fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hünnap fidanı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_2_title_rich hünnap fidanı

arkadaşlar bi ağaç bahçe dostu olarak yeni bir site kurdum. hünnap msavenler ve merak edenler sitemi ziyaret edebilirler www.hunnapci.com herkesi bekliyorum hünnapı herkes bilsin ve derdine derman olsun saygılarımla
  • Fidanligi.com

Cevap: hünnap fidanı

Sayın hunnapcı, hünnap ile ilgili bilgi ve deneyimlerini forma ekleyebilirseniz diğer arkadaşlarda faydalanır.

Comment

tabiki neden olmasın zaten sitemde geniş açıklaması var ama ben yinede kısa bi açıklama yapabilirim..

Nisan-mayıs ayları arasında, sarı renkli çiçekler açan, hoş kokulu, 4-5 m yüksekliğinde dikenli bir ağacın, kırmızı kabuklu, sert çekirdekli, iri zeytin biçiminde ve büyüklüğünde bir yemişidir. En dış çeperi derimsi ve ince, pulpasi (yumuşak kısım) sari renkli ve tatlı lezzetlidir Ünnap da denilir. Bahçelerde yetiştirildiği gibi yabânî olarak da bulunur. Asil vatani Suriye’dir. Ağacının gövdeleri silindir biçiminde, esmer kabuklu, çok dallıdır.Yapraklar karşılıklı 2 sıra hâlinde, kısa saplı, diken seklinde 2 küçük yaprakçıklıdır. Çiçekler 3-6 tânesi bir arada ve oldukça küçüktür. Çanak yaprakları 5 parçalı ve yeşil renklidir. Taç yaprakları sari renkli, kıvrık olup 5 parçalıdır.

Faydaları :

Çok eskiden beri yumuşatıcı, balgam ve idrar söktürücü ve kabız edici olarak kullanılmaktadır.

Hünnap meyvası : Eczacılık da 21 günlük kürler halinde (sabah aç 2 tane meyve) , Kolestrol ve lipid düşürücü olarak kullanılır.

Hünnap Yaprağı : Çay olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.

daha geniş açıklamasını www.hunnapci.com adresinde bulabilirsiniz

Comment

Teşekkür edreiz .Katılımlarınızı bekleriz.

Comment

Working...
        X