fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

deveci armudu hastalıgı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• deveci armudu hastalıgı hakkında

slm lar yine bir sorunumla karsınızdayım.
    7-8 aylık deveci armudu fidelerimin bazılarında agac yanıgı gerceklesti bunun için acil yapabilecegim birsey varmı. yoksa ne cozum onerirsiniz. kısa girerken bordo bulamacı atmayı dusunuyorum bir faydası olurmu tesekkurler....

Cevap: deveci armudu hastalıgı hakkında

Hangi ilde yaşıyorsunuz? güneş yanığı mı yoksa başka bir olaymı?

Comment

balıkesir havran ovasında gunes yanıgı

Comment

bu konudaki cevaplarınızı hepp bekliyorummm....

Comment

cok yogun bir gunes yanıgıyla karsı karsıyayım cevaplarınızı bekliyorum...

Comment

Bu fotoğrafta yapılan sistem güneş yanıkları başta olmak üzere birçok faydası vardır. Eğer yapabilme imkanınız varsa bu sistemi yapabilirsiniz.

Comment

NE YAZIKKİ BOYLE BİR SEY YAPMA SANSIM HİÇ YOK... baska ne tur birsey onerilebilinir.

Comment

Ağaç üzerindeki yanığın tedavisi yoktur. Ağaç kendi kendine tamir edebilir.

Bir başka önerim, ağaçların üzerine sulandırılmış sönmüş kireç püskürtebilirsiniz.

Kışa girerken bordo bulamacı atabilirsiniz. Mantari hastalıklara karşı faydası kesinlikle olur.

Comment

yardımlarınız için tesekkurler.

Comment

bizim burdaki bir tarım firması( sahibi ziraat muh.) armutlara 6 kürden olusan bakım uygulayacagımızı ilk bakımın ekim ayında bordo bulamacıyla baslıyacagını daha sonrada diğer adımları soylıyecegini ve uygulayacagımızı onun sonunda agacların onumuzdeki sene daha guzel olacagından bahsetti. sizce bu nasıl bir uygulamadır. ne denli faydası olur??

Comment

Sayın mining bendeniz 1985 yılından beridir bu işin içerisindeyim. Armut ağaçlarına 6 kürden oluşan bakım diye bir şey hiç duymadım.

Ha, ağaçlara kaç sefer bakım yapılır derseniz sayısı belki 10 u geçer. Ben böyle süslü laflar duyunca şüpheyle yaklaşırım her zaman. İsterseniz o firmaya sitemizi tavsiye edin de bizde bilmiyorsak öğrenelim. Nasıl bir kür müş bu? herkes öğrensin firma daha çok kazansın değil mi?

Bu arada ekim ayında yaprakların büyük bölümü döküldüğü zaman bordo bulamacı uygulamasının faydası vardır. Ben de tavsiye ederim.

Comment

banada cok tuhaf geldigi için yazdım ve sizin siteyi ziyaret etmenizi onerdim. inceliyeceğini soyledi hatta b5a ilgisini çekti. bordo bulamacı tabiki sonucta faydalı olacaktır . bizim burda su an havalar asırı sıcak gidiyor ekim ayında yaprak dokermi gorecegim. acıkcası tam bilmiyorum ama tahminimce ekim sonunda kasım basında dokerler gibi eger havalar boyle giderse. bordo bulamacını sonbaharda vede agaclar uyanmaya baslayınca atmamda sakınca varmıdır.

Comment

Bordo bulamacı ağaçlar yapraksız dönemde iken, yapraklar döküldüğü zaman ve yapraklar açmadan hemen önce atılmalıdır.

Comment

B5A, su tutma kapasitesini dengede tuttuğu için, yanmaya ve donmaya karşı öneriliyor.

Comment

merhabalar sevgili arkadaşlar buraya üyeyim ama ilk defa yazıyorum bende meyveciliğe çok meraklıyım ama hiç bilgim yok geçen yıl 80 adet 0900 .80 adetde stella toplam 160 adet kiraz diktim bi ziraat mühendisi arkadaşın sayesine bakımlarını yapıyorum kirazlarım çok güzel nazardeğer diye korkuyorum gercekten çokgüzel buyılda 180 adet deveci 40 adet santamarya 10 adetde akca toplam 230 adet armut diktim dedigim gibi meyveciliği bilmiyorum ama kardeşim z.m.MUHARREM NAS kardeşimin sayesinde birşeyler yapıyorum bana çok yardımcı oluyo sağolsun burada arkadaşlar edinip meyveciliği eniyi şekilde yapmak istiyorum benim yaşadığım bölge tütüncülükle uğraşıyo oda öldü sayılır burada öncü olmak istiyorum tabii siz dostların sayesinde bu işi ögrenerek birşeyler yapmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim bana yazın saygılarımla.

Comment

Working...
                              X