fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Erozyon Ve Çevre Eğitimi Semineri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Erozyon Ve Çevre Eğitimi Semineri

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ''Erozyon ve Çevre Eğitimi'' semineri yapıldı.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan seminerde yaptığı açılış konuşmasında, doğal varlıkların ve çevrenin korunması konusunda hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem de TEMA Vakfı'nın yıllardan beri sürdürdükleri başarılı çalışmalar olduğunu bildirdi.
    Çevre bilincinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Vali Hacımustafaoğlu, ''Bizim kuşak yeşile ve doğaya sahip çıkamadı. Şimdi özellikle yetişen neslimizin, çocuklarımızın ve özellikle öğretmenlerimizin kendilerine büyük görevler düşmektedir. Bizleri sevindiren taraf, yeşili korumada öğrencilerimizin ve onları yetiştiren öğretmenlerimizin eğitimli ve bilinçli olarak ellerinden gelen çabayı göstermekte olmalarıdır'' diye konuştu.
    TEMA Vakfı Eğitim Bölümü Başkanı Celal Ergün ise, tarımın ekonomik sistemi yok ettiğini, bunun bilim adamları tarafından da doğrulandığını ifade ederek, şunları söyledi:
    ''Tarım için yapay ortamlar yaratılmakta ancak, bu yapay ortamlar da ekosistemi yok etmektedir. Biz TEMA Vakfı olarak tarıma karşı değiliz. Ancak, tarımdan önce dünyada yılda ortalama 9 milyar ton toprak taşınıyordu. Tarımdan sonra ise, 24 milyar ton taşınmaya başladı. Yerleşik topluma geçişler nüfus da hızla artmaya başladı. Dünya nüfusu bir milyara 200 bin yılda ulaştı. Ama şimdi giderek artıyor. 1974 yılında 4 milyar olan dünya nüfusu, 6 milyara ulaştı, 2030 yılında da 10 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.''

Memlekethaber.com
Working...
X