fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsan yüzlü elmalar görenleri şaşırtıyor

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• İnsan yüzlü elmalar görenleri şaşırtıyor

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: İnsan yüzlü elmalar görenleri şaşırtıyor

Kuş cennetini başıboş atlar bastı

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: Kuş cennetini başıboş atlar bastı

Comment

Cevap: İnsan yüzlü elmalar görenleri şaşırtıyor

Arkadaşlar elma resmi ilk bakışta hoş gibi geliyor ama bana göre hastalığı çağrıştırdığı için,sevindirici bir haber değil.Zira ben o elmaları görünce bir hastalıktan şüphelendim.Bu Elma gövde Çukurlaşma Virusu hastalığının meyvedeki belirtilerine benziyor gibi.Resimden onu görebildim inşallah yanılıyorumdur.Çünkü bu hastalığın çaresi şu anda bulunmuyor.Herkese selamlar.

Comment

bana ait 500 adet fidanın olduğu kapama elma bahçem var ; inanın bu görüntüdeki resimlere benzer şekillerle belki yüz kere karşılaştım ama bu kadar önemli olacağını düşünmemiştim!!!!!!
        Fizyolojik bozukluklar ,nekrotik lekeler,virüsler, yaralanma , deformasyon, iç kurdu , vs buna benzer şekiller oluşturabilir bunun açıklaması bu olmalı bence
        saygılar

Comment

Meyvelerdeki şekil bozuklukları genotipk olaydan ziyade fenotipik olaylardır. Yani çevre etkisinden kaynaklanan şekil bozuklugudur.

Comment

Elmalarda özellikle döllenme sorunlarından dolayı şekil bozuklukları görülür. Bildiğiniz gibi elmalarda 5 adet çekirdek evi ve 5-10 adet çekirdek vardır. Bunu elmayı yatay olarak yarıdan kesince görebilirsiniz. Eğer tam bir döllenme olmazsa örneğin bir çekirdek evinde döllenme olmaz ve çekirdek gelişmezse o bölümün etkilediği yüzey çökük şekilde kalacak ve o yöne doğru meyvenin yamulduğu görülecektir. Şekil bozukluğunun en temel etkeni budur. Buna ek olarak karaleke hastalığı ve fiziksel etkiler nedeniyle gelişmenin durduğu yüzeyler de de çökmeler olmaktadır.

Şekil bozukluklarının özellikle patates şekli gibi düzensiz gelişmelerin nedeni de bilinçsiz horman kullanımı olmaktadır.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Elmalarda özellikle döllenme sorunlarından dolayı şekil bozuklukları görülür. Bildiğiniz gibi elmalarda 5 adet çekirdek evi ve 5-10 adet çekirdek vardır. Bunu elmayı yatay olarak yarıdan kesince görebilirsiniz. Eğer tam bir döllenme olmazsa örneğin bir çekirdek evinde döllenme olmaz ve çekirdek gelişmezse o bölümün etkilediği yüzey çökük şekilde kalacak ve o yöne doğru meyvenin yamulduğu görülecektir. Şekil bozukluğunun en temel etkeni budur. Buna ek olarak karaleke hastalığı ve fiziksel etkiler nedeniyle gelişmenin durduğu yüzeyler de de çökmeler olmaktadır.

Şekil bozukluklarının özellikle patates şekli gibi düzensiz gelişmelerin nedeni de bilinçsiz horman kullanımı olmaktadır.

SELAMİ BEY MERHABA
              ELMALARDA Kİ PROBLEMLE İLGİLİ BİR ŞEYLER YAZMAK İSTEDİM .AMACIM DOĞRULARIN BULUNMASI YOKSA BAŞKA BİR ŞEY YOK, KEŞKE HEMEN BAKAR BAKMAZ TEŞHİS YAPABİLSEK.BİZDE ARMUTLARDA OLDU AYNI PROBLEM.SİZE BİR ADRES VERCEM BAKABİLİRSİNİZ.ELİŞME OLURSA BENDE ĞRENMEK İSTERİM,AMA VİRÜS OLABİLİR DİYORUM,

Comment

Ben virus değildir demedim. Niyetim konuyu biraz daha detaylandırmaktı. Virus zararı da olabilir. Ama virus için bir tahlil laboratuvarına gönderemediğimiz için buradan virus demekte doğru olmaz. Benim kastım bu etkenlerde dikkate alınsın diyerek konuyu açmaktı.
                Resimdeki meyvelerle habere konu olan elmalar arasında gerçekten benzerlik var.

Virus olabilir ancak benim saydıklarımı da yabana atmamalı. Benim saydığım döllenme problemi, çekirdek evinin görülmesi için meyvenin yarıdan kesilmesiyle görülebilecek bir durum. Hormon kullandığını da insan zaten bilir. Eğer bu sayılanlar da bir hata kusur yoksa geriye otomatik olarak virus zararı kalıyor. ama bunların hepsinin birleşerek aynı zararıda meydana getirmeleri olasıdır.
                Dikkatinize ve takip etmenize memnun oldum. Teşekkürler.

Comment

Working...
                X