada diğer bitkilerin kokularını ve tadlarını da içine çekiyor. Muğla yöresi ile Edremit yöresinin zeytinyağlarının aromatik özellikleri birbirinden çok farklı. Bunlarında ortaya çıkarılmasını sağlamak da tadım uzmanlarının görevi. AB'ye uyum ile birlikte tadım uzmanlarının önemi bir kat daha artacak. Tadım uzmanlığı da ayrı bir meslek olacak. Bu sayede sektörde birçok kişiye yeni iş imkanı yaratılırken, sektöründe büyümesine katkı sağlanacak. Tüketici de artık zeytinyağının bütün özellikleri bilerek, kendi damak tadına en uygun olan zeytinyağı raflardan alabilecek" diye konuştu.

AB zorunlu hale getiriyor
    Tariş olarak bu konuda yıllardır öncülük yaptıklarını ve farklı bölgelerin zeytinyağlarını içindeki aromatik özellikleri ambalajlarında belirterek tüketiciye sunduklarını anlatan Çetin, zeytinyağı sektörünün geleceği noktayı önceden görerek, bu çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydetti. Avrupa Birliği'ne uyum süreci ve dış pazar baskısı nedeniyle tadım analizleri tebliğlere girmesinin de tadım uzmanlarını zorunlu hale getirdiğini anlatan Çetin, tadım uzmanlarının işletmelerde tüm üretim hatalarını sıfıra indirerek daha kaliteli yağların üretimini sağlayacağını vurguladı.

yeniasır
Working...
X