fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çanakkaleli çiftçiler de pepinoya umut bağladı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çanakkaleli çiftçiler de pepinoya umut bağladı

Çanakkaleli çiftçilerin yeni umudu Peru başta olmak üzere Güney Amerika ülkelerinde yetişen tropikal bitki pepino meyvesi oldu.

Pepinoyu televizyon haberlerinde gören Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çiftçilik yapan Aziz Tutar, umudunu sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen pepinoya bağladı.

İnternet yardımı ile uzun uzun araştırmalar yapan Tutar, pepino diken kişiler ile irtibata geçti. Denemek için birkaç fidan alan ve bahçesine diken Aziz Tutar, pepinonun kısa zamanda büyüdüğünü görünce 6 bin fidanı aynı anda dikti. Tutar, fidanların bir kısmını tarlasına yaptığı seralarda bir kısmını da açık havada yetiştiriyor.

Komşularının kendisini büyük bir merakla takip ettiğini belirten Tutar, "Ben domates gibi zahmeti çok, parası az ürünler dikmekten bıktım ve son çare olarak bu bitkiyi diktim. Fidelerin tanesi 10 TL'ye geliyor. Ciddi bir yatırım yaptım. Pepinoların büyüdüğünü görünce 'iyi ki dikmişim' diyorum. Eğer diktiğim pepinolardan para kazanırsam köydeki diğer çiftçiler de bu bitkiyi dikmek için sıraya girecek. Bu meyve sosyete meyvesi olarak biliniyor. Manavlarda kilosu 5 liraya satılıyor." dedi.

Aziz Tutar, elde ettiği ürünü şimdilik sadece Çanakkale'deki market ve manavlara sattığını, daha çok ürün topladığında büyük süper marketler ile analaşarak onlara da göndereceğini ifade etti. "Bugüne kadar tespit edilmiş en büyük pepino 1 kilo 350 gram gelmiş. Benim şu anda en büyük pepinom 1 kilo 250 gram ağırlığında, daha da büyüyecek. Bu nedenle rekor kıracağıma inanıyor. Şu andaki üretimim aylık 40 kasa civarında." diye konuştu. ZAMAN

Cevap: Çanakkaleli çiftçiler de pepinoya umut bağladı

Yukarıdaki haberde geçen üretici fide alımını bizden yapmıştır ve yetiştiricilik (Üretim) konusunda hiçbir bilgi, birikim ve deneyime sahip olmadan fide satışına başlamıştır. Bu kişilere dikkat ediniz…

Pepino hakkında ayrıntılı bilgiyi sitemizden alabilirsiniz.
    Pepino | Fidesi, Fidanı, Meyve, Yetiştiriciliği, Faydaları, Bitkisi, Tohumu, Nedir, Yararları, Serada Pepino, Meyvesi

Comment

Working...
    X